在gossip版冇人應我,所以再post,請教我點做...

• 我今年31歲,2個月前識左個大我一年既男人,佢每日都會send個sms俾我,每個星期日都會約我去街,我自己假設佢對我有意思,而我每次都有應約,佢個人都幾唔出聲,我本身都係唔主動既人,但係對住佢,我要成日主動講野,而佢亦冇主見,去邊到,食乜野,幾點等....都係由我決定,問題係...佢個人其實係幾好,都幾老實,但係...我真係覺得好悶...又唔知佢係咪真係鍾意我,我下次都唔知仲應唔應約好,出到去又驚悶....而佢又冇表示,2個月都完全冇再進一步行動,好煩呀.....唔知你地明唔明呢???

• 2 month is not 2 years. be patient

• 咪係囉

佢喉禽就話啫

• 問題係你o唔ok ma?

• 有 d 男人係o甘, 我就係人辨

但肯定佢對你有意

• 無意思都唔會約你出街啦

• 唉, 中女你都好吖.....

我識一個好仔, 又係小悶蛋一隻, 日日 sms /電話, 兩年喇........

我開到口表白添, 佢知我心意架, 但........今年我終於放手喇, 等於放過自己!

• 起初我都好似你咁煩.....

兩年內: 大家日日sms/電話, 生日只得兩個慶祝, 間中出去食野, sms 仲係一d好sweet既內容, 傾計話題總係一d無聊生活話題........

總之, 我表白哂, 佢又好似受哂, 但.......一直都係保持朋友關係, 今年我決定放棄!

• 我見佢今日可能見到我個悶樣....大家都有少少唔係咁好既感覺(我覺得),我諗佢下星期應該都唔會約我喇

• 食之無味..

棄之可惜..

• 綺娜

你2年又好似耐左d喎...

如果係我..半年冇結果就放棄lu....青春有限

• nc

你形容得幾貼切

食之無味..

棄之可惜

佢真係幾好架...日日放工返屋企,最多打下機

• 佢一定like 你唔係使乜每星期日约你仲每日sms? 你估出街唔使錢架?

佢唔會係壞人、睇你想唔想同佢一起、唔想就早D話俾人知啦!

好男人依家少有...

• 依個男仔似大半年前我做的事、但最後结果係、個女仔話唔覺得我追佢喎。

• 佢都唔表示..

如果表示左,我諗都會試下一齊...

佢而加好似完全冇進一步行動咁,

我懷疑仲想退後多幾步添

事關我見到佢望住我個悶樣,跟住呆呆冇出聲

(ps:我盡量多講野,多笑,表現唔悶架喇,但係總有一刻流露左出來)

• 30中女.....妳的問題是沒有人能給妳解答的....答案..其實在妳自己的身上..

怎樣決擇....是原自妳自已能否去接受他的本性....

在妳來說...他的態度是給了妳一種缺乏男人應有的主見...

但以外人來看....他對妳的態度...也可算是對妳的一種尊重...

有些人就會是這樣的...衹要是能夠對著心儀所喜的人..就無論甚麼地方...

甚至無論是任何時間...也是沒所謂的~~

• 你試下拖佢隻手行街睇下佢点?或直接表白!

• 我其實想同佢一齊

我驚我今日既態度嚇怕左佢...

唉~~~~~

• 我係一個非常被動既人

我真係做唔到(主動拖佢)

• 直接問佢,其實你成日約我出街,但係樣樣都唔話事。

你係因為驚你既提議我唔鐘意,定係想樣樣都比我話事呢?

• sms問佢嘛。你有無諗過拖我隻手架?

• 中女 replied @ 2009-03-29 11:42 pm

我見佢今日可能見到我個悶樣....大家都有少少唔係咁好既感覺(我覺得),我諗佢下星期應該都唔會約我喇

不如下次佢再約你出街時,出到去你索性問下佢"你係咪覺得我個人好悶呀?/我係咪搞到你好悶呀?.....(諸如此類...)",睇佢點答,成機了解佢對你既觀感多d. 又或者揾d"難題",睇佢緊吾緊張你,主動幫你解決或開解你. 如果佢乜表示都冇,咁可以理直氣壯地kum旗了...

• 一個不太喜歡講話的人.....通常是比較會用腦.....

沉悶包裹著的.....也每會是沉實....穩重....

• 我在MSN個TITLE已經打住...."waiting for一句說話",唔想再咁直接

• 我最近就係做到好悶個樣,咁佢又繼續打黎喎,終於。。。。。

佢應該feel到我冇心囉,最近兩星期冇打黎lu。。。。。。。

• 過馬路拖佢行話我想行去個到睇下、一直唔好放手、仲有佢有無送你返屋企架

• 其實大家都有意思啦...

唔係都唔會日日sms及成日出街啦...

如果其中一方唔踏出第一步...

咁大家都只會原地踏步...

