4個男人, 你揀邊個呢????

• 同一時間出現呢4個男人.....

一個悉心照顧, 體貼入微 , 有才華, 但是沒有戀人的感覺, 只怕錯行一步, 這一輩子就沒了一個好朋友•

一個高薪厚職, 自以為是, 並保證你生活無憂, 但是一切都由他主宰, 你永遠都只會是他生命中的一小部份•

一個無憂無慮, 想做就做, 戀愛大過天, "什麼都送給你", 但是看不到將來, 看不到他長大•

一個閱歷無數, 身不由己, 活於另一個世界, 行蹤飄忽, 今日唔知聽日事, 但佢話佢介不掉你•

哇塞~! 怎麼辦?!

你會點揀呢????

• 邊個肯用口我就簡邊個

• 4個都唔要....

直至有一個一出現就俾到你ding一聲"就係你喇" 既人出現

• 似樣d既,好似第1個~

• choose the one you love.

• re: candy replied @ 2008-04-25 12:29 pm

邊個肯用口我就簡邊個

咁咪要個個都驗過貨先@@?

=======================================================================

re: K_man replied @ 2008-04-25 12:30 pm

4個都唔要.... 直至有一個一出現就俾到你ding一聲"就係你喇" 既人出現

第2&3都曾經ding過~ 但已過去~ :(

=======================================================================

re: Athena44 replied @ 2008-04-25 12:43 pm

似樣d既,好似第1個~

我都覺得係... 不過... 感情.. 真係可以陪養出來????

re: g replied @ 2008-04-25 12:51 pm

choose the one you love.

一次重創後, 已無力愛了... 我也想知道我愛邊個... 我都希望"愛可以包容一切", 咁我就choose是但一個, 我就唔洗開呢條thread囉

可能,,, 我係寂寞過剩, 才謝絕冷靜...

• Candy, if I use mouth, will you sex with me?

• 冇愛做基礎的關係唔會長久,

如果上面講既條件都改變咗,

你地的關係亦隨著改變,

要揀即係4個都唔係你所愛

• 似樣d既,好似第1個~

我都覺得係... 不過... 感情.. 真係可以陪養出來????

牛角包 replied @ 2008-04-25 1:03 pm

其實我覺得感情係可以陪養出黎架

女人係比較感性既動物

如果有個男人對自己好, 好細心(當然首先要唔反感啦)

都好容易會愛上

• 一次重創後, 已無力愛了... 我也想知道我愛邊個... 我都希望"愛可以包容一切", 咁我就choose是但一個, 我就唔洗開呢條thread囉

牛角包 replied @ 2008-04-25 1:03 pm

咁就應該choose個穩重既, 信得過既....我覺得

• 牛角包

不如問: 其實妳自己想要咩?

浪漫? 激情? 生活?

• 如果係30歲前, 搵個令你開心, 日日愛到發哂癲既男人啦

如果係30歲後, 搵個比到你實在的感範, 同埋有責任心既男人啦

激情最終都係會變成感情

人大左, 當然係要搵一個真心肯長遠同你維繫感情

真心肯同你面對現實生活既人啦

• 其實都係睇你咩性格

例如我唔鍾意一切都由他人主宰,受唔到另一半行蹤飄忽

鍾意佢、條件好都唔會揀呢d囉

而想做就做、但看不到將來,初初一齊仲可以,但耐左你就會投訴,唔係長線之選

不過點都好,我都唔會揀第一個,因為沒有戀人的感覺

• re:子美 replied @ 2008-04-25 1:20 pm

理論上, 我好同意你講既野~~

不過, 我有試過去愛第1個...

佢幫我整電腦呎呎整左5個鍾, 我眼見佢好眼訓, 但又唔肯收手,

我戈一刻, 感動來了, 我幻想過...我係咪應該情深咁錫佢一啖呢...

我起雞皮~ =口="

我... 都好怪自己點解差戈一點點~ 唉~

• 牛角包

如果你起雞皮,甘就真係唔得...

有時唔中意就係唔中意...

好無奈。

• re: 飯桶 replied @ 2008-04-25 1:24 pm

我想要第一次眼面就有ding一聲

再次見面就雞啄唔斷

次後見面相敬如賓 又 如同相識已久的老友

再發展下去...會有浪漫, 間唔中有點點激情, 同時大家不只當對方係玩伴, 而係將來會一起生活既人•

我唔係好貪姐可??

