我係一名警員, 駐守LKF 幾年, 見盡鬼佬百態, 講真, 鬼佬真的很差

• 醉酒, 打架, 撩女仔, 非禮, 強姦, 吸毒, 講粗口, 扮型, 亂泊車, 搶女人手袋我都見過, 幾日唔沖涼出街我又見過, 鬼佬真的很差, 不信可以晚晚浦LKF, 你會明白我所講

• 伙記,會唔會誇咗少少呀?

大家都係做呢行,唔好吹得咁大

• 我o係外國讀書同d鬼仔住宿舍時一早都知啦, 係d港女以為鬼老香d之嘛

• 我又講,我唔係識得好多鬼佬,不過因為表弟既關係都認識左佢好多大學既同學,其中有好多都係鬼。有次去佢宿舍,見到好鬼亂,我表弟果邊雖然亂,但起碼乾淨,但佢個同學真係估唔到個樣白白淨淨又有靚仔,有一邊床居然係灰灰黃黃,表弟話咁係因為佢成日唔沖涼換衫,連埋鞋襪就咁瞓,我仲以為得佢係咁,點知我表弟話佢個同學已經算係乾淨既鬼佬,咁可想而知其他鬼佬係幾咁污漕。直頭係破壞曬我對佢地既印像....

• 係, d鬼好興連埋鞋襪就咁踩上床訓, 仲要唔沖涼

• 同大陸妹一樣都係有好有唔好

• 我响美國9年﹐越黎越憎美國佬/婆﹐D價值觀好白痴﹐剩係識得聲大大﹐佢地字典入面真係冇courtesy 呢個字﹐真係懷疑佢地有冇家教架﹖自大都不得了﹐一d都唔講禮貌﹐佢地以為自己好叻咩﹖ 我地人地睇落去都覺得佢白痴得太出面﹐人地當佢都傻既﹐都費事同佢吵﹗

• 同大陸妹一樣都係有好有唔好---->又唔好咁講,其實我返大陸做野,見到佢地都有進步,真係唔同曬喇。

• 又關大陸妹咩事?

• jill replied 6 mins ago :

我响美國9年﹐越黎越憎美國佬/婆﹐D價值觀好白痴﹐剩係識得聲大大﹐佢地字典入面真係冇courtesy 呢個字﹐真係懷疑佢地有冇家教架﹖自大都不得了﹐一d都唔講禮貌﹐佢地以為自己好叻咩﹖ 我地人地睇落去都覺得佢白痴得太出面﹐人地當佢都傻既﹐都費事同佢吵﹗

Agree!!!

• another missing thing is HUMBLE

• 我o係外國讀書同d鬼仔住宿舍時一早都知啦, 係d港女以為鬼老香d之嘛--->又關港女咩事?

• 做咩你地係要離題啫....咩都同港女 / 大陸妹拉上關係,悶唔悶D呀..........

• 我又講!我公司好多鬼老,大部份本身只係來自啲外国郊區、細 town, 初初到 HK 時,成個鄉下仔,來了不足三個月,變曬,以為自己高人一等,扮曬蟹

• 邊度都有賤男, 不分國界 ,不分年齡,不分膚色.

阿警察生,你地大把伙計比你口中鬼佬更百佳啦.

好仔唔當差,唔再係指似爛仔,係人格9流.

• 唔係judege警察工作能力同付出,而係真係品性真係9流.

• 100% agreed, all police r shxt!!

• 鬼佬賤極都坦坦白白賤出來,

HKpolice 真係10有9個半都係廢物

• 每個weekend啲鬼會出動去LKF揾食,專吼啲二三線港女落手,過左2:00am如果冇,就去lockhart道揾賓妹,到4:00am重冇就阿婆/人妖賓賓乜都殺,但係一定要免費餐.

啲鬼未吊就山盟海誓,但係到埋單,唔係港女比sai都一定AA制...吊完幾獲就鬼影都無...最頂癮就係明知比人玩完啲港女重話自已唔明白西方文化所以分手.你點醒佢,佢重xxx.

港女應反醒吓,點解啲鬼同大陸妹就比sai錢...你地就比人當免費(...)???

• 每個weekend啲鬼會出動去LKF揾食,專吼啲二三線港女落手,過左2:00am如果冇,就去lockhart道揾賓妹,到4:00am重冇就阿婆/人妖賓賓乜都殺,但係一定要免費餐.

啲鬼未吊就山盟海誓,但係到埋單,唔係港女比sai都一定AA制...吊完幾獲就鬼影都無...最頂癮就係明知比人玩完啲港女重話自已唔明白西方文化所以分手.你點醒佢,佢重xxx.

