唐英年 可以講下你對後市既睇法嗎?

• 2007年, 恆指剩著2006年尾市歷史新高, 可繼續上揚.

國企更是勢如破竹, 銳不可當.

2006年恆指市盈率大約是15.5倍; 比較過往10年平均14.5倍稍為高出少許.警報初現.

國企股過份追捧將會是股市崩潰的導火線....

估計恆指頂位會是在(21,500)點, 國企則在(13,000)點之前.

恭喜大家仍然賺大錢, 過肥年之餘, 也應保持警覺, 居安思危.

祝各位順利 !

(本人仍然手持#939建設銀行股份@$3.55)

by 唐英年 - 12/28/06 23:46

• you! 唐英年! eat shxt la!

• 人善人欺 天不欺,

叫人萬七好收工, 重話沽清早d 訓, 竟然厚顏話自己持貨到2萬, 甘醒 !

又一個禮義溓.........(欠左乜?)

..

..

無恥既畜生,

21500???

都話左信畜生, 佢豬那亞媽都識爬樹

• 今年農曆年後(大概2月中左右)我都曾經在這版跟大家分析過港股市況....

當時我預期恆指在5月會見17000點(估中)

油價/金價/息口會再創新高(估中)

當HSBC創新高後便是危機信號(可能估中)加上有大型招股/配股活動, 總之大家小心啦, 我經歷過87/97兩次股災, 先兆和現今相似.

#備注(本人在SARS時持有的股票在農曆年前已全沽清, Profit net 11倍)

by 唐英年 - 05/18/06 13:35

• 後市會異常波動....d資金都要時間流出,照過往,大戶會慢慢走貨,一邊托住一邊走,但現在我還未肯定是否熊市的開始,總之我就唔會再入市住,去下旅行先....

by 唐英年 - 05/18/06 14:04

• 美國繼續加息(週期可能持續到年底),後期美元難免會轉強勢,這也是港股的最大死穴,因為資金會相繼流走,影響港股後市.

大家可不要太老定,以為會短期反彈,就算有也只是假像,我會睇16000點呢個心理關口或250天平均線....如果短期跌穿,應清貨離場.

by 唐英年 - 05/18/06 18:21

• haha......

• 扮X曬專家! 收皮啦!

• 唐英年,

你唔係舊年過年前沽曬貨咩?

ON9仔!

• ii,

agree!! 條粉腸唐英年 ------> 叫人萬七好收工, 重話沽清早d 訓, 竟然厚顏話自己持貨到2萬, 甘醒 !

最搞笑係叫人沽貨, 自己走去買939, 而家仲係度話3.55入, 仍持有lor......

唔該你(阿唐生)唔好扮勁啦! 知唔知咩叫恥辱? 我只會覺得你連銀行C9都不如....

• haha

其實無人預知升 or 跌,

估錯左, 米認下 law, no big deal

上到2萬點, 又�鄎蚹磭l, 盞比人deal

haha....

• 唐英年做左龜公, 唔出黎發表偉論o既?

• where a U ??龜英年

• 唐英年快d死啦!! 扮x曬勁..... shame on you!

• 唔明d人點解咁無品既~~

• 米系law,

人地扮財爺, 亂分析, 又教大家小心d,

5 好買貨, 自己買左,

又認下叻姐,

只系人格卑皮左D, 無乜衰呀,

系米....sweetprawn

• 唐英年 可以講下大家對你既睇法嗎?

• 冇人好似你咁on9..... 兼卑鄙!

叫人沽自己買..... 仲學財爺叫唐英年, save la! ! ! ! 影衰曬 ! ! !

• 唐英年唱淡就升個不停 一唱好個市就......

login to reply

looks like your connection to she.com messageboard was lost, please wait while we try to reconnect.