其實我不快樂

• LittleSpirit: 妳試下向住天空同他講下你近況啦!

• Su, are you here?

• 有時我連自己係真開心定假開心都唔知

• male43 : i am here?

• 嘉雯: 唔緊要啦! 有時糊塗下都幾快樂架。

• 咁感性

• kay

妳對波好白好大呀))))

• psychoticKay : 我哋感性, 但你好性感喎! ha ha

• 簡單d 會易d開心.

• Su replied @ 2008-11-23 11:09 pm

嘉雯: 唔緊要啦! 有時糊塗下都幾快樂架。

=========================================================

扮糊塗之後再扮快樂, 逃避自己真正既感覺, 到最後對所有感覺都好糢糊, 冇細個時咁勇往直前, 對人對事都有所固慮

• 嘉雯 replied @ 2008-11-23 11:16 pm

扮糊塗之後再扮快樂, 逃避自己真正既感覺, 到最後對所有感覺都好糢糊, 冇細個時咁勇往直前, 對人對事都有所固慮

========================================================

但事實是逃避不到真正既感覺, 當自己靜下來又想起傷心的往事, 人越大越輸唔起。

• 人越大越輸唔起========== 呢一句我認同, 有d野以為自己本來放低, 原來事實唔係咁....

• Su replied @ 2008-11-23 11:21 pm

嘉雯 replied @ 2008-11-23 11:16 pm

========================================================

但事實是逃避不到真正既感覺, 當自己靜下來又想起傷心的往事, 人越大越輸唔起。

=====================================================================

逃到, 當感覺萌芽時撲熄佢, 彧者逃避令自己有感覺既o個樣野, 咁d感覺就會自己消失, 可能慢d, 但係最終都會冇

• 我暫時逃唔到啊!, 萌芽時我會不停追回思憶,不斷回憶以前, 好辛苦啊~~ 時間!! 希望用時間去冲淡這個不應留在我心裡的回憶吧!

• Su replied @ 2008-11-23 11:34 pm

我暫時逃唔到啊!, 萌芽時我會不停追回思憶,不斷回憶以前, 好辛苦啊~~ 時間!! 希望用時間去冲淡這個不應留在我心裡的回憶吧!

===================================================================

你既然有咁多回憶就應該過左萌芽期wor, 搵第二個分下心會唔會好d

• 嘉雯: 我諗會好d嘅!

• 心都交左出去....未拎番又點可以再交比人呢?

• tonic: 你心情比我更灰....唉!

• 真愛--->水泡--->休戀期

永遠都係呢個cycle

• 點解可以灰成咁……

• 如果要我搵一樣野去代表我既感情,我會用一杯水,當我遇到我心儀既人,我就會把杯內既水,一點不漏咁注入佢生命之中,但我就只會係一隻空杯.

• psychoticKay replied @ 2008-11-23 11:55 pm

點解可以灰成咁……

=========================================================

因為開心既時侯唔會諗到咁多野, 表達唔到

• tonic: 咁你要切法讓空杯注番少少水都好過而家干憎憎。

• 假使你與我 不該再見面

幸福這麼遠 大可不眷戀

不管再愛哪個 都很快厭倦

獨對舊照片 貪之不厭

別人亦很好 別人亦都很愛我

其實暗地 一直怪他不似你

每晚唉聲嘆氣 夢裡看不見你

如何能 和你就此不相見? 有時 還會恨

然後我有我生活 然後你再愛別人

如何能 和你認了不相襯?有時 仍不忿

如若要愛你 是這樣靠天份?

這世上 除了我 誰能愛你

除了共你 可與誰熱吻?

得不到那個 一般最掛念

或許這麼說 大家好過點

只恐怕你與我 終於也發現

恨那日那天 不肯心軟

• 嘉雯 replied @ 2008-11-23 11:59 pm

psychoticKay replied @ 2008-11-23 11:55 pm

點解可以灰成咁……

----------------------------------------------------------

開心的背後付出好大, 計唔到, 也控制唔到的。

• su:覆水難收,呢個感覺,好深

• psychoticKay replied @ 2008-11-24 12:01 am

假使你與我 不該再見面

幸福這麼遠 大可不眷戀

不管再愛哪個 都很快厭倦

獨對舊照片 貪之不厭

別人亦很好 別人亦都很愛我

其實暗地 一直怪他不似你

每晚唉聲嘆氣 夢裡看不見你

如何能 和你就此不相見? 有時 還會恨

然後我有我生活 然後你再愛別人

如何能 和你認了不相襯?有時 仍不忿

如若要愛你 是這樣靠天份?

這世上 除了我 誰能愛你

除了共你 可與誰熱吻?

得不到那個 一般最掛念

或許這麼說 大家好過點

只恐怕你與我 終於也發現

恨那日那天 不肯心軟

============================================================

我諗起佢個mtv--->bobo

Su replied @ 2008-11-24 12:03 am

嘉雯 replied @ 2008-11-23 11:59 pm

psychoticKay replied @ 2008-11-23 11:55 pm

點解可以灰成咁……

----------------------------------------------------------

開心的背後付出好大, 計唔到, 也控制唔到的。

=============================================================

所以計到之後既付出就寧願連o個d開心都唔要

• 嘉雯 replied @ 2008-11-24 12:05 am

==============================================

我唔舍得唔要啊!

