我究竟係度做緊咩呀?

• 舊男友下星期結婚, 因為搞大左人個肚....

曾經打電話問我婦科醫生資料, 更加話要請我去飲.....

上星期仲比帖我, 我已經講我唔會去, 仲已經做埋人情...

為左好黎好去, 我做左$1000人情, 亦希望佢以後唔好再搵我. 

昨天又再收到佢電話, 叫我幫佢打結婚當日的checklist, rundown..

我竟然係度幫佢打呀!!!! 

究竟......我係唔係有問題呢? 雖然我個心有十萬個唔願意做呢d野, 但係我個口竟然講唔出"NO"....

我...好冇用....分手後.....唔想再係朋友, 可以嘛?

• 你唔捨得佢?

• 宜接同佢講啦

• RE 小黑: 可能有少少唔甘心

RE jonas: 我講得出就唔洗宜家咁喇

• 點解講唔出?

你仲顧忌d咩?

sms同email唔得?

• 我都明白既....

一對男女分手後,未必真係對對方完全冇感情

唔再見對方或者真係一種解脫.....

如果係咁既我建議你主動去斷絕來往

• 可以點講?我叫過佢以後唔好搵我,但係我唔知佢想點?有咩事就打電話比我,訓唔著又打, 要搵人幫手又搵我...

• 我已經冇再搵佢架喇

• 直接d叫佢食屎lor,

如果你想同佢做番朋友就要顧je,

你又話唔係.....

咁佢打黎咪唔好聽lor

點解要迫自己做d唔想做既野之後嗌苦......

• 我只怕如果佢真係唔再揾你既時候你又會諗起佢ja....

• 舉個例你跌左落個洞度

有人拋條繩落比你

你肯唔肯自己捉住條繩爬上黎

你開個topic我地最多都係做你listener.

你問可以點做,

好老實你自己又唔係唔知點做

問題係你肯唔肯去下定決心堅持去做者

• 佢已經好耐冇搵我,分左手3年幾,都只不過係講個一次電話.

係佢突然話結婚,就再搵返我

• 咁你自己要堅持下你自己先得la

• 俾佢聯絡方法黎, 幫你講

• 我確認知應該點做, 只係我唔敢恨心, 我做唔到.

• 你對人仁慈,即係對自己殘忍....

唔好咁作賤自己la

• 你依家冇拖拍?

by LOW B - 05/12/07 18:56

沒有什麼是做不到

你又不是小孩子

• 冇拍拖

• 我太軟弱吧...我好怕得罪人...

by LOW B - 05/12/07 18:56

相反他對你真夠狠心

3年不見突然結婚再現

他結婚關你什麼事

他沒有親戚朋友幫他的嗎?

他又有沒有理你感受???

你自己想想吧!!

• 咁女仔軟弱係天生既....唔係又點會需要男仔既呵護呢^_^

• 黃綠紅....唔好咁燥

low b佢冇錯ga....

依件事上亦冇邊個係啱或錯

只係當事人自己可以去點處理件事.....

而個結果係佢自己受返

有時係....旁觀者清

但有時係....人心肉造

• LOW B

工人一個

• low b佢冇錯ga...依件事上亦冇邊個係啱或錯 只係當事人自己可以去點處理件事.....

而個結果係佢自己受返

有時係....旁觀者清

但有時係....人心肉造

by 小黑 - 05/12/07 19:13

• 軟弱就係錯?

俾ex利用又係錯?

理智?....知易行難

再者....感情既事有邊個可以攞個標準去衡量?

你又有冇諗過佢既感受先呢....

你又有冇用第二d角度去睇下呢

唔好咁死牛

• 大家唔好咁啦...係我唔0岩....

我唔應該明知比人利用都仲幫佢....

係我蠢...係我冇用.....

• low b.....

唔好乜都係自己錯

做人唔係咁計.....

• 軟弱就係錯?

俾ex利用又係錯?

理智?....知易行難

再者....感情既事有邊個可以攞個標準去衡量?

你又有冇諗過佢既感受先呢....

你又有冇用第二d角度去睇下呢

唔好咁死牛

by 小黑 - 05/12/07 20:25

你到底知唔知版主想要d乜呢?

• low b...

唔計較既女仔先人見人愛架嘛

• 我諗唔明o個個係你

成隻牛咁....

佢最重要係識放低....

佢就係太執著自己去逃避�

佢係要學識點去面對�

唔好成日諗以怨報怨先得ga

• 對唔住...要你們為我0既事係度煩...

• low b...

你要堅强d....

唔好成日都以為自己做得唔好

俾d自信自己

• low b...

你幾多歲呀?

• 大家唔好咁啦...係我唔0岩....

我唔應該明知比人利用都仲幫佢....

係我蠢...係我冇用.....

by LOW B - 05/12/07 20:34

你唔好係度自怨自艾啦

無用架!

選擇左幫人就唔好後尾又黎後悔

如果要後悔咁就一開始就絕d唔好幫囉~

就咁簡單之嘛!

我之前就係好似你咁對ex要求唔敢say no!

到我唔睬佢之後,佢都無再煩我啦~

你越唔敢say no.佢對你要求越多架

• send sms 或者 send email 比佢講清楚得唔得 ?

唔駛親口講會唔會好 D ?

• 我已經幫佢打好份RUNDOWN同CHECKLIST喇, 都SEND左E-MAIL比佢話佢聽今次係最後一次幫佢, 叫佢以後都唔好再搵我, 我唔想再聽到佢把聲, 見到佢個人.

希望佢真係以後都唔好再搵我.

• hope you have good life la...low b^_^

• low b 你唔界意的話同我傾下啦。

多個人傾開心d咖。

tomlaihk818@hotmail.com

• thank you all of you.

• 如果我係牛咁你一定係豬

* * * * * * * * * * *

佢最重要係識放低....

佢就係太執著自己去逃避?我咪就係叫佢唔好逃避~教佢應該點做~版主都係想要知點做先開topic之嘛~

唔好成日諗以怨報怨先得ga 加上佢ex都係睇中版主為人唔計較,咪得寸進尺囉!

by 小黑 - 05/12/07 20:55

版主我希望你可以早一日唔好理個ex,

如果唔係你以後仲有掛煩.

祝好運!

• 佢食住你, 你以後冇好日子過, 隨時做人 sp...

• how come not add me ar, low b?

Anyway, add oil la.

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.