邱保盛師父 / 黃巒峰師父

• 請問有冇人睇過以上兩位師父, 邊位準d?  謝謝

• 睇八字就邱保盛, 睇風水就

• 睇風水就黃巒峰師父

• 其實我半年前揾過邱師父睇八字和風水 . 原來呢度咁多人識佢架 .

他算我和我屋企人的事也很準確 , 最勁係睇風水和擺左風水物之後 , 我老公的財運和事業眞是順了很多很多

我後來亦介紹了很多朋友找他算八字呀

• 我今日先睇完邱, 我每次搬屋同公司風水都係搵佢

• 我都想知多d.其實我見邱師父師承區仲德師父, 而我的朋友覺得

區師父唔係太夾佢. 請問有冇多d人分享. 謝謝

• 同區師父夾唔夾我就唔知,但我和幾個朋友看完邱師父就覺得他非常準!

• 好有廣告feel.. 因為我有朋友去看邱保盛師父, 但都不是太........

所以請各人如再留言, 請說事實, 不要說假話, 因為會折福

• abc

得支持你的意見, 我都有同感........

• pp, 你講緊一年後,其實會唔會係你地運氣唔好果一年已經過左?

我都揾佢睇左,差唔多兩個月,暫時都未有什麼顯著改變..

不過黃師父真係一個幾好既人

• 兩個月未有效吾出奇,我都識人睇左

• Fin, what it means..ur friend also visited 黃師父

咁而家呢? 最後有冇用呢? 如果有,幾耐之後呢? thx

• 我冇問佢幾時有效,見佢近排勤力左有part time做咋

• Abian,

Pls check email for 邱保盛's contact.

Kitty

• 兩個我都試過,黃師父旺桃花較有效﹐態度親切。

邱師父不過不失,可能時間尚短,暫時未見功效。

• 我2月尾就睇邱師父..睇下番來有咩野講先..

• 黃師父招財好吾好ga? 我已招左桃花,想招下財

• Lence replied @ 2007-06-07 10:33 pm

我今日先睇完邱, 我每次搬屋同公司風水都係搵�

-------

want better Feng Shui master?

• 我都有睇邱師父,講姻綠都好得喎!

• 我姓翟,我跟區仲德師父學八字風水已經有16年, 我亦經常見到邱保盛師弟, 邱師弟係在4年前跟區師父學八字同埋風水, 所有的八字知識都係區師父教佢, 而家我亦知道邱保盛係跟緊區師父學緊八字既弟子班, 如果佢八字真係禁準, 就要多謝區師父啦!

• 回覆ritalau 28 threads

我係區仲德師父既第18個弟子師兄, 我知道我師父已教出過萬個學生, 入室弟子都有幾百人, 唔知道黃師父究竟係用緊真名或是藝名, 別名?唔知係咪區仲德師父其中一個記名弟子或另有其人!咁就要直得研究。因為區仲德師父係我既恩師, 佢曾經用風水布局救過我全家, 亦曾經用風水救過好多人, 我而家都好感激區仲德師父。

• replied @ 2007-06-06 11:32 pm

呀我睇到邱保盛師弟咁犀利,得我(梁師兄)三成功力,都睇風水同埋睇八字都咁犀利!而我(梁師兄)亦只得一半功力得冇, 真係令我恩師區仲德老懷安慰!我亦深信無跟錯區仲德恩師, 區仲德恩師獨創十型人格算命法及八字神算推算八字, 算命準確...係正常既, 能夠係三兩年教識邱保盛師弟, 我信呢樣係事實, 因為邱保盛師父(師弟)係三、四年前連玄學係什麼都唔知, 而家成為一個精通八字既師父, 係咪要多謝區仲德恩師既教導呢?而家邱師弟用既風水物, 大部份都係在我恩師區仲德既風水店購買的,

• 回覆: Lence replied @ 2007-06-07 10:33 pm

我姓梁, 係邱保盛既師兄, 我跟區仲德恩師學風水算命已經有十八、十九年, 我而家已經係一個業餘的專業風水命理師父, 我知道邱保盛師父(師弟)得到區仲德恩師既悉心教導及栽培, 已經深得區仲德恩師既部份真傳, 可以幫人搬屋,搬公司,睇風水亦係你地既緣份, 好好把握。

• 回覆: rachel @ 2007-06-08 12:03 pm

聽見rachel講:“我都想知多d.其實我見邱師父師承區仲德恩師, 而我的朋友覺得 區師父唔係太夾佢. 請問有冇多d人分享. 謝謝”

