▼▼死啦~聽晚有個重要宴會,我把頭髮仲係成把草咁,點急救啊?

• 我都唔知點解咁,
    已經日日洗頭,但頭髮仲好亂好雜又好乾,

真係想搞掂佢呀!

有冇D可以快少少急救到的方法?

想佢柔順D0者!!你地用開咩牌子??

• 我諗你用的洗髮水有問題吧? 你用開咩牌子?

• 用VS個MASK啦~ 用左幾日即刻好返好多。

• 我都曾經試過遇倒咁既問題,

不如妳試下轉用VS啦, 我用完VS之後髮質好左好多

• 過來人 replied at 2010-12-31 9:44 pm

-----------------------------------------------------------------

我都曾經試過遇倒咁既問題,

=================================================================

VS咁多種..邊種先?

• Rainy replied at 2010-12-31 9:50 pm

-----------------------------------------------------------------

過來人 replied at 2010-12-31 9:44 pm

我都曾經試過遇倒咁既問題,

=================================================================

VS咁多種..邊種先?

其實VS隻隻都唔錯,

但我個人黎講最近就比較喜歡日本閃鑽系列,

用完之後我d頭髮冇咁乾,睇落靚d而且摸上手都okay

• VS好好用嫁咩?我用開pantene嫁喎.

• 姐係頭髮開「差」都有用??

• 我想問,其實VS即係邊個牌子?幾錢度?

同埋,你指洗頭水定咩先??

仲有冇其他 牌子介紹呀?我係學生冇咁多錢

• 如果pantene同VS比我揀,我會揀VS囉.用完D FD都話我D頭髮好香.

• SYKce replied at 2010-12-31 9:59 pm

VS好好用嫁咩?我用開pantene嫁喎.

我個人就用開VS,

佢隻閃鑽系列可以令頭髮睇落有彈性d,

and then感覺上好似輕盈d (個人感覺)

• Cindy replied at 2010-12-31 10:06 pm

姐係頭髮開「差」都有用??

頭髮開义用VS好似唔錯, 因為我都試過

VS既修護功能真係做得幾好,

我有好多同事都係用呢隻

• VS隻日本閃鑽系列係有D咩產品嫁?

• 邊隻好我就唔知, 但千其唔好用Dove隻深層修護, 因為我只係用左一次,

本身我完全冇頭皮, 但用完之後就好多頭皮,

最得人驚既係有小小部分係甩好大塊既頭皮,

嚇到我只係用左一次都成支掉左佢

• Bibi replied at 2010-12-31 10:15 pm

邊隻好我就唔知, 但千其唔好用Dove隻深層修護, 因為我只係用左一次,

嘩!好才我冇用過.

• 如果要造型 用邊隻好??

同埋我係男仔 有冇介紹?22歲

• 傻子 replied at 2010-12-31 10:07 pm

我想問,其實VS即係邊個牌子?幾錢度?

同埋,你指洗頭水定咩先??

仲有冇其他 牌子介紹呀?我係學生冇咁多錢

VS日本閃鑽系列好似有好多產品嫁.洗頭水,護髮素都有.

50幾蚊.

• 其實點解叫閃鑽?

同埋呢個系列我未聽過。

用飄柔唔得咩?有咩特別?

• Bibi replied at 2010-12-31 10:15 pm

邊隻好我就唔知, 但千其唔好用Dove隻深層修護, 因為我只係用左一次,

咁恐怖?? 見佢好似講到好好咁

• 其實隻隻牌子都差唔多價錢嫁啦, 係睇下邊隻質素好嫁姐..

我個人就覺得H&S 同埋 VS都唔錯

我兩隻都有用開

• VS好似電視成日賣廣告咁, 真係咁好用??

• 閃鑽有咩特別??VS係日本的??

係咪用左佢D洗髮水就唔會咁乾?有咩成份?

• 要頭髮唔乾 ,一定要用護髮素。

如果用沙宣, 佢有個MASK都唔錯,係護髮膜。

用左會令到D頭髮輕巧好多,飄下飄下,適合今年流行的超輕盈塑型囉!

• 你想髮型靚,首先髮質好重要

唔好只係諗住造型,你要令髮質柔軟D先。

樓上講的方法都有效,想頭髮飄D。

VS閃鑽的MASK OK架!

• 你可以試下用直髮夾!夾直佢的。

或者做負離子。不過要有靚造型髪質都好重要!

• party replied at 2011-01-01 4:24 am

你可以試下用!夾直佢的。

或者做負離子。不過要有靚造型髪質都好重要!

用得多直髮夾唔好嫁,會整到D頭髮傷哂.我聽我D朋友講,VS隻護髮素都幾好.用完之後D頭髮真係滑左同順左好多.我都諗住試下用VS.

• go to salon have a hair treatment la

• ESSENTIAL好好用喎,佢支洗頭水有玫瑰花香味嫁.

• KENSIR replied at 2010-12-31 10:20 pm

如果要造型 用邊隻好??

同埋我係男仔 有冇介紹?22歲

VS好似有幾隻產品係FOR造型,全日持久強力定型噴霧都應該幾岩你.佢唔會整到D頭髮好硬.

• 新貸到...到...到..la~!!

熱爆IT秋季日,韓tee....登場唔好錯過!!

http://hk.myblog.yahoo.com/suki_auction

型人潮款爆熱日,韓秋季系列..........熱買中~!!

http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/booth/jashop28

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1125581268?r=1279230345

• 要頭髮靚唔一定要用洗頭水戓護髪素,去焗油咪得囉.

• 用橄欖油, 唔係煮食用嗰種

• 新貸到...到...到..la~!!

熱爆IT秋季日,韓tee....登場唔好錯過!!

http://hk.myblog.yahoo.com/suki_auction

型人潮款爆熱日,韓秋季系列..........熱買中~!!

http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/booth/jashop28

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1125581268?r=1279230345

• 雪 replied at 2010-12-31 10:38 pm

其實隻隻牌子都差唔多價錢嫁啦, 係睇下邊隻質素好嫁姐..

我個人就覺得H&S 同埋 VS都唔錯

我兩隻都有用開

我用開VS..

• 網上搵到:「日本閃鑽系列,加入三大Salon尖端科技配方,包括活質感精華、晶鑽閃耀成份 及Cashmere柔順精華,有效阻止秀髮出現毛躁、乾旱及分义,令頭髮變得水潤光滑且擁有極上質感,賦予您超輕盈、富彈性、亮澤的完美髮質」好勁咁!!

• 可以試下treatment a) 頭皮修護 + b) 髮質修護 = 原價$188

2人同行優惠: 首位試做價$98 第二位只需半價$49

www.couponsuperstore.com/coupons/240

• LINGGS replied at 2011-01-03 1:15 pm

網上搵到:「日本閃鑽系列,加入三大Salon尖端科技配方,包括活質感精華、晶鑽閃耀成份 及Cashmere柔順精華,有效阻止秀髮出現毛躁、乾旱及分义,令頭髮變得水潤光滑且擁有極上質感,賦予您超輕盈、富彈性、亮澤的完美髮質」好勁咁!!

有勁多種揀,好!

• 用VS啦~ 唔駛夾咁煩都可以直d (少少)

• 有朋友介紹過我一只叫Christophe Robin既頭髮產品, 話佢只"薰衣草護髮油"可以急救開晒叉既頭髮, 能夠滋養髮絲、補充水分, 你可以試下既!

• 睇過咁多介紹 最抵用應該都係VS。唔使出去做TREATMENT畀人"當刀",又唔係D超HIGH CLASS的富豪級產品。呢個POST學到野

Log in to reply