東方、太陽報入面咁多色情刊物, 嫖妓指南, 又唔見班衛道之士聲討佢地既﹖反而得閒理下啲只比大學生睇既報﹖

• 不如一齊去淫審署投訴現時市面上既報紙既色情版啦

• 你咪投訴到夠囉

你班淫蟲冇得睇姐

• anyway not proper to published in school

• 點解not proper to publish in university呀?

讀得大學就準備去面對真實社會架啦,點解出面報紙可以有,大學報紙就唔可以,係唔係雙重標準呀?

如果係中學報紙我會反對,又有幾多大學生係未過18歲架呢?

• 教授

依家有好多大學生都會收尖子,尖子即係中五會考果d.中五會考生多數都未過18.

• 咁佢地咁尖子,識得分析架啦,佢係大學報睇唔到,出面街同上網都大把俾佢地睇

我覺得如果中大報單野可以咁判,咁同時要向曬全港報刊落手先叫公平

• 咁佢地咁尖子,識得分析架啦,佢係大學報睇唔到,出面街同上網都大把俾佢地睇

我覺得如果中大報單野可以咁判,咁同時要向曬全港報刊落手先叫公平

by 教授 - 05/15/07 14:00

低能,講到咁自由,咁開放,出面夠多四仔買啦,又唔見你o係大學播??

• 低能,講到咁自由,咁開放,出面夠多四仔買啦,又唔見你o係大學播??

by keith - 05/15/07 14:08

哈哈... 攪笑, 遲d 可能真係有得播, 唔係d 大學生又話人地唔比自由佢地. 播梗個陣順便做埋, 咁就夠哂自由啦.

• 賣4仔係illegal既,你冇見海關得閒就去拉下人封下鋪咩,報紙依家d情色版係合法既

• 咦,係喎,賣4仔係illegal架喎,唔記得左添,咁點解仔地d教授講到大家成年人咁開放,咁自由,唔去叫政府放寬買四仔唔犯法既??? 寫明8歲以下唔買得咪ok囉,最好放埋去大學�堶掃璈O,放便埋d學生啦

• 咁即係三級就可以起大學�堶掉�? 三級唔犯法,好多影碟舖都有得賣。有格仔個�齱C

• 我冇話完全讚成喎,只係話如果一般報刊可以合法地做,點解中大報今次要被特別法律評級?今次評級案例出�驉A係咪同時要將所有報刊用同一標準同級。點解要有雙重標準?

• 我唔係衛道之士,不過我一向反對報紙出現風月版

• 咁如果大家覺得情色內容係唔可以接受,咁點解一路報紙上面有咁多你地又唔出聲?唔通你認為d細路仔學生哥唔會買街外面d報紙睇?香港好大架咩?d大學生只係睇到中大報咩?

• 其實無話唔得格, 不過就做衰自己間大學羅, 又唔見有其他大學跟風, 係中大特別"前衛" 想博出位定係其他大學唔夠in?

• 中大 is the cradle for breeding perverts!!

Asia's world city

perverts with degree!!

• 咁你覺得"一般"報刊同"學生"冇乜分別既話,咁就ok啦,內容講人獸交,亂倫,話時話,不如大學開放d啦,一般課堂都講得添啦

• 唔通你認為d細路仔學生哥唔會買街外面d報紙睇?香港好大架咩?d大學生只係睇到中大報咩?

by 教授 - 05/15/07 14:42

都係果句啦,出面夠多三級片可以買,可以睇,不如大學又播啦

• 學生報情色版內講到人獸交,亂倫,不如大學又播埋哩d片呢

• 咁呢點同點解經濟日報冇情色版但東方有�鼲搨@都繼續同一道理。大學報只係一份獨立學生主編出版既報紙,同學校冇關係。今次問題係點解中大學生報被淫褻物品審裁處評定為不雅刊物,但咁多年d報紙又唔會被評級?

對d學生�謠艙巧顗懋

• 尋日聽新聞, 好似係掉返轉, 審裁處話校報同一般報刊一視同仁咁評審. 跟住有位人士(好似係律師)話校報應該可以寬鬆d

• keith,

你聽過有人係大學宿舍睇三級片被踢出校未呀?你夠唔夠膽講所有大學冇人睇三級片or有人睇而學校人員係唔知架?

• 如果真係一視同人,東方今日點會仲有情色版照出呀,仲講緊去邊度叫雞正喎

• keith,

你聽過有人係大學宿舍睇三級片被踢出校未呀?你夠唔夠膽講所有大學冇人睇三級片or有人睇而學校人員係唔知架?

by 教授 - 05/15/07 14:57

有人o係大學睇係佢私下睇既問題,同公開既可以混為一談?係咪學校播出黎比學生任睇?

