有冇脊醫介紹呀?

• ?Uacute;現在?oslash;腰好痛,腳又?ograve;?ocirc;,已經做?ograve;物理冶Àø,重有你地會?oslash;會痛?igrave;?Oacute;身都斜左,?aelig;?ocirc;好?uuml;好?Ccedil;ËÝ,ÂI?acirc;呀!有ÉN?aacute;Âå介紹呀?

• 我都試過好似你咁條腰好痛,腳又痲痺。因痛得緊要,接著我就去睇脊醫,他就叫我做一些檢查,知道了個腰椎D骨有問題,也有叫我去做物理治療,問題得以舒緩。你睇了醫生未呀?如果未就快些去睇醫生,如你沒有相熟的脊醫,我可以介紹給你。同埋我睇到你所寫的情況都好嚴重。

• 我媽媽椎間盤凸出兼且舊患及退化,政府醫生叫我媽媽做手術,但有好幾個私家醫生叫他不要做手術因年紀大會有很大風險,如手術不成功有機會永遠坐輪椅,食幾多止痛藥、試過針灸都止不到痛,我們唔想冒咁大風險,最後就試下找脊醫,接受幾次治療後竟然無咁痛,又不需食止痛藥,都可以行路,不過不能行得太長時間,但已經比之前好得多,由痛到不能行路至可以行路,我媽媽已接受20次治療,可以行得遠一點,我媽媽找何應輝(註册脊骨神經科醫生)治療,他的電話是2365-3528,最好帶埋最近期的X光片。

• 我都睇過何應輝脊骨神經科醫生,我覺得他好好,有問必答。你可以看看他的網址先,然後才決定。

• Hi kittychan,

我本人長期都有腰骨痛,由於我以前玩好多劇烈運動再加上工作長期座响到,久而久之脊骨歪,日積月累影嚮埋腰椎壓住神經同埋盤骨移咗位,所以好痛同對腳會好倦 (呢d都係都市人既病).以前我在美國生活,睇過好多醫生(冇論西或中醫)都係能夠鬆弛到我,不過就斷唔到尾. 3年前回流返港,可能東南亞濕氣太重,所以經常痛,痛到瞓唔到,經過我有個好朋友介紹我去睇一個中醫師,我好朋友講咗比我聽個醫師有幾掂同有幾勁.起初我心諗...嘩!佢有冇咁勁呀?我响HK都有睇過d非常出名既專科醫生,都醫唔好! 結果我都有走去睇呢個中醫,睇咗佢1次,真係唔信唔得.佢真係好勁,佢撫我條脊骨幾個位,就講曬我d問題,經過佢幫移返正d位後(完全唔痛),我完全冇事同冇咗果種痛苦!我睇過好多醫生,但係未試過睇完第一次就有咁大見效.最近或介紹咗比我另一個朋友既媽咪去睇,我朋友媽咪隻腳行唔到,要座輪椅,瞓覺都唔可以用到力去轉身,結果佢去咗睇第1次後,就馬上打電話多謝我.佢話自已隻腳比未睇之前有好大改進.

• I saw 何應輝醫生 last Thursday. I had low back pain for 2 years and saw many doctors. But the pain was still here. After I saw Dr. Ho for 2 times, at least I can sleep and feel much better. Thank you Dr. Ho!

• BettyMui replied at 2010-04-19 12:59 am

-----------------------------------------------------------------

I saw 何應輝醫生 last Thursday. I had low back pain for 2 years and saw many doctors. But the pain was still here. After I saw Dr. Ho for 2 times, at least I can sleep and feel much better. Thank you Dr. Ho!