• 可能佢以為你有其他人約架喎。

如果你都想開始既,不如你試下行街同佢行貼少少。

過馬路不經意拉一拉佢手。 睇下有咩反應。

• 霍綺娜 replied @ 2009-03-30 12:01 am

我最近就係做到好悶個樣,咁佢又繼續打黎喎,終於。。。。。

佢應該feel到我冇心囉,最近兩星期冇打黎lu。。。。。。。

個男仔甘弱架....

• 唉,講得好白我都得,我朋友都叫過我拖,真係做唔出呢步,,,,

中女,祝你好運啦!!

• macy

佢未送過我返屋企架....甚至係送去車站都未試過

• 咁呀、你試下下次話有其他男仔约你、睇下佢點

• 睇戲個陣,我已經"痴"到好埋架喇....

我間中會拉下佢個手臂,but..佢一d反應都冇...

我同自己講,俾多一個月,如果都係咁,可能我會放棄

• 霍綺娜 replied @ 2009-03-30 12:04 am

唉,講得好白我都得,我朋友都叫過我拖,真係做唔出呢步,,,,

中女,祝你好運啦!!

------------------------------------------------------------

橫死惦死不如你問下個男仔:我覺得你都唔係鐘意我既,我唔可以再繼續落去,我要抽身喇。呢招叫以退為進,如果鐘意你一定會做d野

• 中女 replied @ 2009-03-30 12:11 am

睇戲個陣,我已經"痴"到好埋架喇....

我間中會拉下佢個手臂,but..佢一d反應都冇...

我同自己講,俾多一個月,如果都係咁,可能我會放棄

----------------------------------------------

呢d真係正人君子喇,點解要咁快做決定﹖唔好心急著先啦

• 寫短信俾佢表白好D

• mady,我就咩都問過哂喇,又激過佢喇,都唔work,又係日日keep住sms &電話,有句你講得好岩:呢d真係正人君子喇,點解要咁快做決定﹖唔好心急著先啦∼

就係我有呢個諗法,兩年時間就咁過左喇。。。。。。。。

其實一開始3個月到啦,有段時間放棄過,佢幾個月後又再打番黎,一直到今年。。。真係要放過自己!

• 中女 replied @ 2009-03-30 12:07 am

macy

佢未送過我返屋企架....甚至係送去車站都未試過

佢好唔識做喎...

• 飛左佢好過,成碌木咁,將來都唔會開心

• he is a good man. you so lucky

• 細說 replied @ 2009-03-30 12:28 am

飛左佢好過,成碌木咁,將來都唔會開心

----------------------------------

剛剛想講比你快一步!!!!

• 霍綺娜 replied @ 2009-03-30 12:22 am

mady,我就咩都問過哂喇,又激過佢喇,都唔work,又係日日keep住sms &電話,有句你講得好岩:呢d真係正人君子喇,點解要咁快做決定﹖唔好心急著先啦∼

就係我有呢個諗法,兩年時間就咁過左喇。。。。。。。。

其實一開始3個月到啦,有段時間放棄過,佢幾個月後又再打番黎,一直到今年。。。真係要放過自己!

---------------------------------------------------

你唔理佢佢又身痕,無寧兩可,無d立場,點會係可以付拓終生既人選﹖

• 要D咩既表示?

• stupid

• mady replied @ 2009-03-30 12:33 am

細說 replied @ 2009-03-30 12:28 am

----------------------------------

睇完板主個topic,如果佢係開心,又點會開thread,我估佢內心係人有我有,是q但搵個人認數多

• 細說 replied @ 2009-03-30 12:43 am

mady replied @ 2009-03-30 12:33 am

細說 replied @ 2009-03-30 12:28 am

睇完板主個topic,如果佢係開心,又點會開thread,我估佢內心係人有我有,是q但搵個人認數多

-----------------------------------

版主31歲可能考慮過自己年齡既問題,又男少女多,所以唔可以太揀擇喇,老老實實岩做老公呀嘛

• mady replied @ 2009-03-30 12:48 am

細說 replied @ 2009-03-30 12:43 am

mady replied @ 2009-03-30 12:33 am

-----------------------------------

版主31歲可能考慮過自己年齡既問題,又男少女多,所以唔可以太揀擇喇,老老實實岩做老公呀嘛

哈哈,又係有食唔食,罪大惡極hehe,咁呀,快d搵條佬落佢訂

• 你唔要益下姐妹好.

• 哈哈,又係有食唔食,罪大惡極hehe,咁呀,快d搵條佬落佢訂

---------------------------------------------------

甘你又比人落左訂/落左人訂未唧 :p

• mady replied @ 2009-03-30 12:56 am

哈哈,又係有食唔食,罪大惡極hehe,咁呀,快d搵條佬落佢訂

甘你又比人落左訂/落左人訂未唧 :p

今日未比人落訂wkakaka

Log in to reply