寧缺勿濫

• 一直keep 住呢個信念.......
    隨住年紀一路一路大......
    開始感覺到好孤單
    身邊朋友都有另一半....大時大節自己過.........

有無人可以share下呀????

• 會為孤單動搖?

• 未動搖

但係..一路等落去...只係無了期既等待

工作環境又識唔到.....

生活圈子又窄

=___=

• 好似你同《濫》仲有好大距離

有時間可以考慮參加多些活動,識到的朋友,唔好講一定為男女朋友,都會令你朋友圈充實好多。

• 不如識下我 msn: [email protected]

• I_am_fly replied at 2011-01-11 2:05 am

-----------------------------------------------------------------

好似你同《濫》仲有好大距離

有時間可以考慮參加多些活動,識到的朋友,唔好講一定為男女朋友,都會令你朋友圈充實好多。

=================================================================

因為我返shift....好多活動都好難參加........

或者換過個工作環境會好d 既

anyway~多謝你既suggestion~~~

• man3 replied at 2011-01-11 2:12 am

-----------------------------------------------------------------

不如識下我 msn: [email protected]

=================================================================

nice to meet u

• 我覺得妳信念係岩喎

如果真係岩既

三十幾先遇到都會幸福快樂

唔岩既,咪只會痛苦更長

• snooker147 replied at 2011-01-11 2:33 am

我覺得妳信念係岩喎

如果真係岩既

唔岩既,咪只會痛苦更長

我就係咁諗囉

不過呢排實在太多朋友叫我放棄呢個諗法

仲叫我試下先.....

要遇到互相鍾意既人.....又真係好難既

但我會繼續等落去~~~

• 寧缺勿濫, 是應該的, 我就不能接受另一半有外遇或一腳踏幾船, 難道你能接受嗎?

• seems nobody can

• 首先我自己都寧缺勿濫, 也要求對方寧缺勿濫, 但現實我要找一個寧缺勿濫的人已有難度, 而且要一個雙方都願意相愛, 難度就在此.

我都過30, 與其都涯了那麼多年, 倒不如繼續堅持, 沒理由臨老找一個由細玩到老的人做另一半.

• can i help?

• 寧缺無濫意思係,寧願缺少一些,也唔要為求湊數而不顧質素。呢處既缺少一些,係表示已經有了一些,而並非咩都唔要。如果擁有一個終身伴侶,只係妳生命中一少部份既野,咁就算妳沒有,亦唔係咩大事。但相反,如果它對妳非常緊要,咁就切勿抱住要搵到一個美玉無瑕既人才交往。

放低一些不切實際既框架,識多d人(除左那些已婚人士),機會就自然會多一d啦

• soda_soda replied at 2011-01-11 1:49 am

未動搖

但係..一路等落去...只係無了期既等待

工作環境又識唔到.....

生活圈子又窄

=___=

support you... But it is not a simple question with just black or white...

it mainly depend on your personality and the state being.

Anyway, support you!!

• soda

我都係一個寧缺勿濫既人黎, 所以e+成40歲人都仲係一枝公.. 但係我衣然保持呢個信念,萬一遇唔到合適既人, 我決定一世單身架!你呢?

• qq replied at 2011-01-11 9:12 am

soda

我都係一個寧缺勿濫既人黎, 所以e+成40歲人都仲係一枝公.. 但係我衣然保持呢個信念,萬一遇唔到合適既人, 我決定一世單身架!你呢?

我唔知版主會唔會, 我就一定會...

其實有時同中彩機會似, 如看上你的人多, 你看上別人的機會也多, 要大家都看上大家自然機會大~~

• soda_soda replied at 2011-01-11 2:39 am

snooker147 replied at 2011-01-11 2:33 am

我覺得妳信念係岩喎

如果真係岩既

唔岩既,咪只會痛苦更長

我就係咁諗囉

不過呢排實在太多朋友叫我放棄呢個諗法

仲叫我試下先.....

要遇到互相鍾意既人.....又真係好難既

但我會繼續等落去~~~

咁都要睇下你對缺同濫既定義係點

如果遇到個都幾高分,但只係有少少唔滿意就放棄,咁咪唔好囉

假若遇到個都唔錯,就要考慮下,嘗試了解下對方多d先

Log in to reply