上左年紀真係開始dry

• 我都30幾架啦,唔係老,但唔係後生個批,
    依家塊面開始收油,成日覺得塊面好乾,
    就算fu幾多mask都好似唔夠水份咁,
    用既面霜夜晚搽好厚,
    第二朝起身塊面都係好乾爭爭,
    以前都唔係咁既….
    點算好...

• 樓主我明你呀,我同你差唔多大,

可能你要用下d潤少少既產品啦!

你依家用既產品水份唔夠先會咁~

同埋敷面膜要再勤力d啦!!

其實面膜可以day day敷架,你試下啦!

• 女人到左咁上下要再勤力D架啦~

無辦法

• 上咗年紀咁都好正常啊,我都未算好大,依家就已經成日皮膚勁乾啊!所以都要keep住做Facial,我諗你都係時候要做返Facial keep啦,我係pretty medical做開保濕嘅,效果叫做OK啦做完皮膚就好舒服

• 點解變左中女討論咁..

唔係話要識年紀大,但真係要慢慢轉下skin care..

我之前轉左秀雅韓既紅參水系列,

感覺都幾好,好補濕,而且係gel狀既,

所以唔會話好笠痴痴,夏天用都適合

• Yanna replied at 2015-06-13 4:34 pm

---------------------------------------------------------------

女人到左咁上下要再勤力D架啦~

無辦法

===============================================================

我都覺,同好多朋友講開都話要開始keep lu...

唉無以前後生咁多本錢

• awongnie replied at 2015-06-14 9:45 pm

---------------------------------------------------------------

上咗年紀咁都好正常啊,我都未算好大,依家就已經成日皮膚勁乾啊!所以都要keep住做Facial,我諗你都係時候要做返Facial keep啦,我係pretty medical做開保濕嘅,效果叫做OK啦做完皮膚就好舒服

===============================================================

我覺得我唔止要保濕...

同埋我返工都忙囉....

• hande replied at 2015-06-15 12:45 pm

點解變左中女討論咁..

秀雅韓?

係邊到有呀?無咩聽過喎~

• maykan37 replied at 2015-06-15 1:15 pm

hande replied at 2015-06-15 12:45 pm

點解變左中女討論咁..

秀雅韓?

係邊到有呀?無咩聽過喎~

我係尖沙咀SOGO買既

so far用左咁耐都好舒服!我仲會將佢個面霜原敷當面膜,真係好補濕,你都試下啦

• 其實係個底乾面先會出油

用普通面霜唔會夠力去到面GE底層

其實我覺得要襯而家30頭就去KEEP住做下treatment 先會KEEP到

好似做下D膠原自生咁GE膠原自生

林嘉欣代言果個好似幾好,見佢生完都冇咩老過,仲好Q

• 我都係咁覺得, 冬天天氣乾又覺得塊面扯住扯住, 夏天開冷氣訓又係咁乾, 唔知係咪真係老左..

我而家開始左搽bare minerals 個隻multi wrinkle repair 同埋night serum, 一來淡紋,二來保濕, 用完夜晚訓醒真係好好多, 感覺真係潤D

Log in to reply