戀愛係苦多過甜

• 這就是我的人生...有D心灰意冷

昨天出席親友飯局、D長輩問我仲末拍拖?要结婚生仔啦

攪到成晚訓唔到!大佬你估我想架咩!

遇唔到合眼缘嘛!

• 這個問題, 總是令人好煩腦~~

• 昨天餐真係想走左去算、D人你一句、佢一句個下火到嚟!

又係到讚自己D仔女點叻、知你地威啦

• 明白. 身同感受. 但 Andy 其實你有冇發覺這不單是合不合眼緣的問題,其實可能同自己的性格都有點關係. 我發覺自己到現在還孤家寡人,都同自己性格有點關係...

• 我而家都好怕去飲,也好怕過年,公司比我年輕的同事派利是都唔知接唔接好.

• 我都係呀,同家人食飯得我一個單身...基本上單身吾係問題,但此情此景,置身當中,難免比人比較

• 大家有沒有想過為什麼會搞成咁?

• 首先我自己以前讀男校所以無乜機會拍拖...

同埋之後遇到唔好的女仔所以唔會咁隨便去追人

咪到依家35都仲係single..

• Mi regene

how old are U

• 男人都好D,女人仲慘,而家社會的態度好刻薄,單身好似有罪咁

• 如果長輩問 : 你仲末拍拖?

答案可以係 : 你好趕呀?

• madding,

當你周圍的人全不是單身、你就唔會咁講架la... 無形的壓力先恐佈..

• Andy replied at 2010-10-17 3:50 pm

-----------------------------------------------------------------

Mi regene

how old are U

=================================================================

just 40,慘

• Andy replied at 2010-10-17 3:55 pm

-----------------------------------------------------------------

madding,

當你周圍的人全不是單身、你就唔會咁講架la... 無形的壓力先恐佈..

=================================================================

我d家姐同亞媽講想介紹隻野俾我,

我同亞媽講: 妳想我發癲妳就試下啦!

(有名你叫..maddingding~)

• 40.... so u give up?

• 你d家姐同亞媽講想介紹隻野俾你、你見過未先?或者唔錯試下ok架

• 未見過~ 如果隻野趕既幫佢搵主好人家都好既

不過我唔會有壓力, 因為我係比較mad既一個, 佢地一講我就發癲, 癲癲下就無人出聲架啦, 新年溜溜好少少, 我會笑住口黎癲~~hahaha

• Andy 3:04pm oct 17, 2010 昨天餐真係想走左去算、D人你一句、佢一句個下火到嚟!

又係到讚自己D仔女點叻、知你地威啦

-------------------------

我都好唔仲意去飲, 好煩...又要將你同佢地d 人比來比去, 又問你何時結婚...煩死!

• Andy replied at 2010-10-17 4:03 pm

40.... so u give up?

未架.不過諗返前幾年,真係放棄咗咁滯,張自己封閉了,但愈係咁做,其實愈死. 我問題係自己對結婚或所謂一生一世既嘢冇信心,所以都錯過了機會. 再者,以往的人對我都好,但我就硬係覺得差緊d嘢,所以好唔放心一生一世... 其實呢個世界邊有百分百贏面,好多嘢都互大家一起成長經營

• 我都係放棄咗一排、但依家開始積極返!見到啱的女仔會試下追人。

唔試就俾人睇死

• 我2X, 我係吾會理佢地既., 好似有D人結左又點樣一大堆問題..!

結婚,生仔,外遇,離婚...呢D就係佢地既人生,經歷??!!

• 我依家的目標係聖誕有人陪我過。

• Mi 末到30都仲易D識男仔、但唔好太揀擇30後你就知難。

你都唔想到時先玩 姐弟戀或無著落、

• Andy replied at 2010-10-17 4:28 pm

我依家的目標係聖誕有人陪我過。

我就唔會set d 咁儍既目標.你可以揾人 blind date,當大家解悶,但冇可能因為要揾人倍你過聖誕而去追一個女仔. xmas 一個人過都冇乜問題,咁多年都係咁...

• Andy 4:35pm oct 17, 2010 Mi 末到30都仲易D識男仔、但唔好太揀擇30後你就知難。

你都唔想到時先玩 姐弟戀或無著落、

-----------------------------------

你甘保守既?

