呢排d天氣咁凍...仲會出暗粒既

• 關唔關化妝事?

• 冬天生暗瘡係因為水油唔平衡, 唔好以為狂補濕就得, 補油都好重要, 油係保住水份流失, 加1-2滴護膚油落面霜, 滋潤又鎖水, 今年用左呢個方法冇再爆瘡

再唔係去美容院做下facial, 我keep住隔個星期去Marsha做清潔同深層保養療程, 皮膚可以保持最佳狀態, 唔怕時冷時熱既天氣

• 如果你落妝唔乾淨就關事 暗粒冇分春夏秋冬 只要你皮膚底層污糟到一定程度就會爆

• 你又成日化妝呀..唔好成日化啦

• zoiezoe replied at 2015-02-05 12:04 pm

---------------------------------------------------------------

冬天生暗瘡係因為水油唔平衡, 唔好以為狂補濕就得, 補油都好重要, 油係保住水份流失, 加1-2滴護膚油落面霜, 滋潤又鎖水, 今年用左呢個方法冇再爆瘡

再唔係去美容院做下facial, 我keep住隔個星期去Marsha做清潔同深層保養療程, 皮膚可以保持最佳狀態, 唔怕時冷時熱既天氣

===============================================================

但我有便縮..成日冇得柯

• babybabycs replied at 2015-02-05 1:57 pm

---------------------------------------------------------------

如果你落妝唔乾淨就關事 暗粒冇分春夏秋冬 只要你皮膚底層污糟到一定程度就會爆

===============================================================

唔知呀..我又冇咩化妝呀..關咩

• mei replied at 2015-02-05 7:36 pm

你又成日化妝呀..唔好成日化啦

冇呀..真心..我冇成日化...

• 睇左醫生事??關身子事ma?

• 不如出去做下facial..因為有事生暗瘡..唔一定睇醫生可以好架..可能面上有蟎虫呀..小心呀

• dada replied at 2015-02-06 7:59 pm

不如出去做下facial..因為有事生暗瘡..唔一定睇醫生可以好架..可能面上有蟎虫呀..小心呀

有用架...去邊度整呀??

• cary replied at 2015-02-06 10:06 pm

dada replied at 2015-02-06 7:59 pm

不如出去做下facial..因為有事生暗瘡..唔一定睇醫生可以好架..可能面上有蟎虫呀..小心呀

有用架...去邊度整呀??

你可以參考一下係maggie beauty呀..係香港架..做暗瘡同微針好好架..手勢好..美容師又有專業的經驗..堅好呀

• 落妝唔夠乾淨?又可能唔夠保濕,太乾燥都會出暗粒,敷下美肌之誌隻控豆MASK,保濕同去粒粒ok

• Sum replied at 2015-02-09 10:10 am

落妝唔夠乾淨?又可能唔夠保濕,太乾燥都會出暗粒,敷下美肌之誌隻控豆MASK,保濕同去粒粒ok

控豆mask呢隻幾work,我有時搽下茶樹油都得

Log in to reply