如果我是男人

• then-? =.="

• 如果我是男人 --- 鄭秀文

曲:黃尚偉 詞:周禮茂 編:黃尚偉

若我身邊的一半是女人嗎

便會一天講一歙我深愛她

未理周遭怎麼說 我也不怕

怕只一天會多一個男士愛她

天生(心中)早知道女人

最好(當中)一點都不似男士角度

多(麼的)想身份我可顛倒

即使當小半天男士也好

學做男士 但偏不分心惹草拈花

學做男士 但心事如細沙

學做男士 但打開天窗全沒廢話

看我吧 教世上男士投降吧

男士今天我倘做到

難度根本不算高

能令身邊女人驕傲 就全憑愛慕

男士假使說不好做

做女人相反更好

來吧 親走女人的路 對調去探討

• 愛聽歌的邪惡女人

• 愛聽歌的邪惡女人

by nelnelson - 05/09/07 10:00

嘻∼∼因為我苦悶丫麻∼∼同埋sammi就黎開concert,我咪煲番佢d歌

• 學做男士 但打開天窗全沒廢話

看我吧 教世上男士投降吧

吾知係我時運低定係見得男人少,以我見既男士當中, 如果我係男人的話,絕不輸蝕比佢地

• 咁妳係咪想變性

• 咁妳係咪想變性

by 人@邊緣 - 05/09/07 10:19

咁又唔好.. 我始終覺得男女係唔平等既

男士成日要有風度, 女士就好似乜都老奉咁,

所以我都係enjoy做女人既

• 咁又唔好.. 我始終覺得男女係唔平等既

男士成日要有風度, 女士就好似乜都老奉咁,

所以我都係enjoy做女人既

by 邪惡女人

哈哈

• viago..你笑乜野呢?

• 女人一向都有特權架了...呢d 唔洗講出來..都係...

• 女人一向都有特權架了...呢d 唔洗講出來..都係...

by Viago - 05/09/07 10:31

好多女人成日都嗌話男女平等,但係又無唸下自己d特權

• 好多女人成日都嗌話男女平等,但係又無唸下自己d特權

==================

女人就係咁~

• 女人就係咁~

by 文度王 - 05/09/07 10:50

哈哈..我自己係女人都係咁話

• HI ...版主你好

好鐘意你個名同個topic

女人有特權咩 ? 好想問點解我無

• 女人有特權咩 ? 好想問點解我無

by doll518 - 05/09/07 11:11

操重野應該吾駛做掛??

又或者去bbq,抖爐同囉野我都覺得係男仔囉

又或者dating.. 我覺得應該係男士找數

我係講dating喎..而吾係兩個朋友食飯個種

• doll

我真係幻想過自己係男人,跟住去酒bar同人爭女..哈哈..

• 邪惡女人 replied 34 sec ago :

女人有特權咩 ? 好想問點解我無

by doll518 - 05/09/07 11:11

操重野應該吾駛做掛?? <=== 我有兩個細佬, 不過屋企壞左野永遠都係我整, 轉牆, 起釘都係我做

又或者去bbq,抖爐同囉野我都覺得係男仔囉 <=== bbq 開爐都係我

又或者dating.. 我覺得應該係男士找數 <=== 屋企所有開支都係我

好攰...所以心情好差

• 邪惡女人 replied 2 mins ago :

doll

我真係幻想過自己係男人,跟住去酒bar同人爭女..哈哈..

哈哈 ...呢個我都好有興趣

有時覺得要照顧, 女人都應該照顧女人而唔係男人

哈哈

• 早晨各位

板主, 妳個名好型

doll,

因為妳太cool, 鐘意照顧人

• 中年男人,

我都好想搵人照顧, 不過好似預唔倒

每次以為搵倒, 結果都唔係

慢慢好似習慣左

• 我真係幻想過自己係男人,跟住去酒bar同人爭女..哈哈..

==============

真係未試過~

• 操重野應該吾駛做掛?? <=== 我有兩個細佬, 不過屋企壞左野永遠都係我整, 轉牆, 起釘都係我做

又或者去bbq,抖爐同囉野我都覺得係男仔囉 <=== bbq 開爐都係我

又或者dating.. 我覺得應該係男士找數 <=== 屋企所有開支都係我

好攰...所以心情好差

by doll518 - 05/09/07 11:16

嘩~~~~咁係因為你太能幹喇, 有時係男人面前可以頓少少..嘻..咁自己會舒服d..

做咩咁攰呀?