• 我外表新潮但內心比較保守的人、做人唔set目標、就一年一年咁自己過。

你都唔想xmas睇住人双双對對架,我自己會咁想主動返dd去 約女仔出街,

我唔想到4,50歲 先去溝2x歲的妹妹仔了

機會要自己爭取

• 我知2X仲有MARKET,有時真係吾MATCH,我吾想隨便搵個水泡,基主上身邊都有呢D人出現,隨緣吧~可能依家仲有D朋友仔陪我玩,哈哈,我未知驚,當佢地都有晒著落我就怕了~HAHA,呢D野話吾定,可能聽日我就識到個~

• I just think you 保守 because you are not accept 姐弟戀 ja....

我唔想到4,50歲 先去溝2x歲的妹妹仔了 --------> so 中女都ok受歡迎ga , ahaha

• 到你身邊所有朋友仔成双成對就知傪、所以我要積極D咁

• 姐弟戀你估容易架?我唔係反對姐弟戀、而只係話姐弟戀比普通拍拖難好多姐..

• my fd 28 and her bf only 21, they also ok match wor.

they together already la. haha

• w咁你會找個20歲做男友嗎?

• 找個夾既又鐘意已經不易,仲要俾年紀限制咪死.....

• w replied at 2010-10-17 5:04 pm

my fd 28 and her bf only 21, they also ok match wor.

they together already la. haha

=============================================================

米湊細佬囉/即係幫人地亞媽養埋仔教埋仔,依家OK又點...

好心米攪人啦,個姐姐,正經搵個男人好過啦,吾係到時人有老,$又無

• Ming 5:16pm oct 17, 2010 w replied at 2010-10-17 5:04 pm

my fd 28 and her bf only 21, they also ok match wor.

=============================================================

米湊細佬囉/即係幫人地亞媽養埋仔教埋仔,依家OK又點...

好心米攪人啦,個姐姐,正經搵個男人好過啦,吾係到時人有老,$又無

------------------------

why you think they are not 正經 ?? :S

• 老實講我唔太睇好你朋友段戀情。我衰D講keep 唔到1年

依家D80-90後好多唔成熟、佢地多數for sex and fun...

• may be, but a lot of special case too.

I go running la , chat later la, 88 all.

• 正經?100分之10都唔知有無?

我公司絛仔20歲同左公司件30歲上床、依家玩完溝第2個啦

• 唉. 唔拗啦. enjoy la....

• 21歲既男仔會有幾成熟?仲讀緊書,定係剛出黎做野..

28歲既女,都應該有一定既人生經驗...

真係吾知佢地點溝通,剛開始真係會乜都得...!會有幾愛,幾持久...

我吾信佢地家人及朋友會好支持,就算個女既樣生得細又如何..明知都係呃

緊自己..!!??我只係講緊個case吾係計對你朋友/你,你吾會係當事人嗎?

• Andy replied at 2010-10-17 5:24 pm

正經?100分之10都唔知有無?

我公司絛仔20歲同左公司件30歲上床、依家玩完溝第2個啦

物甘有本事,你1個都無喎

• Ming 5:29pm oct 17, 2010

..!!??我只係講緊個case吾係計對你朋友/你,你吾會係當事人嗎?

--------------------------------

NO -_-' ! I am 30 ga la.

• w replied at 2010-10-17 5:37 pm

Ming 5:29pm oct 17, 2010

..!!??我只係講緊個case吾係計對你朋友/你,你吾會係當事人嗎?

--------------------------------

NO -_-' ! I am 30 ga la.

吾好意思, 30都有大把市場,

我只係想講女仔,青春有限,把握時間搵個真正對自己好,靠得住既男人,認欣賞自己,先開心,雖然拍拖係兩個人事,如果得到對方家人/自己家人認同都係一種祝福

• 我認真唔係玩玩下、加上有要求所以依家仲係單身、

如果只係玩既、我唔休無。

• W我就係見得多哩D後生仔所以唔睇好姐、唔好见怪

• Hi

• Hi

• 愛真是一種痲煩東西

• yes but also need it...

• eat dinner chat u later

Log in to reply