• tonic: 現今時代好似你咁用情專一的人巳經絕種了。我好佩服你。

• Su replied @ 2008-11-24 12:10 am

嘉雯 replied @ 2008-11-24 12:05 am

==============================================

我唔舍得唔要啊!

=============================================

上哂癮, 要戒左佢先得, 過程會有d痛, 不過有人幫下手會好d

• 我唔係專一,係當一個開曬花既心,所有養份一次過被抽乾,只有等死的份兒

• 嘉雯 : 我都幾依賴架, 都希望有人幫到我嘅!

• 黃昏都市人

鬧市中 如同森林 街頭人潮如湧

去來總欠些開心 寫照一日人生

像吊燈 無言一個人 依然獨個地去等愛人

他會無聲走近 跟我歡渡黃昏

慢慢地你漸行近 讓熱力暖在我心

撥弄亂髮極迷人 令視線拉近

落日像一顆愛心 讓魅力散落我身

恨路上寸步難行 望著如木偶

形麻木都市人

熱情熱誠未許過份

戀愛都要造作 熱愛急降低溫

冷淡冷落過份冷感

無情是都市人

未明白傳話的眼神

只要朝晚共處消耗光陰

卻未發現美麗黃昏

像吊燈 無言一個人 依然獨個地去等愛人

他會無聲走近 跟我歡渡黃昏

慢慢地你漸行近 讓熱力暖在我心

撥弄亂髮極迷人 令視線拉近

落日像一顆愛心 讓魅力散落我身

恨路上寸步難行 望著如木偶

形麻木都市人

熱情熱誠未許過份

冷淡冷落過份冷感

無情是都市人

未明白傳話的眼神

只要朝晚共處消耗光陰

卻未發現美麗黃昏

一些關心增添生活美感 一點真愛終於都有回音

情人陪同無論以後挽著兩手 這是最美麗時候

形麻木都市人

熱情熱誠未許過份

冷淡冷落過份冷感

無情是都市人

未明白傳話的眼神

只要朝晚共處消耗光陰

卻未發現美麗黃昏

• tonic replied @ 2008-11-24 12:14 am

我唔係專一,係當一個開曬花既心,所有養份一次過被抽乾,只有等死的份兒

------------------------------------------------------------------

咁~~~~~~~ 她以乎傷得你好深喎!

• su,你而家就係失去左方向,有佢係度,就係你既方向,無左佢,令你無左目標.

• 佢一d都無傷過我,仲好愛我.

一段感情,比人飛都未最傷,最傷既係,大家都愛大家,而大家都係好想有將來,因為唔合時,要把你兩個分開,最痛最苦莫過於此

• tonic: 係啊! 而家生活好枯燥。

• 心痛大於心死都係咁je

• Su replied @ 2008-11-24 12:24 am

tonic: 係啊! 而家生活好枯燥。

===================================================

搵過個la

• su:

咁就係要搵你既目標既時候,未結婚既,好好了解身邊既人囉,未絕望架,結左既.諗下自己以咩方式,去麻醉呢個心情囉.

• .男朋友

作詞:林夕 作曲:伍樂成

為著舊愛 正在結疤

再也不敢多講錯話

令任何人 遺留任何牽掛

寂寞令我 滿臉雪花

連情感都很想放下

尤其是你 這樣愛他

回答我可不可以暫時讓我 講出感覺後

才直說你有男朋友 現在就要走

回答我可不可以暫時讓我 牽牽手

我妄想的不會有

牽一牽你手 我便甜蜜夠

實在是我 太沒眼光

再也不敢諸多寄望

為任何人 遺留任何感覺

實在沒法 努力說謊

愛我可一生都快樂

然而為你 我願意講

回答我可不可以暫時讓我 講出感覺後

我妄想的不會有

牽一牽你手 我便甜蜜夠

回答我可不可以暫時讓我講出 感覺後

我妄想的不會有

握不到永久 我便甜蜜夠

• tonic replied @ 2008-11-24 12:23 am

佢一d都無傷過我,仲好愛我.

一段感情,比人飛都未最傷,最傷既係,大家都愛大家,而大家都係好想有將來,因為唔合時,要把你兩個分開,最痛最苦莫過於此

====================================================

咁似我嘅!!!!!!!!!!!!

• 嘉雯 replied @ 2008-11-24 12:28 am

Su replied @ 2008-11-24 12:24 am

tonic: 係啊! 而家生活好枯燥。

===================================================

搵過個la

--------------------------------------------------

我會繼續努力的。

• tonic replied @ 2008-11-24 12:28 am

su:

咁就係要搵你既目標既時候,未結婚既,好好了解身邊既人囉,未絕望架,結左既.諗下自己以咩方式,去麻醉呢個心情囉.

=================================================

我明白你意思的。

• 我要瞓啦! 聽日再傾, 咁多位晚安啦~~

• su

愛情故事,好多都相同.

你地兩個,邊個時間唔岩先哈哈

• 再見,好好休息

• 愛不疚先攞你命

• 拜拜su

• 女.....老豆條命都就死....仲要攞埋....唔好掛哈哈

Log in to reply