我係梁師兄, 我可以大膽代表邱保盛師弟答你, 今日係2008年4 28日, 我知道而家邱保盛師弟都係跟緊區仲德恩師學緊野, 如果邱保盛唔夾區仲德恩師,咁我既恩師區仲德而家都唔會教緊我師弟(邱保盛)啦!你知唔知道呀

• 回覆: poon poon @ 2007-06-08 9:08 pm

“區仲德八字唔惦的, 咁邱師傅咪------”

我姓梁, 跟區仲德恩師學左八字已經有十八年,算命算得準已經係習慣, 記得區仲德恩師在無線節目(玄來如此)批神秘人(梁思浩)批到佢喊, 批出佢的心事, 批四條題目...都全中!無咁既功力點咁係電視亮相呢?究竟八字唔掂你指係什麼呢?如果真係唔掂, 區仲德恩師就唔會教成二、三十年八字都咁多人跟佢學啦!你睇邱保盛算命咁叻唔係其中一個例子咩, 其實我既師弟蔡進源(師父)、陳景熹(師父)、羅祖輝(師父),而家係出面教緊八字風水,都係區仲德恩師既入室弟子。

• 回覆:yoyo @ 2007-09-13 6:09 pm

“區仲德一D都吾準!!!!”

我姓翟, 跟區仲德恩師學左八字已經有十六年,我係區仲德恩師既入室弟子,亦係業餘既算命師父, 我知道區仲德恩師平時好多人搵佢算命, 算命準已經係我師父區仲德恩師既習慣, 係最近既十幾年, 我恩師出既流年書, 包括上電視節目,報紙,雜誌,用八字神算去推算事物, 已經有成千上萬的例証去証實用八字算命係準確無誤, 究竟你所講一D都唔準係指什麼, 係咪聽番黎, 以訛傳訛...還是在夢境內知道呢?

• 回覆: Rita @ 2007-09-13 11:37 pm

我姓梁, 知道邱師弟咁好生意,我亦好開心! 我問過我師父(區仲德恩師),亦了解到...我恩師從未提及過...“ 金牌想簽楊千嬅....之故事,“呢樣野...你可能真係聽番黎, 以訛傳訛., 就算...而家“ 楊千嬅金牌时期咪紅到不得了!”都唔關恩師既事, 你知唔知道恩師好忙, 唔係成日得閒去預測無謂野, 你講你會唔會聽番黎, 我而家話比你知, 你真係“ 聽番唻咋,”..., 以後記住用眼睇野,千祈唔好用耳仔去睇野!

• 回覆: pp @ 2007-09-17 5:04 pm

我姓翟, 區仲德係我既恩師, He is a first class FengShui Master. I know that Master Au Chung Tak do the Fengshui jobs for more than 30 years, If you invite Master Au to see Fengshui to help you.I think you need to pay more money. It's ture. But i think at that time, Master Au is very busy,no more time to help you, It's so sorry!

• 回覆: pp @ 2007-09-17 5:04 pm

我姓梁, 係區仲德恩師既入室弟子, I know that Master Au Chung Tak had done the following Fengshui jobs :(1)替黃百鳴之東方娛樂公司以風水布局十四個月內成功在香港上市(聯交所主板9號) (2)呂良偉以風水布局三年內娶妻兼得子....(3)替黎耀祥布風水局一年內令他財運亨通等.....(4)替肥媽布風水局三年內再出嫁.....以上之例子都是一些風水實証, 所以呢.......一分錢一分貨, 價錢貴是值得的, 最緊要係做得到!...唔知你有冇呢個緣份呢?

• 如果你地想聯絡我既恩師區仲德, 可以email給我, [email protected] ,我既恩師近年都好忙, 希望抽到時間可以幫到你地!睇你地既緣份啦!

• 回覆: replied @ 2007-06-06 11:32 pm

平時我睇風水, 都係向恩師(區仲德)的風水店借用及買能量風水物, 我知你同我都係一樣, 採用恩師的能量風水物品, 恩師既風水布局功力真係好犀利, 替人改好運又快又掂。 而家我睇到邱保盛師弟你更犀利,有我(梁師兄)三成既功力,睇風水同埋睇八字都有成就!而我(梁師兄)亦只得恩師(區仲德)一半(50%)既功力都冇, 都一樣成就咁大, 相信, 我恩師區仲德真係一定係老懷安慰囉!

