(求救) 下星期就結婚, 就搞單咁既野出黎...

• 下星期就結婚, 但係唔知係咪緊張得制, 好多野搞,
    所以今日個fd同我一齊再試過件緊身婚紗,
    發覺點縮個肚腩都仲見到, 個fd問我係咪已經有左?
    我聽完心都灰埋, 只係因為我呢排少左係屋企食飯,
    日日出街食, 食到個肚腩都出埋…
    今次死啦, 因為已經有好多親戚覺得我突然結婚係因為奉子成婚架啦,
    而家仲要突肚, 一定好多閒言閒語… 點算?

• 果d三姑六婆既說話先係最難頂…

一陣傳到你爸媽度, 佢地實會唔鍾意,

你睇下呢排可唔可以少食多餐啦, 少糖少油咁?

或者結婚前一日唔好食野~

• Tam replied at 2015-05-20 5:31 pm

---------------------------------------------------------------

果d三姑六婆既說話先係最難頂…

===============================================================

前一日先應該食野呀! 結婚當日成日影相換衫咁,

好需要體力架, 到時根本就無時間食野, 我怕樓主會暈呀!

因為我真係曾經有個朋友結婚,

佢為左big day個日可以著晚裝著得好睇d,

佢結婚前幾日都冇乜點食野, 搞到敬酒個陣暈暈地,

差d跌, 好在個伴娘係隔離, 所以少食多餐算啦~

一係放工時間做下運動…

• 唔食野減肥想死咩?

理得果d人點講者, 一陣搞衰d腸胃仲衰啦

• Tam replied at 2015-05-20 5:31 pm

---------------------------------------------------------------

果d三姑六婆既說話先係最難頂…

===============================================================

唔食野我就唔會既, 我都怕會暈左係度呀!

唉, 講開運動我都知應該要做下呀,

但係因為老公佢公司好多野做, 要趕晒D野先可以同我去honeymoon,

結婚既野大部分都係我搞, 呢個星期連抖都冇時間,更何況係做運動呢…

• heida replied at 2015-05-23 3:59 pm

唔食野我就唔會既, 我都怕會暈左係度呀!

唉, 講開運動我都知應該要做下呀,

但係因為老公佢公司好多野做, 要趕晒D野先可以同我去honeymoon,

結婚既野大部分都係我搞, 呢個星期連抖都冇時間,更何況係做運動呢…

我見呢排我同事買左款椰子水飲,

一個星期都瘦到2~3磅,一星期有兩日係飲椰子水,叫5:2減肥法wor~

因為飽肚既,其餘時間正常飲食就ok啦喎。

不過我諗如果做下運動會更加好!

anyway你會唔會想試下呀?

至少都係天然野,好似之前興過既detox水咁~

• replied at 2015-05-25 11:07 pm

我見呢排我同事買左款椰子水飲,

一個星期都瘦到2~3磅,一星期有兩日係飲椰子水,叫5:2減肥法wor~

因為飽肚既,其餘時間正常飲食就ok啦喎。

不過我諗如果做下運動會更加好!

anyway你會唔會想試下呀?

至少都係天然野,好似之前興過既detox水咁~

係咪好難先搵到支椰子水架?

同埋如果買黎飲既話,係咪只可以一星期飲2日?飲多幾日得唔得?

因為我今個星期日就係啦,想減得快D呀真係...冇乜時間啦

• heida replied at 2015-05-25 11:35 pm

同埋如果買黎飲既話,係咪只可以一星期飲2日?飲多幾日得唔得?

唔係難搵喎咁又, 果日係我陪佢去買既, 係屈記之嘛! 叫Fatblaster!

另外, 有時我見我同事係飲椰子水個2日,

有時真係肚餓既話都會食下蘋果呀, 菜呀, 或者梳打餅咁,

都唔係完全唔可以食野丫, 所以飲多幾日我諗應該得掛

• replied at 2015-05-26 12:49 am

heida replied at 2015-05-25 11:35 pm

唔係難搵喎咁又, 果日係我陪佢去買既, 係屈記之嘛! 叫Fatblaster!

另外, 有時我見我同事係飲椰子水個2日,

有時真係肚餓既話都會食下蘋果呀, 菜呀, 或者梳打餅咁,

都唔係完全唔可以食野丫, 所以飲多幾日我諗應該得掛

Fatblaster? 我聽過個澳洲既fd講過wor,

佢話係澳洲度好出名!!

• 肚 cool 幫到嗎?

• 著girdle搞掂啦

Log in to reply