有無人覺得搽防曬好油好笠好麻煩??

• 聽人講出街一定要搽防曬,仲要一大pat咁樣用先有效!!
    同埋就算無大太陽都要搽,
    因為話D紫外線好毒,都會曬到!!!
    但我真係好怕搽防曬…
    我覺D防曬要一大pat搽落塊面到,
    而塊面會好笠好油,搞到好似爆面油咁……
    有無人同我一樣??

• 樓主可以帶帽出街呀,但都係要用sun lotion ...同埋都係要一大pat咁搽落塊面到=.=

• 用sofina啦 佢一d都唔立唔油 仲好爽添 同埋防曬真係唔懶得 乜都唔用都唔好唔用防曬

• 其實防曬好多種既,如果你唔係要曝曬的話,

可以揀D light少少既~好似防曬碎粉咁樣,

都一樣有用架~平時我落一落街,

上返少少防曬碎粉就okay

• PureKoala replied at 2015-06-29 2:05 pm

---------------------------------------------------------------

樓主可以帶帽出街呀,但都係要用sun lotion ...同埋都係要一大pat咁搽落塊面到=.=

===============================================================

係,所以帶唔帶都無分叫既....

• babybabycs replied at 2015-06-29 2:36 pm

---------------------------------------------------------------

用sofina啦 佢一d都唔立唔油 仲好爽添 同埋防曬真係唔懶得 乜都唔用都唔好唔用防曬

===============================================================

我都知唔可以偷懶唔用防曬!!

所以先黎問下大家既~

• MayKu replied at 2015-06-29 4:39 pm

其實防曬好多種既,如果你唔係要曝曬的話,

咁sis你用邊隻防曬碎粉架???

聽落好方便咁!!!

• kekevin replied at 2015-06-29 5:55 pm

MayKu replied at 2015-06-29 4:39 pm

其實防曬好多種既,如果你唔係要曝曬的話,

咁sis你用邊隻防曬碎粉架???

聽落好方便咁!!!

我都係用秀雅韓既防曬碎粉,佢有SPF50,

又有少少顏色,平日化妝用黎定妝都得,

同埋佢上面都好薄唔會焗住塊面架,

又唔會浮粉!我都幾鍾意佢用完個妝MATT左

Log in to reply