能夠係三兩年教識邱保盛師弟既你, 咁係咪邱師弟你一定要多謝區仲德恩師既教導呢?千祈要記得尊師重導呀!

• 回覆:yoyo @ 2007-09-13 6:09 pm

“區仲德一D都吾準!!!!”

我姓翟, 我而家先至知道, 你所講既意思:“區仲德一D都吾準!!!!”係講既意思:話“區仲德一D都吾準….備, 就去批命, 唔同其他師父要慢慢計先至敢去批命”,其實…,恩師區仲德冇咁既功力點咁…立即鐵判呢?批命準確及能夠以風水救人係恩師區仲德老師既30年老招牌, 係人都知道!尤其是恩師佢曾經救過我全家,我而家都好感激佢, 睇風水算八字唔搵恩師區仲德而去搵恩師既徙弟, 笨唔笨呀!

• 區仲德 is very $$ and …..very吾掂! …..waste my money! 呀lam. 0 thread ...

我係朱師兄, 我跟恩師區仲德學左19年八字同風水, 我亦係一個職業的風水算命師, 我收的費用都好貴, 睇風水每尺收$15,…重複一次我睇風水每尺係收$15或以上, 我而家同好多大公司, 銀行, 上市集團公司睇緊風水, 但係到今日都未有上市公司搵我上聯交所亮相, 但恩師區仲德就同黃百鳴聯交所9號上到市, 見曬報, 上埋電視, 公報天下,黃百鳴公開承認上市靠風水!唔到你唔信, 所以恩師區仲德is very $$, 令人very $$, 如果冇錢,就要搵恩師區仲德去擺風水, ….唔係就…..very吾掂!... …..very吾掂!... …..very吾掂! 如果去搵其他師父, 尤其是恩師區仲德既徒弟或學生真係…..waste my money!... …..waste my money!... …..waste my money! 呀lam. 0 thread ...

• 我係朱師兄, 我而家先至明白你地班…師弟跟恩師區仲德只係學左三、兩年功夫就同人算命睇風水, 有信心係好既事, 能夠幫到人…., 更家好既…, 我跟恩師區仲德學左19年八字同風水, 我而家做緊職業的風水算命師, 雖然我收既風水及算命費用好貴, 睇風水每尺收$15,…算命每個收$8,000, 呢D係我既市價, 我都好尊師重導, 每個月都到時到後拜候恩師, 你地有冇呀? 千祈唔好忘本, ….更加唔好忘恩負義呀!得閑CALL我飲茶, 我既Email 係: [email protected]

• 我係朱師兄, 我再提提你地….邱師弟…同埋…黃師弟…幾時返恩師區仲德既寫字樓拜候恩師老人家, 千祈唔好唔記得忘本, ….更加唔好做d忘恩負義既事呀!CALL我既Email: [email protected]

• 嘩, 真的很廣告feel, 其實, 所謂自創"十型人格算命法", 本身也已經很綽頭feel! 只要是初學八字的, 都知道十天干, 十二地支這個最基礎的知識, 改個這樣"勁"的名, 明顯是從西方的九型人格法而來, 是把一些八字的基礎知識包裝一個好名的方法來sell.

• 我係阿翟, 我好鐘意玄學, 我跟師父學八字有十八年, 區仲德老師真係好犀利, (2009年3月23日)批到好準, 區仲德批志雲:“八月女貴人相救”會無事, 中曬!

• 我係阿明, 你師弟呀, 區仲德師父係今年(2010年3月23日) 批到好準, 區仲德批志雲:“八月女貴人相救”會無事, 真係好準!唔係(2009年3月23日)呀, 你千祈唔好記錯呀,

• 我係阿翟, 明仔, 你真叻, 通知我…..區仲德老師好準, 真係好準, 區老師鐵批, 陳志雲9月份一定無事,我查番, 有個女人幫佢,果份預測刊載於忽然一週第765期第71頁 (刊載日期(2010年3月23日), 真係2010年批的, 而家六嬸話全力幫佢, 果然中晒, 你係咪睇過份預測呢?

• 他的弟子蔡進源是神棍,封屋捉鬼後完全無效,看來師公不再做他靠山了。這是事實,不怕他放飛符。

• 姓蔡嘅好缺德,性格囂張,上堂時講粗口,錢收足但學生有問題佢唔答.仲恐嚇學生唔可以對人講任何佢教過嘅野,否則會放"飛符",正一死爛鬼

Log in to reply