男人又嫌我啦!!

• 自從嫁左比佢之後,一直都係留係屋企做全職師奶,日日做家務無停手,洗衫晾衫煮飯洗碗都還好,但拖地我真係搞唔掂啦!
    唔係話唔識拖,而係次次想扭乾水都覺得好傷手,
    我唔係大隻,成日都唔夠力,扭到對手紅哂, 都仲滴緊水…
    隻手又會成日掂到啲消毒水同污糟水,搞到又乾又"鞋"……
    最過份係最近男人話我搞乜對手"鞋"成咁,話我結左婚就唔保養,唔係咁想拖我隻手喎!!
    我唔係為左屋企, 又點會咁wor! 真係激死我啦!

• 真係慘...

• 快啲進入正題吧 Zzzz

• 你屋企有無曾經請過外傭?

佢有冇無端端少左1500? $過數去左印尼人名戶口?

識中文印傭Sisi(化名)終於浦頭搵食啦!!

係同上次一樣1500一粒鐘過時雙計,未加價

sisi佢個樣報紙有得睇,未改名

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20130715/00405_001.html

• 我估賣洗碗機

• 當然係神奇地拖啦

• 我夠波細西乾啦,又唔見有嫌氣

• 我估係賣護膚品或facial之類

• 我未結婚個陣我男朋友都有問過我點解隻手咁鞋~

鬼咩d男人都唔知做家務有幾辛苦, 一日到黑都話你呢樣唔好個樣唔好

結左婚之後分配家務, 佢就知味道!

• 廣告時間 replied at 2015-01-21 11:45 am

---------------------------------------------------------------

快啲進入正題吧 Zzzz

===============================================================

其實已經正題左......

我想喺度呷下分享下咋......

• maychu replied at 2015-01-21 12:53 pm

---------------------------------------------------------------

我估賣洗碗機

===============================================================

我屋企擺唔落洗碗機呀

同埋其實兩個人食飯 無幾多碗碟要洗......

• 廣告時間 replied at 2015-01-21 12:58 pm

當然係神奇地拖啦

咩黎架?神奇D咩先......

• 用心廣告 replied at 2015-01-21 3:11 pm

我估係賣護膚品或facial之類

我有好多啦 唔使sell我^^

不過真係想講 買埋買埋一堆護膚品 都唔夠做家務咁傷手囉......

• 好明顯版主吾係家庭主婦...拖地有嘜可能用手扭地拖架?

明知消毒水乸手, 傻既都識帶手套啦!...你昆我咩?

快d講啦~~~~你賣嘜架??

• 版主,妳間屋好大㗎?大就請工人啦!

• 第一你要控制男人所有,要佢怕咗你!!!男人無論單身,就連有GF,有老婆仔女!!

個個中年男仕都係日日會唔停叫雞,男人有錢就身痕!!!做女人要惡到似男人!!

所以我唔再信男人,以前我D男朋友) 日日唔停叫雞,又滿足唔到我!!!男人個個滿口謊言,男人咪再信落去,話事權要在手

我100%贊成同性婚姻合法化!!

• 簡單D

請個家務助理幫妳打掃屋企

自己就可以專心煮飯煲湯, 冧死妳老公

• 呢個世上有樣野叫工家傭

如果妳老公請吾起,就飛左妳件窮能啦

• maychu replied at 2015-01-21 10:51 pm

好明顯版主吾係家庭主婦...拖地有嘜可能用手扭地拖架?

下....我真係唔係Sales喎

我屋企仲用緊最簡單果d地拖咋 即係一枝棍一個綿頭果種

個水桶都係普通果d大水桶

我有試過戴手套既 但d手套太大對啦 戴左做野好唔方便

我都知消毒水乸手 但我戴左手套之後好難扭水先無戴咋.....

• SIS 好同情你既遭遇

明明為緊頭家付出 都要比老公話你乜乜話你物物

我覺得你可以叫埋你老公一齊做家務

等佢都了解下你既生活

咁樣互相了解之下鬧交都會少d架;)

• 手套有....S, M, L

地拖有唔洗"扭", 桶可以轉乾, 電視有賣架

問題得一個, 解決辦法千千萬

• yuenlailee replied at 2015-01-22 12:29 pm

maychu replied at 2015-01-21 10:51 pm

好明顯版主吾係家庭主婦...拖地有嘜可能用手扭地拖架?

下....我真係唔係Sales喎

我屋企仲用緊最簡單果d地拖咋 即係一枝棍一個綿頭果種

個水桶都係普通果d大水桶

我有試過戴手套既 但d手套太大對啦 戴左做野好唔方便

我都知消毒水乸手 但我戴左手套之後好難扭水先無戴咋.....

200蚊買過哂d架撐

• 都唔明樓主有乜問題?

去買過d野咪得lor

• 我平時都係唔夠力扭地拖果D人

樓主你可以試下買微力達個個旋風筒

之前老公買左比我用 真心效果係唔錯!

用腳踩幾下就搞掂啦~

最緊要係唔使自己郁手 岩晒樓主你又唔戴套又嫌乸手啦~

• 其實而架都有好多自動化既家居產品

版主你留意下有冇用丫

好似你話拖地咁,而架都有好多唔同既自動扭水地拖呀,例如旋風筒、夾夾拖果D

真係要擅用身邊既資源,今時今日做家務都有智慧架

• nanaw replied at 2015-01-23 11:24 am

我平時都係唔夠力扭地拖果D人

用腳踩幾下就搞掂啦~

牌子呢?

• IC gal replied at 2015-01-24 3:00 pm

nanaw replied at 2015-01-23 11:24 am

我平時都係唔夠力扭地拖果D人

用腳踩幾下就搞掂啦~

牌子呢?

我用果隻係微力達架~

• 下?? 我都有做家務...但...我而家對手仲滑過做女果陣... XD

多得我D護膚品..

• 今日第一次笑。

大家明明等版主sale野,但結果好似幫佢找好用野介紹比佢。

• 廣告時間 replied at 2015-01-21 12:58 pm

當然係神奇地拖啦

==============================================================

我一早估倒係地拖廣告啦,呵欠~

槍手們,唔該下次俾啲新意好唔好?

• wechat: hellonbuddy

Log in to reply