你地嘅男/女朋友會唔會好管你地?

• 你地會點應付?

• 我的ex
    <br>係一個幾痴身的女仔
    <br>可能因為咁佢成日問我呢樣果樣
    <br>初初都仲好開心
    <br>之後....我寧願留在屋企都唔想出去
    <br>好有壓迫感

• 懶佬鞋, did you do something wrong behind her back before?

• <br>不過可能佢無咩朋友
    <br>所以經常圍繞住我
    <br>變相因為咁而好有壓迫感

• How does she annoy you actually?

• 其實唔可以話佢點annoy 我
    <br>只不過係我同佢相處方式唔同
    <br>唔可以話係佢問題

• 懶佬鞋,
    <br>其實係唔係你唔夠愛你女友呢? 會唔會當你嘅至愛出現左你會心甘情願比佢管呢?

• 係唔係絕大部份男仔都唔鐘意佢嘅女友管住佢呢? 咁你地會唔會管自已個女友呢?

• 我唔會管我男朋友的.
    <br>
    <br>咁大個人啦都~ 仲細咩~

• SRT
    <br>
    <br>聽你咁講, 你係唔係管你男朋友管得好緊架?
    <br>
    <br>點緊發呢?

• 我唔敢講係咪唔夠愛ex
    <br>但我係需要朋友的人
    <br>絕對唔係戀愛大過天的男人
    <br>
    <br>另外我亦唔會管我女朋友
    <br>佢要走...我鎖都鎖佢唔住
    <br>點管太多??
    <br>再者.....我唔相信有好多人甘願在一段被監管的感情下生活
    <br>
    <br>

• 如果管得多,就會物極必反,何必呢?

• 我唔相信有好多人甘願在一段被監管的感情下生活 <----Totally agree!!

• 無論男女都吾鐘意比人管嫁啦,每個人都應該有番自己d私人空間麻

• 懶佬鞋,
    <br>i agree, 我同我男友都唔會管對方, 大家都認為雙方都需要私人空間, 拍拖唔代表對方身邊只得你一個, 每個人都需要有自己的生活, 有自己的朋友, 況且, 當一個人要變心的話, 就算你管得幾緊, 佢都會變, 有時啲嘢唔到你去控制, 正如懶佬鞋一樣, 你管得佢越緊, 佢越有壓迫感, 咁樣只會令對方更加想離開你.....

• fannysum,
    <br>唉~~剛剛相反, 我係比我男友管得好緊...反而我好buy 懶佬鞋所講, 人點都需要朋友, 唔係戀愛大過天
    <br>
    <br>

• 我有時真係好想知究竟佢係出於愛我抑或只係想控制我?

• fannysum,
    <br>唉~~剛剛相反, 我係比我男友管得好緊...反而我好buy 懶佬鞋所講, 人點都需要朋友, 唔係戀愛大過天
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>by SRT - 10/09/07 11:33
    <br>
    <br>
    <br>哦∼∼∼ 咁佢點樣管你呢?
    <br>同埋,你有無同佢反映過你想點?

• ANYWAY, 我覺得”關心”同”管”係好唔同.

• 1.唔可以同男性朋友出街 (除非佢一齊去)
    <br>2.同朋友出街要預早一個星期通知
    <br>3.唔準自已返大陸
    <br>4.唔準同朋友出夜街, 只可上下午
    <br>

• 1.唔可以同男性朋友出街 (除非佢一齊去)
    <br>
    <br>
    <br>by SRT - 10/09/07 11:49
    <br>
    <br>
    <br>嘩....咁你真係乜野自由都無曬架喇喎.

• 你男朋友,好似唔係好識得關心你咁喎∼
    <br>

• 唉~~~仲有未寫曬...我依家要爭取時間出街啦...遲d再講

• 個d規距仲嚴過老豆

• SRT:
    <br>
    <br>你男友對自己都應該幾無自信

• SRT, the your bf also follow these rules:
    <br>
    <br>1.唔可以同女性朋友出街 (除非佢一齊去)

• 我諗"愛"同"霸住"
    <br>係兩樣野
    <br>唔同異性出街
    <br>係咪代表自己就可以永遠同對方一齊?
    <br>
    <br>我相信兩者之間的信任係好重要
    <br>我唔相信有人會鍾意生活在一個不被信任的感情世界
    <br>無錯....有時自己未必認同對方的想法
    <br>但如果講了自己意見但對方唔聽
    <br>算啦
    <br>事實上自己覺得0岩的
    <br>人地未必認同架
    <br>你鍾意nokia, 點解就唔准我用sony ericsson 先??

• 2.同朋友出街要預早一個星期通知 (咁咪無得即興
    <br>4.唔準同朋友出夜街, 只可上下午 (你吾駛番工嫁?)
    <br>

• haha.....你男朋友使唔使要寫份計劃書去explain 目的/時間/地點??
    <br>使唔使等e-mail 去approve??

• 嘩..........
    <br>
    <br>你個男朋友咁管你既.......
    <br>
    <br>咁佢又係未 24 hour stand by sin
    <br>如果唔係唔可以咁要求wor............
    <br>
    <br>同埋人無朋友真係會死o家....