港女應反醒吓,點解啲鬼同大陸妹就比sai錢...你地就比人當免費(...)??? >>>>>>>>>>>>>> D無知港女講到D鬼佬天上有地下無,事實睇下每年嫁到鬼佬既港女佔整體一兩個percent都冇,仲少過嫁大陸佬,就知D港女根本得個講字,實際做起上黎根本冇料到.

• d鬼好興連埋鞋襪就咁踩上床訓, 仲要唔沖涼

• 我係一名警員, 駐守LKF 幾年, 見盡鬼佬百態, 講真, 鬼佬真的很差

醉酒, 打架, 撩女仔, 非禮, 強姦, 吸毒, 講粗口, 扮型, 亂泊車, 搶女人手袋我都見過, 幾日唔沖涼出街我又見過, 鬼佬真的很差, 不信可以晚晚浦LKF, 你會明白我所講

topic ID : 1861703

posted : yesterday (2007-03-31 03:11:28)

last replied : 11 hrs ago

last reply by : 其實d鬼妹都係咁

statistics : 20 replies

• 咁執著板主身份做乜? 事實佢講d野有人認同喎. 佢都係講個人觀感, 又因為職業而睇到更多o者.

我唔係成日見到d西人, 但朋友公司多數西人對得耐會幾清楚佢地, 就講經濟, 表面好似好有錢, 其實係誤解, 西人多數搵幾多洗幾多, 買野淨係去買貴野, 睇下d貴店都係佢地幫襯就知幾大洗, 冇乜錢淨, 但我d女性朋友, 你地所謂既港女, 就以為d西人好吃香, 同西人出街點點威有特權, 呢d只係一時假像, 好多西人真係唔係你地d 女仔想得咁好.

• 唔緊要架!咪由得班港女繼續發夢囉!一睇統計處份報告就知班港女冇料到啦!

鬼佬有幾好又點?人地肯娶你班港女先算啦!

• 唔好意思我唔係好認同

我就係你地講的香港女仔同外國人拍拖

不過我係留學同佢係同學識的,唔係去lkf識的

我身邊所有朋友都係鬼佬/鬼婆,咩人種都有

我只係想講你地睇到的o個一班當然係最賤o個一班啦,晚晚去lkf好人極有限啦! 唔通你想佢地去lkf吟詩作對?

我識的朋友全部都好乾淨,好詩情畫意,好有學識。如果呢個世界所有鬼佬都係咁,人地外國的國家死左好耐啦

客觀d, 呢個世界係無特定人種,including 你地所講的港男港女。有好野,不過可能你地遇唔到

• 搶女人手袋係真事, 幾日前先一單, 打架多過乜, 強姦比較少人知, 但一定大把

晚晚坐警車上泊LKF 肩頭2 "lup"1鋼的姓什麼名什麼------> -.-? 唔明你講乜

• i think she/he is talking abt

2 lup is = 督察

• D無知港女講到D鬼佬天上有地下無,事實睇下每年嫁到鬼佬既港女佔整體一兩個percent都冇,仲少過嫁大陸佬,就知D港女根本得個講字,實際做起上黎根本冇料到.

by . - 03/31/07 23:15

very good point....港女成日笑大陸妹村姑,英文都唔識多隻,點解人地又玩到啲鬼陀陀令,買屋又買車...你地自命有文化,英文loc loc 聲,點解又要貼錢比鬼吊完,重要話唔夾比鬼飛??

因為喺香港啲鬼係比較次等貨色,大部份鬼妹係唔會吼.想溝鬼就去外國揾件好喲啦!!就如想食正宗中國菜都唔會去外國唐人街啦!!哈哈!!

• 這我當然知, 唔明佢點解見到晚晚坐警車上泊LKF 有位幫辦?

• very good point....港女成日笑大陸妹村姑,英文都唔識多隻,點解人地又玩到啲鬼陀陀令,買屋又買車...

當真???有冇例子先???

• 啲鬼未吊就山盟海誓,但係到埋單,唔係港女比sai都一定AA制...吊完幾獲就鬼影都無...最頂癮就係明知比人玩完啲港女重話自已唔明白西方文化所以分手

咁點解仲咁多港女投訢港男冇風度ge?既然D鬼佬都當佢地係fRee HEn咯!又不是待得佢好好....

