晒床單可以殺死d塵蟎???

• 人地話得閒晒下d床單可以殺死d塵蟎,咁對鼻敏感都好,但係咪要日日晒先有用?

• 香港D天氣咁潮濕點日日晒呀,同埋除非你屋企有個好大既露台XD

• 你可以試下用吸塵機吸, 唔會好似晒床單咁大工程, 但唔係部部都咁work ga,個d係眼睇唔到既「小動物」, 要用馬力夠ge先得, 但馬力一大, 聲又跟住大, 好鬼煩

• 可買部吸塵滿專用既吸塵機

• 用防塵蟎床單, 最有效, 我用緊隻叫mite protex, 不過當然要床單,被套,枕頭袋一齊用先work

• replied at 2014-12-30 10:38 am

---------------------------------------------------------------

你可以試下用吸塵機吸, 唔會好似晒床單咁大工程, 但唔係部部都咁work ga,個d係眼睇唔到既「小動物」, 要用馬力夠ge先得, 但馬力一大, 聲又跟住大, 好鬼煩

===============================================================

你有冇咩介紹?

宜家冬天都會雨粉粉有冇搞錯, 連衫都有時洗唔到, 莫講話晒床單 :(

• Rainyu replied at 2014-12-30 10:33 am

---------------------------------------------------------------

香港D天氣咁潮濕點日日晒呀,同埋除非你屋企有個好大既露台XD

===============================================================

係囉, 過幾日又話會落雨 )0(

我宜家都打算緊可能會買吸塵機!

• irissses replied at 2014-12-31 12:45 pm

可買部吸塵滿專用既吸塵機

我都有咁打算, 但又唔係好識揀, 你有冇好介紹?

我聽人講伊萊克斯依個牌子好似幾耐用!

• Helen replied at 2014-12-31 2:53 pm

用防塵蟎床單, 最有效, 我用緊隻叫mite protex, 不過當然要床單,被套,枕頭袋一齊用先work

原來有d咁嘅野嫁,我第一次知 XD

但咁樣買會唔會好貴, 因為全屋d床單就要換過晒...

• ohlalachoi replied at 2015-01-02 11:50 am

Helen replied at 2014-12-31 2:53 pm

用防塵蟎床單, 最有效, 我用緊隻叫mite protex, 不過當然要床單,被套,枕頭袋一齊用先work

原來有d咁嘅野嫁,我第一次知 XD

但咁樣買會唔會好貴, 因為全屋d床單就要換過晒...

舊個D唔洗掉嫁, 先用防塵蟎床單,再套平時張床單上去, 又唔算好貴,同平時D牌子都差唔多價錢,但真係有用喎,都值呀~

• 放落洗衣機洗咪得囉.

• 伊萊克斯有d吸塵機係電動拍打頭,可以將床墊、棉被、枕頭深層D塵蟎拍打震動然後吸出黎, 你又可以當埋普通吸塵機用, 仲化算啦 XD

Log in to reply