我想問�鶶�識既男仔�鰤g差不多100%肯定要發生婚前性行為架 ? ?

• 妳去買鞋.........會否要試穿.......???????

• Kitty你食唔食魚呀??

• 老老實實 replied @ 2009-03-23 12:31 am

妳去買鞋.........會否要試穿.......???????

=========================================

拍拖未就係fitting 囉!

• 拍拖未就係fitting 囉!

拍拖.....祇係可以睇到同觸感到外表...

正如.........有好多拍拖既人....從來都唔知道對方所留既手指尾指甲......

原來係用黎撩鼻屎既~

• 同她ML 起碼當她係我第時的老婆架la, 但依家年青人好似唔同以前了

• 不個橫掂遲早都比佢,早d比都無分別

• sladegelmir replied @ 2009-03-23 12:56 am

同她ML 起碼當她係我第時的老婆架la, 但依家年青人好似唔同以前了

咁你到底曾經有幾多個老婆...???

哈哈~

• 老老實實 replied @ 2009-03-23 12:59 am

sladegelmir replied @ 2009-03-23 12:56 am

同她ML 起碼當她係我第時的老婆架la, 但依家年青人好似唔同以前了

咁你到底曾經有幾多個老婆...???

哈哈~

=============================

所以未個個都叫老婆囉! LUM 死的女!

Kitty replied @ 2009-03-23 12:59 am

不個橫掂遲早都比佢,早d比都無分別

比唔比你都要上網搵意見?! 可唔可以話佢比你, 或者佢想比你試?!

記住比個時帶埋電腦上網開條thread問下邊樣做得邊樣唔做得.

講笑唔好介意.

• 老老實實 replied @ 2009-03-23 12:48 am

拍拖未就係fitting 囉!

拍拖.....祇係可以睇到同觸感到外表...

正如.........有好多拍拖既人....從來都唔知道對方所留既手指尾指甲......

原來係用黎撩鼻屎既~

=====================

拍拖重有好多野睇到, 只係拍拖的人五識已經閉塞

• 2個

• 哎喲我有驚遲架嗎

• Kitty replied @ 2009-03-23 1:06 am

哎喲我有驚遲架嗎

================

你驚遲係好! 反工準時. 不過你現在公開討論比唔比呢個問題對你的驚遲又好似有點那個喎! 呵呵~

• 我唔支持婚前性行為

• 老實講, 我唔想拍拖就有 sex, 但其實.... 我之前某 d 女朋友 chur 我要.....

[email protected]

• 答:唔係100%

• 你係咪嗰啲有宗教信仰?

• 想比咪比lor, 唔想咪唔想... 講到好似交易咁... 咩叫遲早都要比? 你肯定你呢世跟佢?

• 以前性行為會同婚姻扯上關係,主要係因為避孕方法不普及,避孕意識亦不強,攪完好可能會有 bb,因此要加上婚姻去做一個法律上既保障。

到左依家,社會整體個 trend 係遲婚,男人性能力最旺盛既時間一般都未結婚,唔同以前 d 人十零歲就結婚生仔,如果冇婚前性行為,相信會 create 更大既社會問題。

題外話,亦都係社會轉型,物價上漲(特別係樓價)而引致遲婚問題,要怪有婚前性行為既出現,唯有怪社會同人性啦!

• 男人要性愛架.....

• 如果俾我認識一條女佢講明結婚前唔做我絕對唔會考慮佢,叫佢叠埋心水一世做老姑婆。加上釐種女多數比較保守,即使結婚後肯同你做都唔會係好玩嗰隻,又唔肯含,又唔肯玩後花園,又唔肯口爆,淨係識訓响床成隻死魚咁,好唔耐煩猛甘問:"得未呀? 咁耐架? 我要訓啦!" 對住咁嘅女人第日唔出去揾sp/sl就奇

• 各位男士係咪一樣諗法?

• Wah replied @ 2009-03-25 5:21 pm

各位男士係咪一樣諗法?

同意!!! 哈哈哈哈!!!

• Wah

咁樣講好多女人會群起攻之喎......不過,我同意我不會考慮拒絕婚前性行為既女人,因為佢本身已經當左自己係一件貨,一日唔簽 contract 就唔放貨呢個態度我唔多 buy。

我要既係一個互動既伴侶,唔係要一件貨

• 我無宗教信仰

亦唔認同「唔會考慮講明結婚前唔做既女仔」

只係我覺得,大家個感覺舒服最重要

如果佢未ready,咪遲d先囉,我要尊重佢意願,亦唔係好介意無

雖然都希望有 ...

