大家覺得She R 版呢度多唔多人品好的男仔或女仔 ??

• 點先算人品好呀?

• 好難講,俾人覺得唔好o既居多,可能因為好的都真人不露相(好似我咁..keke講笑)

batmanhongkong,如果要我粗略分,我會classify你o係好人o羅^^

• 我覺得有d人都幾好的

• 唔會蓄意傷害人地o既咪叫好人囉

包括 :心情/金錢/ 身體

• 我啱啱上個禮拜六同一班(14人)係05年SHE識既朋友一齊食飯唱K..我同當中幾人都一直保持聯絡同都會間中出來食飯唱K睇戲咁.其中有一男一女已經結左婚...佢地都係SHE度識架...我地都為佢地高興...基本上我地都U-GRAD,有份穩定收入既工作,其實係好多都係真人不露相者...

• 牌品好就人品好~~~~

• c62006 replied @ 2008-09-22 12:32 pm

牌品好就人品好~~~~

HEHE..我都係度識左一枱麻雀腳...仲時不時打牌TIM...

• 牌品好就人品好~~~~

C62006

咁咪要識打牌及打返場牌先知佢人品好唔好=.=

你個gag 都好爛吓喎^^

• mimifishcat replied @ 2008-09-22 12:37 pm

牌品好就人品好~~~~

C62006

咁咪要識打牌及打返場牌先知佢人品好唔好=.=

你個gag 都好爛�杻{^^

=======

呢個唔係GAG, 牌品好, 個人既EQ衰極都有個譜~~ 麻雀檯上搵女婿係有D 道理既~~~

• i agree....if good temper while playing mahjong...at least...not too bad law..

• 咁真係唔識打牌咁點算...

• 我覺得呢到好多臥虎藏龍(當然餓虎狂龍也有很多). 其實呢到d人教育程度好似吾係太差

• 同街外人一樣, nf有好有唔好, 自已careful d la.

• c62006 replied @ 2008-09-22 12:32 pm

牌品好就人品好~~~~

=====================================

呢d只不過係中國人(亞洲人)的小圈子理論...

不過亞洲人的賭性又真係比外國人大...乜都賭

(回題) 其實人品也很受到社會環境影響, 公民教育意識好重要,

其次是家庭教育, 教學水平...

結論是, 中國人(香港人)和西方大世界仍然有一段距離(當然會有個別例外)

• Vivian replied @ 2008-09-22 1:34 pm

同街外人一樣, nf有好有唔好, 自已careful d la.

=============================================

同意 !

我相信天堂內都會有魔鬼...地獄也會有天使

• Andro replied @ 2008-09-22 1:36 pm

c62006 replied @ 2008-09-22 12:32 pm

牌品好就人品好~~~~

=====================================

呢d只不過係中國人(亞洲人)的小圈子理論...

不過亞洲人的賭性又真係比外國人大...乜都賭

======

借問聲咩野叫做中國人(亞洲人)的小圈子理論... ?

• ∼>淑

咁真係唔識打牌咁點算...

=====

唔識打牌既咪係唔好人囉~~~ ^_^

• 題外話,我都好多年冇打牌了

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.