=================================================================

$550 包埋physio喎,出面點只呀??? d姑娘都幾好交帶,態度幾好o架。何醫生醫o左我兩次條頸就好番o左

• ED replied at 2010-04-16 4:09 pm

-----------------------------------------------------------------

Hi kittychan,

我本人長期都有腰骨痛,由於我以前玩好多劇烈運動再加上工作長期座响到,久而久之脊骨歪,日積月累影嚮埋腰椎壓住神經同埋盤骨移咗位,所以好痛同對腳會好倦 (呢d都係都市人既病).以前我在美國生活,睇過好多醫生(冇論西或中醫)都係能夠鬆弛到我,不過就斷唔到尾. 3年前回流返港,可能東南亞濕氣太重,所以經常痛,痛到瞓唔到,經過我有個好朋友介紹我去睇一個中醫師,我好朋友講咗比我聽個醫師有幾掂同有幾勁.起初我心諗...嘩!佢有冇咁勁呀?我响HK都有睇過d非常出名既專科醫生,都醫唔好! 結果我都有走去睇呢個中醫,睇咗佢1次,真係唔信唔得.佢真係好勁,佢撫我條脊骨幾個位,就講曬我d問題,經過佢幫移返正d位後(完全唔痛),我完全冇事同冇咗果種痛苦!我睇過好多醫生,但係未試過睇完第一次就有咁大見效.最近或介紹咗比我另一個朋友既媽咪去睇,我朋友媽咪隻腳行唔到,要座輪椅,瞓覺都唔可以用到力去轉身,結果佢去咗睇第1次後,就馬上打電話多謝我.佢話自已隻腳比未睇之前有好大改進.

=================================================================

Would you please give me some information about your's doctor? How much do he charge?

• Dr. Ho is a very nice doctor. My mother accompanied me to see him. My mother also consulted him after she saw me feel better. It was the third time for me and my mother to see Dr. Ho. And our pain was decreased a lot. I strongly recommend Dr. Ho.

• Hi ED,

好多謝你介紹同推薦謝教授,我今日睇完佢之後完全好曬,真係冇諗過有咁好效果.

多謝曬. 亦都極力推介比所用網友,謝教授真係好好,有醫德,有隨和,好好傾,唔dum症.

• 我腰頸痛已年多了,睇完中醫,又試針灸,推拿,骨科醫生等,通通都唔得。我今日睇完何醫生後,佢真係好好,有醫德,多謝曬。

• Mabel replied at 2010-04-14 11:35 am

我媽媽椎間盤凸出兼且舊患及退化,政府醫生叫我媽媽做手術,但有好幾個私家醫生叫他不要做手術因年紀大會有很大風險,如手術不成功有機會永遠坐輪椅,食幾多止痛藥、試過針灸都止不到痛,我們唔想冒咁大風險,最後就試下找脊醫,接受幾次治療後竟然無咁痛,又不需食止痛藥,都可以行路,不過不能行得太長時間,但已經比之前好得多,由痛到不能行路至可以行路,我媽媽已接受20次治療,可以行得遠一點,我媽媽找何應輝(註册脊骨神經科醫生)治療,他的電話是2365-3528,最好帶埋最近期的X光片。

The doctor is good.......thank you!

• Mabel replied at 2010-04-14 11:35 am

我媽媽椎間盤凸出兼且舊患及退化,政府醫生叫我媽媽做手術,但有好幾個私家醫生叫他不要做手術因年紀大會有很大風險,如手術不成功有機會永遠坐輪椅,食幾多止痛藥、試過針灸都止不到痛,我們唔想冒咁大風險,最後就試下找脊醫,接受幾次治療後竟然無咁痛,又不需食止痛藥,都可以行路,不過不能行得太長時間,但已經比之前好得多,由痛到不能行路至可以行路,我媽媽已接受20次治療,可以行得遠一點,我媽媽找何應輝(註册脊骨神經科醫生)治療,他的電話是2365-3528,最好帶埋最近期的X光片。

I saw this doctor for twice....my neck and low back are improved a lot.....

• Dr. Ho is very nice and patience. I strongly recommend him.

I also brought my sister to see Dr. Ho today. My sister told me that her low back pain was decreased a lot. Thank you!

Thank you very much!

• BettyMui replied at 2010-04-19 12:59 am

I saw 何應輝醫生 last Thursday. I had low back pain for 2 years and saw many doctors. But the pain was still here. After I saw Dr. Ho for 2 times, at least I can sleep and feel much better. Thank you Dr. Ho!

Thank you for your recommendation.

• .

• 你可以睇下www.hkwholeness.com,佢地可以先免費檢查,到時問清楚幾錢先做都得^^

• kathy replied at 2010-06-15 4:23 pm

你可以睇下www.hkwholeness.com,佢地可以先免費檢查,到時問清楚幾錢先做都得^^

尼D野甘都好信既!我都試過去做免費檢查嫁,當時我只系覺得條腰痛,但之後佢地同我講又話我尼到痛個到痛,冇事都比佢話到有事。之後仲屈我買左D套票,買左成萬幾蚊,仲愈醫愈差!!真系好吾得囉。大家吾好信牙,吾好貪小便宜 。

• Cici replied at 2010-04-21 8:51 pm

-------------------------------------------------------------

$550 包埋physio喎,出面點只呀??? d姑娘都幾好交帶,態度幾好o架。何醫生醫o左我兩次條頸就好番o左

Thank you!

