男人會唔會欣賞有男人性格既女人?

• 唔係講緊嗰d所謂乜嘢「男仔頭」性格, 我講既男人性格, 係比較獨立, 思想高度理智, 愛分析, 不易表達感情...可能俾人感覺有點冷. 總之, 係用所謂「男人思考模式」諗嘢和做決定...

• 有獨特個性都會吸引到人既注意

• i can accept

• Why not?

• 你地唔會覺得冇咗女人應有的特質有啲唔妥? 因為呢種女人唔會好warm

• 你有唔會咁易知道佢諗乜

• cool lady can be OK

• 因為佢地唔善於流露或表達自己感受. 而且好少同人flirt,平日唔係咁accessible

• 欣賞但唔會主動認識

• 你地有冇遇啲咁既女人? 佢地一定唔會小鳥依人

• 我有個朋友係基督徒

佢女朋友就係咁

但我朋友係小男人

所以兩個都相處得好好

• 你遇到咩野問題?

• zzzz replied at 2010-10-20 1:35 am

-----------------------------------------------------------------

你地有冇遇啲咁既女人? 佢地一定唔會小鳥依人

=================================================================

lots around. any problem?

• zzzz replied at 2010-10-20 1:32 am

-----------------------------------------------------------------

你有唔會咁易知道佢諗乜

=================================================================

smart man can

• zzzz replied at 2010-10-20 1:34 am

因為佢地唔善於流露或表達自己感受. 而且好少同人flirt,平日唔係咁accessible

tame her

• EADGBE replied at 2010-10-20 1:37 am

我有個朋友係基督徒

佢女朋友就係咁

但我朋友係小男人

所以兩個都相處得好好

the principle of key & lock

• EADGBE replied at 2010-10-20 1:37 am

我有個朋友係基督徒

佢女朋友就係咁

但我朋友係小男人

所以兩個都相處得好好

呢種性格又唔係一定大女人,唔係乜都要話哂事,只係冇咁warm,同埋好少埋堆,好討厭social. 如果你講既嘢唔啱數,佢就會同你「辯論」,不能忍受歪理或大男人主意,男人會頂得順嗎? 有點懷疑...

我不喜歡小男人,也不喜歡大男人, 只喜歡有自信心思想開明的男人.

• 請問你既背景跟工作係?

• zzzz replied at 2010-10-20 1:49 am

EADGBE replied at 2010-10-20 1:37 am

我有個朋友係基督徒

佢女朋友就係咁

但我朋友係小男人

所以兩個都相處得好好

呢種性格又唔係一定大女人,唔係乜都要話哂事,只係冇咁warm,同埋好少埋堆,好討厭social. 如果你講既嘢唔啱數,佢就會同你「辯論」,不能忍受歪理或大男人主意,男人會頂得順嗎? 有點懷疑...

我不喜歡小男人,也不喜歡大男人, 只喜歡有自信心思想開明的男人.

that's 'modern' man

• Ray replied at 2010-10-20 1:53 am

請問你既背景跟工作係?

點解咁問?

• not necessarily, though it's a matter of egg & chicken

• 因為每人的喜好性格都跟成長環境, 背景有一定關係~

總唔有一個做SALE 行業既人唔SOCIAL, 如此類推

• 欣賞性格同中意個女人可能係兩回事。

• sure

• 自信心我番晒來,我正向回復開朗樂觀的心境努力中

版主你性格無咩問題,最好唔好令人感覺獨僻

• fly replied at 2010-10-20 2:06 am

自信心我番晒來,我正向回復開朗樂觀的心境努力中

fly,你心水真係清,呢種性格係孤僻d,但冇計,因為真係唔喜歡social. 真係自己朋友既我會好feel comfortable 分享,但普通同事或日常生活遇到的人,我真係提不起興趣作交流

• 我講既男人性格, 係比較獨立, 思想高度理智, 愛分析, 不易表達感情...可能俾人感覺有點冷. 總之, 係用所謂「男人思考模式」諗嘢和做決定...

-------------------------------------------------

有咁既性格都唔可以話似男人性格!

女人有咁既性格,點解一定要話似男人?

妳認為女人應該係點樣既呢?

小鳥依人,要男人去保護?

動不動一把鼻涕一把淚,整天黏住男人?

真係有d啼笑皆非!

• 因為真係唔喜歡social. 真係自己朋友既我會好feel comfortable 分享,但普通同事或日常生活遇到的人,我真係提不起興趣作交流

-------------------------------------

"普通同事或日常生活遇到的人,我真係提不起興趣作交流"

咁樣叫做好特別性格?

哈哈哈~~

• candy replied at 2010-10-20 2:18 am

我講既男人性格, 係比較獨立, 思想高度理智, 愛分析, 不易表達感情...可能俾人感覺有點冷. 總之, 係用所謂「男人思考模式」諗嘢和做決定...

-------------------------------------------------

有咁既性格都唔可以話似男人性格!

女人有咁既性格,點解一定要話似男人?

妳認為女人應該係點樣既呢?

小鳥依人,要男人去保護?

動不動一把鼻涕一把淚,整天黏住男人?

真係有d啼笑皆非!

因為有這種性格以男人區多,所以便用「男人性格」形容

我講既內容冇包括你所講的. 你自己客觀啲冷靜啲睇清楚.

