個鼻有黑頭真係零舍麻煩

• 夏天因為天口熱,搞到我面油超多,
    塞住d毛孔,黑頭最近多左好多呀!!
    擠左毛孔又變大!!!真係好煩好煩/____\

• 樓主有黑頭都係因為你有面油,

仲有加埋平日空氣d污糟野,

令到角質層加厚,塞住左毛孔姐,

夏天到左要勤力d去下角質架!!

• 其實你都知自己問題係邊,就係面又多油又塞毛孔,所以就搞到出黑頭,我建議你去美容院,因為佢哋會幫你做針清又可以用機幫你將底層既污糟野整走,我做開pretty medical,美容師好好!我都係兩個星期去做一次keep住乾淨嘅皮膚

• chuchuhk replied at 2015-06-27 7:52 pm

---------------------------------------------------------------

樓主有黑頭都係因為你有面油,

===============================================================

同意呢位靚女話要去角質呀!

積住積住就會有黑頭架啦!

• chuchuhk replied at 2015-06-27 7:52 pm

---------------------------------------------------------------

===============================================================

點樣去角質架??

我平時都係用普通洗面膏架咋@@

• jenccc0331 replied at 2015-06-28 10:48 am

其實你都知自己問題係邊,就係面又多油又塞毛孔,所以就搞到出黑頭,我建議你去美容院,因為佢哋會幫你做針清又可以用機幫你將底層既污糟野整走,我做開pretty medical,美容師好好!我都係兩個星期去做一次keep住乾淨嘅皮膚

我無咩時間去美容院呀~

sor

• tree_house replied at 2015-06-29 4:16 pm

chuchuhk replied at 2015-06-27 7:52 pm

同意呢位靚女話要去角質呀!

積住積住就會有黑頭架啦!

我知啦,我會勤力D去下角質架啦,哈哈哈

• 記得唔好自己亂唧黑頭呀, 好易有'啦'架

你可以做吓深層清潔mask, 或者出去做吓針清

• queenbeauty replied at 2015-06-29 5:17 pm

chuchuhk replied at 2015-06-27 7:52 pm

點樣去角質架??

我平時都係用普通洗面膏架咋@@

淨係用普通洗面唔夠架,唔深層清潔呀!

要deep clean架!!

• 咁點先可以deep clean@@

有無產品介紹下?

謝大大TAT

• 我都想知有咩產品可以for deep clean

• queenbeauty replied at 2015-06-30 11:47 am

咁點先可以deep clean@@

有無產品介紹下?

謝大大TAT

一次過覆你地啦~哈哈~~唔好叫我大大啦~

我都係用克痘靈既磨沙膏,英文名叫benzac呀!

你可以一個星期用兩次啦,洗完面用就okay,

去下角層,毛孔唔塞住,就少好多黑頭架啦

Log in to reply