• ED replied at 2010-04-22 2:23 pm

Vince replied at 2010-04-21 11:01 pm

Would you please give me some information about your's doctor? How much do he charge?

Hi Vince,

我睇個醫生係謝教授, 佢係脊椎骨矯正權威.你可以响網上揾多佢d資料.我只係睇咗兩次就好返曬(睇完第1次就已經冇事).佢完全唔貴,只收hk$500次,冇論幾嚴重都係一樣價錢.我第2次去睇既時候,响我等既時候就同咗其中個病人個媽咪傾計,傾吓先知佢個女睇咗謝教授接返2個月,佢媽咪話佢個女因為交通意外,佢下半身不遂,結果經朋友介紹下就睇謝教授,結果佢睇1個月,佢個女就可以企起身仲行到兩,三步.

如果你真係想睇,請你email我, [email protected]

hi,ED

would you tell me the doctor's address and tel? thx

• 你都可以試下charming beauty個徒手按摩矯正脊椎~幾百蚊一次,做4次左右就好好多架啦~我早排成日覺得坐得唔舒服,行路又腳痛,搞搞下頭都痛到想死咁..朋友介紹左我去呢度,話我有少少寒背,做左幾次都舒服好多啦=)

• 我覺得你可以先去試下銅鑼灣間charming beauty個徒手按摩矯正脊椎療程~

我爸去試過,5次已經搞掂好~過程中有d啪啪聲唔駛驚,因為係矯正緊d骨~

• 我地公司代理一日本儀器, 對脊痛, 坐骨神經痛有明顯療效, 有興建可以email俾我, 安排去我地門市免費試做三次, 試過的患者都十分滿意成效!

之後的收費, 都是低至$100/一小時.

[email protected]

• 我都睇過何應輝脊骨神經科醫生,我覺得他好好.

• kage replied at 2010-07-22 10:18 pm

ED replied at 2010-04-22 2:23 pm

Vince replied at 2010-04-21 11:01 pm

------------------------------------------------------

Hi Vince,

我睇個醫生係謝教授, 佢係脊椎骨矯正權威.你可以响網上揾多佢d資料.我只係睇咗兩次就好返曬(睇完第1次就已經冇事).佢完全唔貴,只收hk$500次,冇論幾嚴重都係一樣價錢.我第2次去睇既時候,响我等既時候就同咗其中個病人個媽咪傾計,傾吓先知佢個女睇咗謝教授接返2個月,佢媽咪話佢個女因為交通意外,佢下半身不遂,結果經朋友介紹下就睇謝教授,結果佢睇1個月,佢個女就可以企起身仲行到兩,三步.

如果你真係想睇,請你email我, [email protected]

hi,ED

would you tell me the doctor's address and tel? thx

• kage replied at 2010-07-22 10:18 pm

ED replied at 2010-04-22 2:23 pm

Hi Vince,

hi,ED

請問謝教授的地址,電話? 可以告訴我嗎? 我又係坐骨神經痛好痛. 都2年了...THX

• Vince replied at 2010-04-24 7:06 pm

Hi ED,

好多謝你介紹同推薦謝教授,我今日睇完佢之後完全好曬,真係冇諗過有咁好效果.

多謝曬. 亦都極力推介比所用網友,謝教授真係好好,有醫德,有隨和,好好傾,唔dum症.

請問謝教授的地址,電話? 可以告訴我嗎? 我又係坐骨神經痛好痛. 都2年了...THX

• I have seen 謝教授 today. Very bad wor!!!!! Finally, I was admitted to hospital after got the treatment from him. :(

• ED replied at 2010-04-16 4:09 pm

• Sally replied at 2010-09-16 12:16 am

I have seen 謝教授 today. Very bad wor!!!!! Finally, I was admitted to hospital after got the treatment from him. :(

謝教授全名係??有無地址,電話呀??

• 我兩星期前睇過何應輝醫生,我覺得他好好,現在頸和腰痛少了很多。

• Matty replied at 2010-10-28 12:55 am

我兩星期前睇過何應輝醫生,我覺得他好好,現在頸和腰痛少了很多。

Thank you very much....the Dr. Ho is very nice.