• 咪同個傻佬癲啦

• 另-你駐守LKF 幾年還未調環頭?如果你駐守LKF 多年,你應該知你地晚晚坐警車上泊LKF

肩頭2 "lup"1鋼的姓什麼名什麼

你講d野根本唔似受過訓的警員

by nickname Pz - 04/01/07 19:01

講野 9 唔搭8, 唔明你想show乜野! =.=

超過好多年未調環頭先[有可能]出奇, 早d調遲d調有咩問題即, 你唔係話標準係半年調一次下? 如果幾年未調, 就調定點都得姐, 你搵野來講.

警車上肩頭2 "lup"1鋼的姓什麼名什麼, 知又點?

你pz 你應該知你媽咪姓乜, 又點?

啊, 你想showoff 你識有樣東東叫 [2 "lup"1鋼]....明白!!

佢講d野根本唔似受過訓的警員嗎? 可能啦.....

不過唔係你以上的扮有野可以推斷出來囉

• hey don off topic!

we are talking about forigen men good or bad!>__<

n i wonder if 姑爺said true or not

if it's true, then those hk gals are just fcuking stupid, they are the shame of hk, shame on them

white guys treat them as free whores but they still proud of it, what a shame

by to交通警 - 04/02/07 14:27

Hey 朋友, here is gossip 版, 不是學術版, relax and enjoy.

你講 "off topic", 我同你認真一下...

題目係「我係一名警員, 駐守LKF 幾年, 見盡鬼佬百態, 講真, 鬼佬真的很差」

Topic 主旨可以係.... "版主本人所見(冇講具體內容, 但有判斷)" or "鬼佬百態 & 很差"

我討論前者, 由pz引出......冇離題.

你似乎討論後者, 但嚴嚴格格來講, 你離題講 hk gals !!!!!!!

SO WHY DON'T YOU RELAX?

we are talking about forigen men good or bad!>__< <-------咁你又講港女?

• 呢個符號 >__< 好笑d,

如果咁解釋都幫佢唔到, 做人咁 mung 幾慘

• Check out this website:

http://www.msnbc.msn.com/id/10912603/

Shows some sick behaviour of 鬼佬.

• 因為�鰣輕��灠重Y比較次等貨色,大部份鬼妹係唔會吼.......

by 墳場姑爺 - 04/01/07 23:14

係咩? 係咪架你又知?

• 嘈乜野吖,中國人素來都崇洋架啦.話之佢窮又好乜都好,鬼係好貨色

• 我老公係鬼佬﹐我地結婚十二年,我地都唔去LKF。

我之前D BFriend 全部係中國人。

睇人唔係睇種族,去LKFD中國人好好咩?

• very good point....港女成日笑大陸妹村姑,英文都唔識多隻,點解人地又玩到啲鬼陀陀令,買屋又買車...

當真???有冇例子先???

by 村姑 - 04/02/07 12:12

• 因為�鰣輕��灠重Y比較次等貨色,大部份鬼妹係唔會吼.......

by 墳場姑爺 - 04/01/07 23:14

係咩? 係咪架你又知?

by ?? - 04/02/07 18:47

你識啲expat啲大陸做野,同啲鬼妹friend咪知道成個市道行情law.

• 唔係show off, 版主聲稱係警員係LKF 駐守左幾年ma,但連自己ar頭叫mud又唔知,做警員做到mud野係2 "lup"1鋼又唔知

學堂d牛奶仔都知mud係2 "lup"1鋼 la

XDDD

• 牛奶仔時偷走燒夜,1出學堂進CIB

唔知邊果扮野 hehe

&我1 week 至少3/4 日係LKF

kakaka

• 你慢慢扮la~

XDDDDDDDDDDDDD

• 人地係扮又點呀, 你係知咁又好叻咩

重點係d鬼佬呀

• 唔係個個都咁差O者~

• 唔係個個都咁差O者~

by stigma - 04/03/07 13:39

100個都有2-3個好d....

XDD

• 港女應反醒吓,點解啲鬼同大陸妹就比sai錢...你地就比人當免費(...)??? >>>>>>>>>>>>>>

<<<< 大陸妹做雞一定要收錢,就係咁簡單囉

墳場姑爺,你識咁多expat係次等貨色? 定係,以你呢個將軍澳貧民只識到既鬼係次等貨式呀? 咁又係,你住將軍澳,識倒既鬼係次等貨,係因為你都次等囉.

就等同你次等既價錢住堆填區. 你識咁多大陸妹可以搞到d鬼它它令,我諗你都係群大陸妹居多啦.肯同你friend 既鬼妹,都可能係次等.

Log in to reply