siumimi416╱babymi416

• 各位:

有個女人橫行各大網站騙財多時,她經常籍�蚑璊G手傢具、超市coupon、餅咭等貨物騙取金錢,請大家小心,這個女騙徒在親子王x的用戶名是siumimi416,在香港討論x、雅x的用戶名是babymi416,請大家切勿和這個女騙徒有金錢轇轕。以下是曾經因女騙徒而蒙受損失的人的控訴:

siumimi416呢個女人,舊年11月係親子王xtopic話賣超市coupon,我話有興趣,佢好快就PM問我過��$390去佢��x銀行543-9-0430$@個戶口未,咁我過�鷟�之後,就打電話同PM通知佢,當時佢好實牙實齒話明日(28/11)星期五會寄出coupon比我。點知到了下個星期一, 佢居然PM我話冇coupon,話D coupon係佢朋友,但佢朋友已經賣左,叫我比番個戶口號碼佢過番錢比我。之後過左好多日都冇佢消息,都知道凶多吉少,我準備報警,就係呢個時候去check�鴾嶀f,諗住帶埋存摺上差館,好彩見到D錢係番度,但我覺得呢個女人一D誠信都冇,絕對信唔過。

此騙徒babymi416siumimi416,盜版我在yahxx賣的限量agnes x名牌袋圖片與產品資料,在其他網站如uwantx騙取金錢、招搖撞騙,收了顧客錢又不比貨,因為佢根本沒有貨可發,終日借郵局和快遞公司過橋,抵賴話貨品寄失或者速遞失誤等,行為令人髮指,舉動實在十分不道德,且人格有損,請千萬別受騙,誤墮此無恥騙徒的陷阱!

有個叫babymi416的人,在uwantx賣美心餅咭的相、文字,都是偷我在yahxx刊登的,真的豈有此理,近日因為忙一些私事,才無暇採取法律行動追究,否則必告發這種cheap人。如果佢真的有咁多餅咭,又何需盜用別人的圖文來用。

fd向我報料,話uwantx.com有個a/c babymi416,盜抄我在yahxxherbalifx減肥product廣告字眼,連字體大細及顏色都一模一樣,改都費事改,呢D人食濕米,我已經同uwantx.com投訴。

呢個女人babymi416=siumimi416,��uwantx adsell美心餅咭,那日我上午11:00 PM佢,12:45佢就call back我,話要夜晚去觀塘mtr交收,我考慮完之後,大概3:00 call返佢confirm後晚9:00�鶳[塘mtr交收。到交收�鶪憿A我8:45已經到�鷝[塘mtr,於是call佢電話677038$$,睇可唔可以早D交收,但佢唔聽電話,我一直係咁call佢半粒鐘都冇出現,結果就係乜都冇,仲waste my time & 車錢。原來佢根本冇餅卡,連��ad張相都係偷人,唔怪得做飛機王,面交呃唔到錢嘛!但佢呃到我last�鶢銵A實在非常過份。

babymi416siumimi416,我之前同呢個女人交易過見過佢,係個肥婆and普通的C9來的,果時佢個電話係615306%%,我賣個袋比佢只係收$400,但佢賣番出去比人就呃人話$1400以上,都吹水唔抹咀,佢放個袋出去賣�鶧}放得好急,一路係咁減價叫人買,實係等錢使啦!

babymi416呢個pk,係非常無聊同high上腦!佢耐不耐就會偷人D圖文�謗皛禠�,話多朋友結婚、有好多現貨�鰜袢扔央A又特登壓低個價引D傻仔買,到你班傻仔真係同佢買果陣,又seven�U「賣曬lu」。個pk有錢洗就玩人,冇錢洗就呃人,實有硬報應。佢已經痾左2件,就�薑S痾第3件,小心佢冇錢養人,又走出�薄u賣」��,同你班傻仔「借」住D錢洗,而且一句「寄失」、「速遞失誤」,D錢仲分分鐘唔洗還。

呢個叫babymi416�鴾k人專搞亂檔,無心買�洃S出價bid我部數碼相機,佢勝出個bid,同佢約好曬時間交收又唔出現,打左佢電話677038$$好多次都唔聽,都唔知呢D係咩人�薄I最可笑就係未交易就隨便比「中性」評級。

依條粉人babymi416,認住佢啦!借人錢唔還囉!http://hk.myblog.yahoo.com/babymi416/,我唔會再為這件事而激氣,不過都唔會罷休。事實上我地的一分一毫係自己努力得來,唔會好似呢條粉人babymi416咁,又呃又騙、又借又賒,搞到周身債,咁會好好過咩?借得錢比你地,就當你地係朋友,咁你地呢?有冇拎一點責任出黎呀?事情非常明顯,事實你地就係借錢唔還,我唔想再多講,已經比左很多時間給你地,仲退左一大步給你地,你地都冇回覆,真係太過離譜!唔唱你地係人情;唱你地係道理!大家留意到就小心啦!依條粉人babymi416,可能就係你地左近!

• 各位:

認住佢呀!!!

siumimi416/babymi46

http://hk.myblog.yahoo.com/eaki12/article?new=1&mid=857

Log in to reply