如果男友經常話你唔識野白痴,你會點?

• 老實講係好唔開心,佢成日話講你都唔明喇,
    又話我蠢......到底佢係咪真係錫我?

• 點解你唔諗下自己係唔係真係咁蠢?

• 咁咪爹下佢lor~係呀,我咁蠢,無左你,我真係唔知點算lu,好彩有你咋

又或者~唔蠢點會識到你呢?

• 又或者~唔蠢點會識到你呢?

<<< 一定要同佢講呢句啦!

• 你有冇去做下iq test?

• 我記得以前有個女仔,d行徑好鬼低能,我成日昊佢,點知佢好有智慧地跟我講:

唉!就是因為我咁低能,所以我至揀左你同埋咁冧你!

就是因為你太聰明,所以你至揀左我做你的女朋友,我以後會好似貼紙咁痴實你,我以後都旨意哂你架啦!

唔止咁,最令我心跳加速既係佢好鬼冧咁抱住我,抬住頭望住我講:如果鐘意你係低能既話,我呢一世都要咁低能!

我果時暈得一陣陣,以後都吾再笑佢低能!聦明既女人,係會以柔制剛既!郁不郁就发爛乍既女人,完全沒有吸引力!

• 186cm,

咁...又發爛咋,又嗲的呢? 我就係呢種人, 我會氹人的

• sasa

睇你寫左兩句 如果我女友識你講的一樣 我諗我會開心好多

• E,

但係我會無理取鬧,但當唔夠對方鬧時,就會即時轉馱,嗲聲嗲氣咁講~耶,我一個女人仔,你唔好同我嘈LA,

我男友話我衰衰咁,真難搞

• 我同意你男友所講的 哈哈哈

• 大家情趣玩下,會會心微笑^^ 但野野真講,男友係乜人?真唔覮傷到人?

• sasa replied at 2010-09-25 5:24 pm

-----------------------------------------------------------------

186cm,

咁...又發爛咋,又嗲的呢? 我就係呢種人, 我會氹人的

=================================================================

咁要視乎發爛咋有幾密,係唔係合理,如果恃靚行兇,以為自己大哂,唔理人地感受既,事後點嗲都無用!

以上面果個女仔為例,其實佢幾靚女,人又聰明,但行為總是低低能能,未能與年齡成正比,佢就係果種心情好時似小貓,心情差時似你上司既女仔,我同佢一齊五年,由第二年開始,我已經覺得唔對路,每年都同佢講兩三次分手,次次最後都唔忍心比佢氹番掂我,我後生時都算幾得下,佢成日都担心我比人泡左,好神經質咁日又check夜又check,我和朋友唱k都不停收到奪命追魂call(果時仲興call機),搞到比人笑到面黃!不過鬼叫佢係我女友,係人都有優點有缺點,我一向唔太計較!

後尾索性買佢怕,每次出去都帶埋佢,又無做唔見得光既野,費事比佢追call,知佢EQ低,話佢知我班朋友好口臭成日寸女仔,佢比人寸得幾野又發爛咋,搞寸個party,搞到d人以後唱k聚舊都唔叫我,我都好無奈!我係一個脾氣幾好既人,一齊五年都無鬧過佢,只係比佢知我唔開心!後來唔開心既日子比開心既日子多出好多!亦超出我可以承受的極限!每次分手我都無驚動老媽子,最果次,我話比老媽子聽,我老媽子開心到暈,馬上加餸!因為佢都見到我唔開心左好多年!後尾個女仔打電話去我屋企,俾我老媽子產到佢飛起!

佢認定我係結婚對象!我就好唔想同佢結婚,完全唔想儲錢!後尾佢連我點用錢都要我做記錄比佢睇,我覺得佢真係侵犯哂我既自由,亦真係覺得佢江山易改,本性難移,搞到我對佢一日比一日反感!

幸好拍拖五年,我都無搞過佢,如果唔係,真係可能因為責任而娶左佢!咁就成為錯配!

我體會過又發爛咋,又嗲的女人,如果好似上面既例子,就算似周秀娜咁正,我自問都無福消受。

• 186 我都幾同意你的觀點

• E replied at 2010-09-25 6:04 pm

-----------------------------------------------------------------

186 我都幾同意你的觀點

=================================================================

多謝你的認同!

個人修養好緊要,有外在美係容易吸引異性目光及好奇,但要長久維持,無論男女,都一定要有番咁上下修養和內在美!

如果下下恃住自己靚仔靚女或者以為自己有少少錢就大哂,唔當人地係一回事,最好易神憎鬼厭!

做人要有理,有理走遍天下,無理寸步難行!

• 佢因咩事話你蠢先.....???

• 如果下下恃住自己靚仔靚女或者以為自己有少少錢就大哂,唔當人地係一回事,最好易神憎鬼厭!

做人要有理,有理走遍天下,無理寸步難行!

------

絕對同意.

• 我bf夠成日話我數學白痴, 同我講親股票都唔識, 話我淨係識買手袋

• 我成日都咁話自己 ... ... 其實 ...