• 唔好忘記今次學生報內容提到人獸交,亂倫!

• 好多投訴係因為學生報內容提到人獸交,亂倫,而唔係普通既性問題

• 而支持佢地既人仕好似一直都將個重點轉去自由言論去支持佢地,而唔理會提到人獸交,亂倫

• 咁提到人獸交, 亂倫都唔係問題, 問題係佢哋根本唔係討論, 唔係研究. 只係柴娃娃, 講吓笑, 八吓卦, 以性為嬉笑題目. 一d建設都無

• 如果要私下睇, 即係佢都唔敢公開, 即係佢都應為係"唔應該公開" 家下係未即係想為呢班人爭取, 希望"三級野"起學校變得平民化. 到時唔洗咁辛苦要私下睇, 而係約埋一大班同學一齊睇一齊研究?

• 東方、太陽報入面咁多色情刊物, 嫖妓指南, 又唔見班衛道之士聲討佢地既﹖反而得閒理下啲只比大學生睇既報﹖

thread id: 1881688 posted by 耶穌唔夠黑社會鬥﹖

on 2007-05-14 23:29:00

東方、太陽報不嬲畀人鬧la,

你訓著左牙??????????????

• 黃金甲,原罪犯兩部電影牽涉母子,兄妹,父女,姊弟亂倫

點解班道德佬唔禁埋呢兩部戲 ?

• 點解唔講得人獸交,亂倫? 犯例禁止咩?

• 當年我第一次睇春光乍洩,係講師在課堂上公開播放,拿第一場戲作討論(性別研究)

• 咁中大情色報研究、討論到咩呢?

• 東方太陽Apple 呢d報紙,有時登左不雅,要�橦�就照��,有乜所謂呀!

咁你地出多兩期囉,肯比錢照�擏A咪登囉!

你地班友,判左不雅,又話唔知邊個負責,係大學負責定學生負責,仲有呀,如果大學負責,即係納稅人既錢,就唔係比你地亂黎. 如果你地大竹學報�擛J錢係自負盈虧,話知你地期期登,期期�橦�啦!

正白痴!

你地班白痴,就算你地比足學費都係納稅人津貼架,家陣冇貢獻仲要做埋d 無謂野.

你地繼續嘈啦,我地當睇戲.

第一,我唔會讀香港既垃圾大學,見你地班人咁白痴.

第二,有仔女都送去外國讀,香港既大學實在太低級.

• 點解唔講得人獸交,亂倫? 犯例禁止咩?

by 超 - 05/15/07 15:49

覺得咁冇問題,周街講丫笨,做埋添啦笨,挑,up就巴很閉

• 第一,我唔會讀香港既垃圾大學,見你地班人咁白痴.

第二,有仔女都送去外國讀,香港既大學實在太低級.

我都有同感. 唔好以為自己比人識多2個字就可以自把自為. 有人為左出風頭扮英雄要爭取自由, 但係眾人眼中佢只係小醜.

• 你班道德批判者有何資格禁止人地提及人獸交,亂倫?

我唔同意你的看法唔代表要剝奪你的發表自由

• 東方、太陽報入面咁多色情刊物, 嫖妓指南, 又唔見班衛道之士聲討佢地既﹖反而得閒理下啲只比大學生睇既報﹖

thread id: 1881688 posted by 耶穌唔夠黑社會鬥﹖

on 2007-05-14 23:29:00

係你自己唔知,好幾份報紙成日比人告完認罪交足罰款

仲有可以你睇得風月版少,人地唔會寫「乳頭」同「陰核」

要講過火中大學生報係有過之而冇不及!

其實冇人想將學生報佢地一齊比,係班所謂編委推卸責任做成

點都好,份學生報事實上係有令人反感,淨係呢點已經值得佢地道歉

• 你班道德批判者有何資格禁止人地提及人獸交,亂倫?

我唔同意你的看法唔代表要剝奪你的發表自由

by 超 - 05/15/07 16:58

我支持你喎,我支持你公開o係公眾地方講添,不過唔知你夠唔夠膽咋

• 我個人覺得報紙d風月版寫得好好多

冇露骨同核特字眼

• 由此可見香港所謂既大學生係幾咁幼稚同唔成熟,仲有不停咁為自己做得唔o岩既野比藉口,香港人既質素真係不斷下降

• 我有好多言論!! 投訴

寫左係

hk.jijija.com

上去睇啦!

• 好似係鹹濕報咁

Log in to reply