• haha....我ex佢可以因為我而無朋友
    <br>但我唔得

• 懶佬鞋 replied @ 2007-10-09 12:47 pm
    <br>
    <br>haha....我ex佢可以因為我而無朋友
    <br>但我唔得
    <br>
    <br>--> 我都唔得~~~~~

• 其實我試過要女朋友好多時跟我意思做
    <br>結果分手後俾d 朋友點醒左我

• haha....我ex佢可以因為我而無朋友
    <br>但我唔得
    <br>
    <br>by 懶佬鞋 - 10/09/07 12:47
    <br>
    <br>
    <br>我都唔得.
    <br>好難想像無朋友0既生活會係點.
    <br>
    <br>我諗我死左好耐.
    <br>

• 其實情侶只得二人世界
    <br>話題根本少好多
    <br>最終兩個可能俾法醫官認為兩人係香港第一對情侶因悶死而死
    <br>hahaa

• 其實我同男朋友0既話題都幾多:
    <br>
    <br>打機, 電視劇, 電影, 我地各自各0既朋友, 什至股票...
    <br>
    <br>

• good 丫
    <br>我以前女朋友就係名牌扮靚
    <br>haha....兩樣我都唔好
    <br>為一大家夾的就係食野

• 我反而唔好名牌扮靚, 男朋友就緊加tim~~
    <br>
    <br>我地都叫做有共同啫好0羅~
    <br>
    <br>有時我地會一齊玩, 一齊開玩笑, 最鐘意就係講黃色笑話.

• 所以你要珍惜喇
    <br>唔易搵到一個可以相愛又相處到的人

• 懶佬鞋
    <br>
    <br>
    <br>你依家拍拖未?
    <br>相 處成點?

• 我單身左二十一個月

• fannysum replied @ 2007-10-09 1:40 pm
    <br>
    <br>我反而唔好名牌扮靚, 男朋友就緊加tim~~ <-- 我唔好名牌, 不過對襯衫扮靚有研究, 我男朋友都鐘意fashion o野~~~~
    <br>
    <br>我地都叫做有共同啫好0羅~~ <-- 呢樣真係好重要~~~~~
    <br>
    <br>有時我地會一齊玩, 一齊開玩笑, 最鐘意就係講黃色笑話. <--- kakaka 我都會一齊講笑, 講完兩個自己係到笑, 有時o的friend 以為我地兩個傻o左

• 懶佬鞋 replied @ 2007-10-09 2:21 pm
    <br>
    <br>我單身左二十一個月
    <br>
    <br>---> 其實單身有單身好
    <br>我唔係意外同o左而家呢個一齊
    <br>我會繼續單身~~~~~~

• haha.....咩意外??
    <br>你攪大左人??

• 懶佬鞋, do u still keep contact with your ex?

• 有...早排借左錢俾兩年前的ex
    <br>剛剛早排又同三年前的ex食飯

• 兩個人相處係互相信任吧~
    <br>
    <br>曾經有個男朋友同我講, 如果可以既, 佢會鎖住我, 唔比我同其他男性朋友出街. 我已經同佢講過, "你女朋友, 我, 唔係索到係男人都想溝我." 不過, 當年大家脾氣唔好, 相處唔到, 我同佢分左手.
    <br>
    <br>到我依家依個男朋友, 我地比好大空間對方, 我去玩只要講底同邊個, 去邊就ok架啦, 佢唔會打黎問我幾點返屋企. 只會第二朝打比我, 睇我玩到幾癲. 就算我話比佢知, 個晚有個男仔想溝我, 佢只會咀咒o個個男仔, 因為佢知我咁大個人會識handle.

• 懶佬鞋 replied @ 2007-10-09 3:01 pm
    <br>
    <br>haha.....咩意外??
    <br>你攪大左人?? --> kkaka nono 我係女攪唔大人既, 只係意外地走o左埋一齊~~~
    <br>
    <br>haha 做你既ex 都幾開心wor~~~~~
    <br>
    <br>80 replied @ 2007-10-09 3:13 pm
    <br>
    <br>兩個人相處係互相信任吧~
    <br>
    <br>曾經有個男朋友同我講, 如果可以既, 佢會鎖住我, 唔比我同其他男性朋友出街. 我已經同佢講過, "你女朋友, 我, 唔係索到係男人都想溝我." 不過, 當年大家脾氣唔好, 相處唔到, 我同佢分左手.
    <br>
    <br>到我依家依個男朋友, 我地比好大空間對方, 我去玩只要講底同邊個, 去邊就ok架啦, 佢唔會打黎問我幾點返屋企. 只會第二朝打比我, 睇我玩到幾癲. 就算我話比佢知, 個晚有個男仔想溝我, 佢只會咀咒o個個男仔, 因為佢知我咁大個人會識handle.
    <br>
    <br>---> 同我有o的似wor~~~~~

• 我並不太抗拒男友管我, CHECK我.
    <br>反而呢D我覺得係緊張我既表現.

• kk
    <br>唔好介意我問
    <br>你同男朋友一齊幾耐??

Log in to reply