【喇叭胃藥】好辛苦呀!平時隻藥都唔夠勁~

• 有冇巴絲同樣有經常性胃酸倒流?
    我真係咩藥都食過晒咁滯,中藥同西醫都試過
    一食完飯唔使1個鐘馬上出事……
    求一隻真係有效既藥

• 每個人體質都唔同

情況都唔同啦

可能你倒流係因為飲食習慣啫

咁你唔使藥都可以好返啦

• 我自己有時真係好嚴重就食胃藥囉

我食開綠白間果隻

不過副作用都幾勁

成日個胃都脹脹地

之後又唔想食飯咁

• 胃藥唔係隻隻一樣架咩?

我以為食開就一定係食果隻咖喎

乜有分別咖?

• ladycandy replied at 2015-02-04 4:43 pm

---------------------------------------------------------------

胃藥唔係隻隻一樣架咩?

乜有分別咖?

===============================================================

咪傻啦

食開唔等於有用架

同埋隻隻藥都唔同成份

雖然都係醫胃痛啫~

你真係要了解多D呀

• ladycandy replied at 2015-02-04 4:43 pm

---------------------------------------------------------------

胃藥唔係隻隻一樣架咩?

乜有分別咖?

===============================================================

其實可以去CHECK下邊隻藥對你有效先

而架市面上好似dr gene咁開始有D叫DNA CHECK既檢查

可能幫你CHECK到邊隻藥對你先有效

不過你自己都要留意啦

成日胃酸倒流的話好容易會有食道問題架

• DNA CHECK?

好似係新野黎咖喎

有冇用咖????

• Freez replied at 2015-02-04 6:51 pm

DNA CHECK?

好似係新野黎咖喎

有冇用咖????

我都有用過dr gene

雖然係新

但都幾安全

佢個報告都全面嘅

真係話都比你知邊隻藥對你個病先有效

• roundabout replied at 2015-02-04 6:55 pm

Freez replied at 2015-02-04 6:51 pm

DNA CHECK?

好似係新野黎咖喎

有冇用咖????

我都有用過dr gene

雖然係新

但都幾安全

佢個報告都全面嘅

真係話都比你知邊隻藥對你個病先有效

無錯呀

我自己都有用過

佢唔使去CENTER果下真係幾方便

比個樽仔你吐啖口水再寄返去就搞掂

快過整個杯麵啦~

Log in to reply