• re: 女人 replied @ 2008-04-25 1:57 pm

我仲未有耐30歲• :p 你都講得好岩~~

ps: 如果2個人"激情變成感情"既步伐唔一至, 會係一個好大既問題 :(

• re:性格 replied @ 2008-04-25 3:40 pm

好多謝你逐個分析 ^^

•跟那個主宰他人的在一起,無懷疑係有一定安全感, 當你no idea既時候, 佢會立即編行程表•

•至於那個行蹤飄忽的, 我很自由, 大家都不會/不用報到(報平安), 但係終日過住擔驚受怕既日子, 唔唉~~

•而想做就做、但看不到將來的那個,我實在少少將來都眼唔到...亦恐怕唔知由邊投訴起... 太沒安全感

•第一個,因為沒有戀人的感覺 (見上方我回飯桶 =,=)

即係4個都揀唔過啦~ 唉~~~

• 如果我係女, 我揀第一個, 基本上個男人係乜性格都好, 要分開點樣都分得開, 起碼做女人曾經得到過照顧既感覺 ~

• 我會找一個最能夠相處的!

這才長久之道!

即使容你再愛他~若有不能忍受的缺乏~總有一天轉成怨...厭....甚至恨。

• 其實真係睇你想點

有人唔介意由他人主宰

有人喜歡自由,唔介意無安全感

亦有人唔介意係咪鍾意,最緊要有飯開

實在,如果四個都有問題,點解要揀?點解要為有男朋友而有?

揀男朋友唔係首要條件係鍾意咩?

至少第一個唔應該揀囉,因為無feel

而其他條件達唔到理想,一齊都唔開心,咁仲點解要一齊呢?

• 哈哈~ 炙明顯我呢條THREAD唔係 <假設性問題>囉~~

實在四個都各有問題~

至於點解要揀?

係因為耐無拍拖, 而呢4個人都係度比緊SIGNAL1來==>>> "I AM AVAIABLE!"

咁一要揀囉~

我覺得如果同時間比機會比4個人追自己~~

好似拿條SHING勒住自己咁 =00=

• 但好明顯你一腳踏緊4船....

• 牛角包 replied @ 2008-04-25 11:16 pm

至於點解要揀?

係因為耐無拍拖,.....

點解要為有男朋友而有?

明顯地四個都各有問題,你認為一齊之後會開心咩?

• 事情有新進展~~

第1個

他大概已明白我的心意了•我地既關係應該可以得以保持:)

===========================================================================

第2個

他在msn abstract了我的blog裡入的一篇日記senD給我, 但沒有評論亦沒問什麼,

我問他: 你有問題要問我嗎??

他只跟我說: 希望我無事, 有咩唔開心要告訴他...!

這個簡單既問候, 好貼心~

但我結果沒告訴他什麼... 只跟他說謝謝•

補充: 其實他是我的EX, 我終於同意再見仍然可以做朋友•

===========================================================================

第3個

他仍然是無憂無慮, 想做就做, 戀愛大過天, 口中仍是"什麼都送給你",

但是感覺到他長大了點•••

在我自己一片混亂時, 和他講了一晚電話, 沒有談情說愛,

只是談論一我的生活/工作等事, 他很會安慰人, 話也成熟了~

這種安全感是以前沒有的•

補充: 其實他也是我的EX, 他是第2個的前任

掛線後, 他發我一個訊息, 我到現在也沒回....

"在你心中, 我到底是怎麼樣的? 還重要嗎? 還有愛嗎?"

我們當時分手是不了了之的~ 到現在, 我腦子裡面還是十萬個為什麼?!

在我回他之前我應該找出所有答案嗎?

還是隨感覺而去呢???

第4個

這個似乎是最沒將來的... 我本來已一心把他介掉,,, 也向他表明了•

他問我原因, 我說我需要的是"雙腳著地"的感覺•

他無言, 可能他亦明白沒什麼可以給我保證•

之後我們一直沒連絡了~ 直到昨天, 他給我一個消息, 他說有一陣子會見不到他....

他沒詳細交代, 我亦沒有問下去, 只回他一句:"你要保重!"

要把這些經歷都拍成片子嗎? 哈哈~ 浪漫的經歷是要負出代價的, 實在不好受!

• i choose 3 of them, and get their good things only

no. 1 be husband, sharing ups and downs with him, good man is not easy to find nowadays, he will willing to take care of you. don't miss him.

no. 2 treat as sl, ask him to buy things to you, bring u good food

no. 3 treat as sl, get love feeling. but don't jump into his 情聖陷阱 !

no. 4 forget him la.

• 我覺得

第4個,可以唔使理

第1個,可以先keep住做朋友,睇下遲d會唔會有多d feel

第2個,已是過去式,其實無咩特別

第3個,應該係能夠令你最開心既一個,但同時地亦會係令你最傷心既一個

呢個應該盡早離開,再同佢有瓜葛,你將來好難有決擇

正因為你同佢不了了之,你反而會唔捨得佢,但呢種唔捨得可能只係因為你有野未搞清

• none of them are suitable to be a bf

Log in to reply