• 我的朋友坐骨神經痛,(本來要做手術),最後由何醫生醫好。

• Karry_so replied at 2010-09-16 12:16 am

Vince replied at 2010-04-24 7:06 pm

Hi ED,

i also have back pain around 7 yrs la, can you email the address of professor Tse, pls email to [email protected]

thanks a lot

• 我一個月前開始睇何應輝醫生,做了一個療程之後,終於可以返工了。上次,我見到林峰tim......

• 我本身都是之前都經常有關節痛,近幾年又有大腰膓。終於的起心肝去睇何應輝脊醫。現在情況好了很多,起碼整個人都輕鬆了。我介紹好多同事去睇佢,他們都讚何醫生有醫德。我上次見到有個無線明星睇他,然後我問姑娘,原來好多明星都睇他。TEL: 23653528。最好帶埋最近期的X光片。

• 我本身做緊間美容院有脊醫體ga,另外仲有埋推淋巴既服務。我見我媽媽做野好辛苦,成日都話呢度痛個度痛,於是帶距上去體,體完距大贊又話好舒服甘,E+無再成日哎痛啦~

如果你有興趣我可以refer你上去呀^^

• 有太多明星先唔好,好多所谓名医都唔希刊你来睇他。 有否另外一些介绍呀?我住深井

Maisie replied at 2011-03-10 1:36 am

我本身都是之前都經常有關節痛,近幾年又有大腰膓。終於的起心肝去睇何應輝脊醫。現在情況好了很多,起碼整個人都輕鬆了。我介紹好多同事去睇佢,他們都讚何醫生有醫德。我上次見到有個無線明星睇他,然後我問姑娘,原來好多明星都睇他。TEL: 23653528。最好帶埋最近期的X光片。

• 如果唔好,點會有咁多明星睇向何醫生?明星最注重身體,如果唔係點搵錢。

• 我都睇過何應輝脊骨神經科醫生,我覺得他好好,有問必答。

• you can try 整全治療

you can email to [email protected] and get more informations.

• 睇過好多醫生都解釋唔到成日頭暈頭痛, 睇左幾次好左9成

• 睇過好多醫生都解釋唔到成日頭暈頭痛, 睇了何應輝醫生後,好左9成。

• holly replied at 2011-05-15 11:18 am

睇過好多醫生都解釋唔到成日頭暈頭痛, 睇了何應輝醫生後,好左9成。

我上星期因頸痛和頭痛睇何應輝脊醫,他超好人,解釋得十分清楚,又一直問我有冇唔明。至少現在可以訓到。他話睇多兩、三次D痛就冇。不過,因為絛頸冇左個弧度,就要拉頸,如果唔係,就會痛番。

• 睇過好多醫生都解釋唔到成日頭暈頭痛,睇了何應輝醫生後,好左好多。

• Bet replied at 2011-06-08 12:50 am

睇過好多醫生都解釋唔到成日頭暈頭痛,睇了何應輝醫生後,好左好多。

I agree!!!

• ED replied at 2010-04-22 2:23 pm

Hi Vince,

我都想要謝教授 d資料阿, 如有人有, 可唔可以email話我知阿

因我都痛左成年

睇物理治療點都唔得

麻煩各位

my mail: [email protected]

• dduckduck replied at 2010-12-16 10:34 pm --------------------------------------------------------------- Karry_so replied at 2010-09-16 12:16 am-----------------------------------------------------------------Vince replied at 2010-04-24 7:06 pm-----------------------------------------------------------------Hi ED,å??å??è??ä??ä??ç??å??æ??è??è??æ??æ??,æ??ä??æ??ç??å??ä??ä??å??å??å??å??æ??,ç??ä??å??è??é??æ??å??å??æ??æ??.å??è??æ??. ä??é??æ??å??æ??ä??æ??æ??ç??ç??å??,è??æ??æ??ç??ä??å??å??,æ??é??å??,æ??é??å??,å??å??å??,å??dumç??.=================================================================è??å??è??æ??æ??ç??å??å??,é??è??? å??ä??å??è??æ??å??? æ??å??ä??å??é??ç??ç??ç??å??ç??. é??2å??ä??...THX=================================================================i also have back pain around 7 yrs la, can you email the address of professor Tse, pls email to [email protected] a lot ===============================================================

Log in to reply