星期日還要一個人食飯...

• the old post gone...

• 點解一個人食飯就有問題?

• 佢都冇話有問題

• sunsonday replied at 2011-11-13 10:08 pm

---------------------------------------------------------------

佢都冇話有問題

===============================================================

寂寞ma... 係呢度徵左咁耐, 連搵個lady攬攬鍚錫都冇......

• 可遇不可求呀

• 寂寞ma... 係呢度徵左咁耐, 連搵個lady攬攬鍚錫都冇......

==================================================

呢度大把競爭

我成日都見人搵乜搵物咁嘅

• 比個減肥前欣宜同你食飯,點睇?

• 比個減肥前欣宜同你食飯,點睇?

========================

嘩....好辣下喎.

• CeCiLi replied at 2011-11-13 10:33 pm

---------------------------------------------------------------

比個減肥前欣宜同你食飯,點睇?

===============================================================都ok架...我估... wakakakakaka

• Hi,

你好啊~ 我叫 Rumi。23歲,高挑類型 (喜歡大波,有curvy 的話,我就唔岩你啦)

可以陪你食飯,可以攬,但唔可以錫。

地點係旺角

價錢係 $400/小時,見面前要先付 $100 訂金,見面時俾尾數。

有興趣請留 email,謝謝

• 阿小姐

請你唔好咁賣廣告

你知唔知你己經犯咗法?

• 嘩... 你好等錢洗呀?

• 請食飯無問題, 但要俾錢請個人黎再請佢食飯, 就實在太on9喇 =.="

• 路過人 replied at 2011-11-13 10:56 pm

阿小姐

請你唔好咁賣廣告

你知唔知你己經犯咗法?

===============================================================

邊條例呀...???

• 生肖屬豬 replied at 2011-11-13 10:59 pm

路過人 replied at 2011-11-13 10:56 pm

阿小姐

請你唔好咁賣廣告

你知唔知你己經犯咗法?

邊條例呀...???

我都想知

• 據我所知拉客無問題, 但係利用金錢引誘他人作不道德行為嗰條例就有, 咁講呢度咪好多人都犯咗法?

• 我食左飽餅ja~~~咪又係咁!

• adele replied at 2011-11-13 11:02 pm

據我所知拉客無問題, 但係利用金錢引誘他人作不道德行為嗰條例就有, 咁講呢度咪好多人都犯咗法?

佢陪食飯嗟...錫都唔得... 唔算不道德行為...

• 係囉~佢要人俾錢佢先肯俾人請佢食飯...無咩不道德既...=.="

• 但呢度好多男人話出價搵TRADE嘛, 嗰D咪入到囉. 但係又唔可以告呢個小姐依靠妓女為生呢條, 因為佢本身己經係妓女, 我記得佢之前喺R borad出過條thread係可以上床架, 咁嗰條thread可以告佢賣淫.

• 所以我之前咪話佢呢度告佢唔入囉.

• adele replied at 2011-11-13 11:07 pm

但呢度好多男人話出價搵TRADE嘛, 嗰D咪入到囉. 但係又唔可以告呢個小姐依靠妓女為生呢條, 因為佢本身己經係妓女, 我記得佢之前喺R borad出過條thread係可以上床架, 咁嗰條thread可以告佢賣淫.

我提供的服務不包括性交 (即ml),但我會做其他野 (其他咩野就唔方便講,想知的朋友去我個 thread 果度睇)

法律方面,可以睇番以下的 link

http://www.ziteng.org.hk/info/law_c.html#16

點解做援交會俾人拉?

暫時並沒有法律直接指明從事援助交際是犯法,但如果在公眾地方主動開口向有可能成為客人的人提及金錢及服務,就會觸犯以下法例。

有關法例

第200章刑事條例

第147條 為不道德目的而唆使他人

最高刑罰:罰款$10,000及監禁6個月

其他可能︰感化令、社會服務令

個案

Moon Moon於網上論壇認識一名男子,該名男子表明想約Moon Moon出來交易,更爽快地答應了Moon Moon提議的價錢。其後,該名男子以電話致電Moon Moon確認時間、地點,Moon Moon滿懷歡喜,慶幸今次非常順利,但當正式在餐廳見面時,該男子不停詢問Moon Moon說︰「我忘記了你的價錢及服務,你可否再說一次?」Moon Moon不以為然,重覆先前在網上討論好的價錢及服務。其後,Moon Moon被捕,被控「為不道德目的而唆使他人」。

• 做得出就唔怕啦, 要怕就唔好做.

• 所以之前傾好左再出黎,就告唔入架喇

• 所以之前傾好左再出黎,就告唔入架喇

============================

呢條問題等我問一問專業意見先答到你.

• 我咪專業囉~

專業吹水同吹牛~~XD

• 問你咪死得人多囉.

• Kort replied at 2011-11-13 11:19 pm

所以之前傾好左再出黎,就告唔入架喇

錯...!!!

• 終於做起份report, 閃人.

你地慢慢傾.

• rumi replied at 2011-11-13 10:52 pm

Hi,

你好啊~ 我叫 Rumi。23歲,高挑類型 (喜歡大波,有curvy 的話,我就唔岩你啦)

可以陪你食飯,可以攬,但唔可以錫。

地點係旺角

價錢係 $400/小時,見面前要先付 $100 訂金,見面時俾尾數。

有興趣請留 email,謝謝

rumi 你仲未認得我?

haha, 都係果句:

祝你早登彼岸, 仲有我唔信你冇需要, 有需要(唔係錢)搵我啦. ha

Log in to reply