• 哈哈 ...呢個我都好有興趣

有時覺得要照顧, 女人都應該照顧女人而唔係男人

哈哈

by doll518 - 05/09/07 11:17

女人照顧女人應該會更體貼

• 我都好想搵人照顧, 不過好似預唔倒

每次以為搵倒, 結果都唔係

慢慢好似習慣左

by doll518 - 05/09/07 11:21

我都有同感

• doll,

可能妳太強, 如果妳Й都唔識就一定要照顧妳啦

好似妳冇車就一定做乘客

• 真係未試過~

by 文度王 - 05/09/07 11:25

如果有一日你另一半同你講

我鐘意左第二個女人,你話係咪勁hurt

• 可能妳太強, 如果妳Й都唔識就一定要照顧妳啦

好似妳冇車就一定做乘客

by 中年男人 - 05/09/07 11:27

就算有車有牌,同男人出街一樣吾好楂車..如果吾係點比人地送自己番屋企呢, 無理由個女仔送埋個男仔嫁麻

• 大家早呀 .....

如果有一日你另一半同你講

by 邪惡女人 - 05/09/07 11:27

另一半鐘意左第二個男人都一樣咁 hurt

• 邪惡女人,

我經常對住男人扮唔知喇

不過有d野真係唔可以當自己傻

以前細個有個女人話鐘意我, 我避得好遠

不過到今時今日我估我唔會

女人可能更明女人

睇你另一條thread 講你都有老公可以依賴, 不過我覺得無人比我依靠

哈哈 ...可能自己學左要靠自己

• 如果有一日你另一半同你講

==============

咪又係鍾意左第二個....冇咩分別~

可能我對同性戀唔係咁抗拒

• 咪又係鍾意左第二個....冇咩分別~

可能我對同性戀唔係咁抗拒

by 文度王 - 05/09/07 11:31

我吾介意朋友係同性戀, 但係如果自己輸左比個男人,我會好介意

• 各位早晨~

如果我係男人... ...講時講我已經好男人... ...唉...

哈~

• 操重野應該吾駛做掛?? <=== 我有兩個細佬, 不過屋企壞左野永遠都係我整, 轉牆, 起釘都係我做

===========

呢個係家庭問題~

唔關男女問題事wor~

• 睇你另一條thread 講你都有老公可以依賴, 不過我覺得無人比我依靠

哈哈 ...可能自己學左要靠自己

by doll518 - 05/09/07 11:30

no喇.. 我靠老公就吾駛做野啦

• 幾時都話靠自己最好...:>

• catcat.. 我覺得而家我地d女人係性格上似男人多過個d所謂只有男性性器既男人

• 我吾介意朋友係同性戀, 但係如果自己輸左比個男人,我會好介意

====================

我又唔會咁諗.....愛情係冇輸贏....只有得同失~

• 上個星期同朋友去唱k,我一開口...d男就望住我...唉...

下次都係唔好立亂同人去唱k...

• 我覺得而家我地d女人係性格上似男人多過個d所謂只有男性性器既男人

女人

全中呀,我真係覺得我man過好多男人...哈~

• 我又唔會咁諗.....愛情係冇輸贏....只有得同失~

by 文度王 - 05/09/07 11:36

都係一句o者

我會覺得個男人揀番男人都吾揀我(雖然我都吾係好似女人)

hurt死

• 全中呀,我真係覺得我man過好多男人...哈~

by catcat - 05/09/07 11:39

我見過有男人小家同婆媽到不得之了

• 咁我�]咪變哂做gay? 男變女, 女變男?

• 上個星期同朋友去唱k,我一開口...d男就望住我...唉...

下次都係唔好立亂同人去唱k...

by catcat

catcat, 係你把聲靚, 所以吸引曬�屭k人望住你, 你應該覺得驕傲. (認真)

• 女人

如果你老公揀個男人唔揀你

我諗你仲 hurt ... haha

• 我見過有男人小家同婆媽到不得之了

女人

我都見過...

一大班人約出黎食飯,又問邊個會出,邊個唔出佢又唔出

黐線架,食飯咋,食左佢咩...

• 文度王 replied 5 mins ago :

操重野應該吾駛做掛?? <=== 我有兩個細佬, 不過屋企壞左野永遠都係我整, 轉牆, 起釘都係我做

===========

呢個係家庭問題~

唔關男女問題事wor~

可能係 ...

不過如果當係咁, 男人係自己身邊做乜野 ??

• 原來比你講咗 -___-

• 我係英國d同學唔介意同多一個女人分自己女友架

• catcat replied 8 sec ago :

我見過有男人小家同婆媽到不得之了

女人

我都見過...

一大班人約出黎食飯,又問邊個會出,邊個唔出佢又唔出

黐線架,食飯咋,食左佢咩...

yeah ~

我地大大方方,好多男人仲婆媽

catcat,

我今晚同阿爸, 表哥, 細佬食飯, 又有數要折, 好怕自己飲醉 ..哈哈

Log in to reply