• candy replied at 2010-10-20 2:27 am

因為真係唔喜歡social. 真係自己朋友既我會好feel comfortable 分享,但普通同事或日常生活遇到的人,我真係提不起興趣作交流

-------------------------------------

"普通同事或日常生活遇到的人,我真係提不起興趣作交流"

咁樣叫做好特別性格?

哈哈哈~~

你比較斷章取義. 由頭到尾我邊句有話「特別」,quote 出來睇下.這只表達你自己的感受.

i think we've just done an experiment ;-)

• 有 D 唔明,既然你有你所講既男人性格,點解會問“男人會唔會欣賞有男人性格既女人?”

我自己都唔係會嗲既女人,所以好自然有 D 男人唔會愛上我,但同樣地,我亦唔會愛上只鍾意小鳥依人既男人.

• 我係一個好簡單既男人, 即係咁... 如果呢個"男人個性"既女人外表ok既話, 我可能會俾佢吸引到~

• 不過其實都唔駛又呢類又果類咁, 中唔中意呢樣野, 到最後咪又係睇大家既相處同感覺... 兩個同一個星座同樣性格既人, 其實o係其他人眼中, 根本就係兩個完全唔同既人...

• 不是小鳥依人 replied at 2010-10-20 2:49 am

有 D 唔明,既然你有你所講既男人性格,點解會問“男人會唔會欣賞有男人性格既女人?”

我自己都唔係會嗲既女人,所以好自然有 D 男人唔會愛上我,但同樣地,我亦唔會愛上只鍾意小鳥依人既男人.

首先, 我從來冇generalize過女人=小鳥依人. 你睇返我既Posts,我絕冇咁講過.如果有人自己寫出來話「女人=/=小鳥依人」,這已證明佢自己先入為主有這個perception.

• 題外話: 通常一齊左兩三年打後, 個男人都唔會太想個女人小鳥依人... = ='''

• 大家傾偈姐, 拗黎做乜?! 夜媽媽用咁多腦好傷神架~~~~

• ok_yes_good 2:50am oct 20, 2010

我係一個好簡單既男人, 即係咁... 如果呢個"男人個性"既女人外表ok既話, 我可能會俾佢吸引到~

---------------------------------------------

呢樣比較認同,乜嘢性格都會有人中意,人夾人緣。

眼緣好緊要,冇乜人會因為欣賞性格而中意一個唔合眼緣既女人/男人。

• 明白,已看出分別

• zzzz, 介唔介意講你做邊種職業?

• 通常現實中吸引到你果個, 都唔會正正係你本來要求果種....

• 我就唔中意d細膽,怕事小男人。

但就有好多女人中意呢類男人,覺得容易控制。

• candy replied at 2010-10-20 3:02 am

ok_yes_good 2:50am oct 20, 2010

我係一個好簡單既男人, 即係咁... 如果呢個"男人個性"既女人外表ok既話, 我可能會俾佢吸引到~

---------------------------------------------

呢樣比較認同,乜嘢性格都會有人中意,人夾人緣。

眼緣好緊要,冇乜人會因為欣賞性格而中意一個唔合眼緣既女人/男人。

話得說回來,個樣幾掂既女人/男人,性格唔掂一樣唔掂.外貌只係開始時有用,對耐咗都會麻木,人亦會老,但性格就係對一世.我自己就會揾個性格投緣既女人做人世

• 我唔明點解一段愛情關係入面需要"控制", 我見到果d咩呢個食住果個果個又要就住呢個, 真係有d恐怖... 係因為對自己/對方/呢段關係信心不足!? 愛唔係要愛一個人既全部? 唔係應該坦誠同尊重對方? 接受對方既性格同行為? 控制, 係長久, 健康, 性樂既事? 要對方失去自我/自由/自主? ... 不過呢個世界已經唔同哂, 人既思想同關係愈見複雜, 亦愈見失常, 本末倒置.... 唉...

• 性格可能係一項好重要既因素, 不過我個人既睇法係, 價值觀先係最有決定性

• candy replied at 2010-10-20 3:06 am

我就唔中意d細膽,怕事小男人。

但就有好多女人中意呢類男人,覺得容易控制。

亦有好多女人喜歡大男人,呢個R版都有唔少,不過中意有錢既就仲多 ^^

• 有趣既討論~~

• 八兩金幽默風趣兼搞笑,同佢做朋友都幾開心囉!

之但係唔會有投緣果種感覺,唔可以話對耐咗會麻木,唔會對耐咗佢就生高幾寸襯番我。哈哈哈~~~

• 亦有好多女人喜歡大男人,呢個R版都有唔少,不過中意有錢既就仲多 ^^

<--- 嗯, 如果d銀紙有3隻腳既話,d女人會少好多煩惱, 多好多開心

• zzzz replied at 2010-10-20 2:16 am

fly replied at 2010-10-20 2:06 am

自信心我番晒來,我正向回復開朗樂觀的心境努力中

fly,你心水真係清,呢種性格係孤僻d,但冇計,因為真係唔喜歡social. 真係自己朋友既我會好feel comfortable 分享,但普通同事或日常生活遇到的人,我真係提不起興趣作交流

道不同.........

• 八兩金...

<--- 夜媽媽講埋哂呢d野人地會好驚驚架~~~~

Log in to reply