成日出暗瘡..好唔開心!!

• 真係唔知點解由青春期開始到而家暗瘡出唔停,
    仲成日出d孖瘡,
    好唔開心,
    睇過中醫都唔得!
    點解會咁?

• 有冇話平時會介下口又或者有做下清潔咁呀??

• 有冇睇下西醫?

可能係荷爾蒙問題架喎..

• mamamary replied at 2014-12-28 6:03 pm

---------------------------------------------------------------

有冇睇下西醫?

可能係荷爾蒙問題架喎..

===============================================================

之前想睇但阿媽話唔好,

話咩西醫冇用,

所以就睇中醫,

但都唔得..唉……..

• 我朋友又做facial, 又睇西醫

最後都好返...

• 試下睇西醫啦,

我有fd都係咁,

睇左醫生之後食避孕藥控制番荷爾蒙,

而家好左好多!

• Baby replied at 2014-12-28 8:07 pm

---------------------------------------------------------------

試下睇西醫啦,

我有fd都係咁,

而家好左好多!

===============================================================

咁你個fd食邊隻?

不如我買黎試下得唔得先

• 鴉烏 replied at 2014-12-29 1:13 pm

Baby replied at 2014-12-28 8:07 pm

試下睇西醫啦,

我有fd都係咁,

而家好左好多!

咁你個fd食邊隻?

不如我買黎試下得唔得先

我個fd食yaz,

但我唔知岩佢係咪岩你喎,

你都係睇番醫生先啦,

如果你真係想試既

最少都上網睇睇佢資料先決定啦

www.yaz-hk.com

• 其實成日睇西醫都醫唔好,可能係身體調理唔好。

睇下中醫,認清自己有咩毛病,調理好身體,長遠黎講一定好過間唔中睇西醫。

我自己之前又係多暗瘡,係朋友帶我去中環睇許醫師,同佢傾下自己平時生活習慣有咩唔好,3個月左右明顯好左,又覺得個人輕左

• 食清D,早D訓,買支thu茶樹油搽下,同埋敷下美肌之誌控豆mask

• 其實你可以請中醫師為你做面部針灸(面部美容)

可以令面部血氣暢通

就算生暗瘡都會少些

又會好得比較快

• 生活同飲食習慣點呀??

有冇fu補濕mask個d? 補濕做好先至可以防出痘痘

• kami0214 replied at 2014-12-30 6:42 pm

生活同飲食習慣點呀??

早晚我都有用cleanser,

得閒會敷mask,

但唔會日日敷,

平時都冇咩食d好刺激既食物呀..

• 鴉烏 replied at 2015-01-05 1:23 pm

kami0214 replied at 2014-12-30 6:42 pm

生活同飲食習慣點呀??

早晚我都有用cleanser,

得閒會敷mask,

但唔會日日敷,

平時都冇咩食d好刺激既食物呀..

茶樹油/控痘mask有冇用??

或者會唔會試下轉skincare 呀?

可能唔岩你

• 試下CO2 FRACTIONAL LASER/ 海藻矽針 啦, 我自己work

另要睇中醫清底

• 你底層你咪污糟阿 有時未必中醫西醫搞得掂 我覺得可以去美容院做下LASER

Log in to reply