• Kitty ,

妳好~可以同妳做個朋友傾下嗎?

我男廿幾,有心識朋友呀~我樣子ok~有心~住九龍區~

我很喜歡大自然ga,不時會行行山、露露營~但亦都愛打機、看漫畫、睇戲同做義工~

介紹住咁多先~

msn傾下先呀: [email protected]

• it's the reality that rules

how can anybody not 'behaving normally' for so many years in between puberty and married, which may mean 20+ years, almost 1/3 of usual life time

there r exceptions, but, rare

• 我無宗教信仰

如果佢未ready,咪遲d先囉,我要尊重佢意願,亦唔係好介意無

雖然都希望有 ...

咁就要問大家咩嘢叫做"ready"? 定義係乜? 君不見大棚人未ready都走去結婚,咁佢地結咗婚都唔駛做啦

• 我無宗教信仰

雖然都希望有 ...

另外仲有一點,假設對方未 ready,我就 ready 曬喇!點解唔係對方尊重我既意願而係我要尊重對方意願呢?

大家個感覺舒服最重要,完全 agree,所以如果對方令我感到唔舒服,咁係唔係應該唔開始 or 中斷關係呢?

• Wah

係咪ready同做唔做係個人意願

咁人地未ready都走去結婚係人地既事

在於我既立場,對方想先做,佢唔想就算數(當然都會問多幾次得唔得)

但唔會迫佢或者要佢無奈接受

sex應該係雙方都enjoy&happy,唔係單方面洩慾

earthworm

同樣地,你ready而人地未,點解唔係你尊重對方既意願而係對方要尊重你意願呢?

呢個係主動同被動╱想與唔想既分別

若果事情雙方都合理,我認為被動╱唔想既意願係應該睇高一線,唔應該強迫別人接受"唔想"既要求

每個人都有自己喜好,假若你認為sex好重要不可缺少而你既伴侶俾唔到你,你有權因此而離開�

但直到目前為止,如果對方只係我女朋友,我唔會太介意結婚前唔做

• 唔攪野識你做乜 ? 版主太食古不化姐 !

等如 Jamal 咁辛苦揾 Matika 都係為左一攪姐, �@乜錯 ? 唔通柏拉图式咩 !

• 若果事情雙方都合理,我認為被動╱唔想既意願係應該睇高一線,唔應該強迫別人接受"唔想"既要求

每個人都有自己喜好,假若你認為sex好重要不可缺少而你既伴侶俾唔到你,你有權因此而離開?

但直到目前為止,如果對方只係我女朋友,我唔會太介意結婚前唔做

如果女友想男友約會後送回家,想男友每日報告行蹤,拍拖想男友埋單,買樓想男友俾首期,結婚想男家俾錢擺酒俾禮金,男友唔想,而雙方都合理,咁又是否"唔想既意願係應該睇高一線"?

• 如果對方係處女.....不應該.....如果對方有性經驗.....可以商確......

• kaka

勁!非常 powerful 既論點!

• 我係女既,都唔想緍後先啦,其實做愛大家都HAPPY甘麻,係咪先?

• 其實態度先係重點!結婚後先可以有 sex 既原因何在?有冇人可以答?

• kaka replied @ 2009-03-27 4:59 am

如果女友想男友約會後送回家,想男友每日報告行蹤,拍拖想男友埋單,買樓想男友俾首期,結婚想男家俾錢擺酒俾禮金,男友唔想,而雙方都合理,咁又是否"唔想既意願係應該睇高一線"?

第一,我唔認同你講既例子係完全合理

第二,就你既例子,唔想既意願係應該睇高一線,只係一般女仔唔接受

如果大家好多野都無共識,已經無必要一齊

• 你错啦!

他們根本無想過要同你結婚,

只不過是想同你做愛,

咁又點叫做"婚前性行為"呢??

• 如果大家好多野都無共識,已經無必要一齊

好一句無共識無必要一齊, 咁樓主所講既男人, 都無必要一齊的. 咁仲有咩好講? 講白左, 現實就係睇邊個需要邊個多D, 邊個站在上風.

• cassie replied @ 2009-03-27 12:07 pm

我係女既,都唔想緍後先啦,其實做愛大家都HAPPY甘麻,係咪先?

-----

男人仲happy添呀, 咁係咪就係happy就ok呢

• carpediem replied @ 2009-03-27 9:29 am

如果對方係處女.....不應該.....如果對方有性經驗.....可以商確......

I support your views. Lovers should have enough communication.

Log in to reply