鼻敏感所以唔養得貓狗?

• 聽人講一係要食藥 一係就要揀d短毛既品種黎養
    但我對住隻八哥都係咁打乞嚏
    係咪得返食藥呢條路?><

• 嘩sis你個鼻都幾嚴重喎

其實就算唔係為隻狗

你都要食藥控制下啦

如果唔係香港咁大塵你可以走得去邊lol

• 八哥都敏感呢個就真係誇左d喎

不過短毛狗狗其實都會甩毛 只不過無甩得咁勁

你先下勤d吸塵同清毛毛睇下有冇改善啦

• 我都係好嚴重ga...但我有2狗1貓1兔…

• 以前我都試過咁

但阿媽買左個微力達既除塵寶返黎之後日轉夜轉

一日起碼吸塵吸三次

又真係少左打乞嚏

sis不如試下用, 可能會好d~

• Karenhui replied at 2015-09-11 5:34 pm

---------------------------------------------------------------

嘩sis你個鼻都幾嚴重喎

其實就算唔係為隻狗

你都要食藥控制下啦

如果唔係香港咁大塵你可以走得去邊lol

===============================================================

之前食過藥係好左D

但身體好似差左咁

所以而家無食啦

• Yanna replied at 2015-09-11 6:23 pm

---------------------------------------------------------------

八哥都敏感呢個就真係誇左d喎

不過短毛狗狗其實都會甩毛 只不過無甩得咁勁

你先下勤d吸塵同清毛毛睇下有冇改善啦

===============================================================

可能係因為我唔係成日都吸塵掛

因為屋企得個大牛龜吸塵機, 用完又要擺返入櫃

好麻煩= =

• currybb replied at 2015-09-11 10:09 pm

我都係好嚴重ga...但我有2狗1貓1兔…

wa sis

咁你咪日日打乞嚏打到暈?.?

• suez replied at 2015-09-14 3:24 pm

以前我都試過咁

一日起碼吸塵吸三次

又真係少左打乞嚏

呢隻好唔好嫁?

我見過有d好廢

成堆毛係前面 碌過之後都係乜事都無發生過

• fristone replied at 2015-09-14 8:17 pm

suez replied at 2015-09-14 3:24 pm

以前我都試過咁

一日起碼吸塵吸三次

又真係少左打乞嚏

呢隻好唔好嫁?

我見過有d好廢

成堆毛係前面 碌過之後都係乜事都無發生過

ok既

因為佢唔係機械式吸

而係用除塵紙

只要張紙未痴滿, 都仲可以繼續用既~

Log in to reply