會唔會將精華mix埋粉底用?

• 見到上網有人話~~
    精華可以mix埋粉底用~~
    撈埋黎用就可以令個粉底更加保濕同持久~~

想問有無sis一直用緊呢種方法~~?
    係咪每隻精華都可以mix埋一齊用嫁~~~

• 唔係隻隻都撈得埋咖 lol 因為有d brand既精華有油脂係入面,所以好容易會搞到個底妝氧化

利申:學緊化妝

• 我會mix呀!但我係搵用開個隻facial cream mix埋。。。

因為我以為隻隻都mix得 ==

• wildgagabean replied at 2015-06-26 7:51 pm

---------------------------------------------------------------

唔係隻隻都撈得埋咖 lol 因為有d brand既精華有油脂係入面,所以好容易會搞到個底妝氧化

===============================================================

搞到個妝氧化既話會點??

同埋你知唔知邊隻可以MIX埋粉底用??THANKS

• 我個妝都好易溶,都唔知係粉底問題定唔夠保濕...

• replied at 2015-06-29 6:26 pm

---------------------------------------------------------------

wildgagabean replied at 2015-06-26 7:51 pm

唔係隻隻都撈得埋咖 lol 因為有d brand既精華有油脂係入面,所以好容易會搞到個底妝氧化

===============================================================

• replied at 2015-06-29 6:26 pm

wildgagabean replied at 2015-06-26 7:51 pm

唔知點解頭先覆唔到 == 打多次先

其實氧化咪搞到個妝變灰囉 lol 以我所知bevy c隻妝前保濕精華係可以既,同埋呢個brand妝前保濕條line都出名,撈埋同粉底用效果都唔錯既

• joycew_ replied at 2015-06-29 8:37 pm

我個妝都好易溶,都唔知係粉底問題定唔夠保濕...

保濕都好關事嫁,你如果保濕做得好既話,個妝就真係會貼薄d..如果你支精華可以控埋油既,個妝就更加唔會易溶...所以你不如試下做好d保濕step先,睇下個妝keep成點,再睇下換唔換粉底啦

Log in to reply