• 如果男友經常話你唔識野白痴,你會點?

<<<如果係經常講既都幾奇怪..........

• MIMIO replied at 2010-09-28 12:02 pm

我成日都咁話自己 ... ... 其實 ...

我都係成日甘話自己架..........但其實係希望人地會話"都唔係丫" XDDDDDDD

• chiwo replied at 2010-09-28 12:06 pm

我成日都咁話自己 ... ... 其實 ...

我都係成日甘話自己架..........但其實係希望人地會話"都唔係丫" XDDDDDDD

都有咁既期望架, 不過, 通想對方會好快咁 agree 我 wor ... @@呵呵 )))

• MIMIO replied at 2010-09-28 12:08 pm

都有咁既期望架, 不過, 通想對方會好快咁 agree 我 wor ... @@呵呵 )))

甘........可能我D朋友同情心比較豐富D, 而你既朋友就坦誠D, 我地都要好好珍惜佢地呀!!

• chiwo replied at 2010-09-28 12:11 pm

甘........可能我D朋友同情心比較豐富D, 而你既朋友就坦誠D, 我地都要好好珍惜佢地呀!!

我不嬲好珍惜佢地架, 咁真, 正 ))))))) @@呵呵 )))))

相性合, 互串, 好好玩, 哈哈 ))))) i like 喔 ~~~

• MIMIO replied at 2010-09-28 12:13 pm

我不嬲好珍惜佢地架, 咁真, 正 ))))))) @@呵呵 )))))

相性合, 互串, 好好玩, 哈哈 ))))) i like 喔 ~~~

甘我一定係你杯茶~

互串我呢樣與生俱來既能力, 經過甘多年黎既浸淫(係咪呢個字呢?!@~@), 都幾擺得上檯面下架喇~ XDDDDDDDDD

• chiwo replied at 2010-09-28 12:19 pm

MIMIO replied at 2010-09-28 12:13 pm

甘我一定係你杯茶~

互串我呢樣與生俱來既能力, 經過甘多年黎既浸淫(係咪呢個字呢?!@~@), 都幾擺得上檯面下架喇~ XDDDDDDDDD

所以我不嬲覺得同你好夾 ~~~

你覺唔覺互串先係最開心 ? 真係想悶都難 ~~~ 正 ))))) @@ohohohoho

• MIMIO replied at 2010-09-28 12:23 pm

你覺唔覺互串先係最開心 ? 真係想悶都難 ~~~ 正 ))))) @@ohohohoho

但如果串唔中, 串錯左, 串得濟都好難攪架~ 我年中都得罪唔少人, 不過我唔理佢地之麻~~ 哈哈哈

仲有呀, 我其實都有非常感性既一面, 但一直都無人想知咋 XDDDDDDDD

• 版主, 當妳男友再講的時候, 妳不如唱呢首歌比妳男友聽! 之後問佢明唔明妳的心意囉...

這個白癡為了陪你活一次

沒智商得個痴

時常被騙極容易

誰若有日你鍾意

心計令我詐不知

然後最終眼看你都未曾在意

這個白痴受你蒙騙亦可以

受你點給你指到最終的那時

時而至此 誰會最易

迫你成熟 開口講我願意 woo woo

其實詐蠢全為你付出的機智

• sasa replied at 2010-09-25 4:09 pm

咁咪爹下佢lor~係呀,我咁蠢,無左你,我真係唔知點算lu,好彩有你咋

又或者~唔蠢點會識到你呢?

冧死...

• chiwo replied at 2010-09-28 12:32 pm

MIMIO replied at 2010-09-28 12:23 pm

但如果串唔中, 串錯左, 串得濟都好難攪架~ 我年中都得罪唔少人, 不過我唔理佢地之麻~~ 哈哈哈

仲有呀, 我其實都有非常感性既一面, 但一直都無人想知咋 XDDDDDDDD

咁 ~~~ 我又無串到對方嬲既, 大家知彼此都係玩, 呵呵 )))))

我感性個面, 我無理架, 我要表現個時, 咪表現下 lor, ohohohoho

你既感性一面, 我有興 wor, 哈哈 )))))

• 如果男友經常話你唔識野白痴,你會點?

老實講係好唔開心,佢成日話講你都唔明喇, 又話我蠢......到底佢係咪真係錫我?

答: 如果你覺得真係唔開心既, 同你 bf 講, 表達下你既感受, 兩人相處, 在乎溝通, 有時你唔講, 佢未必知, 而佢話你白痴, 亦未必係你諗咁樣, 傾下 lor @@

當然, 如果佢係真心咁鬧你白痴既, 我唔覺得佢愛你 lor ~~~

• MIMIO replied at 2010-09-28 1:09 pm

咁 ~~~ 我又無串到對方嬲既, 大家知彼此都係玩, 呵呵 )))))

我感性個面, 我無理架, 我要表現個時, 咪表現下 lor, ohohohoho

你諗清楚未架~ 我次次未開始講就已經雞飛狗走 哈哈哈

• MIMIO replied at 2010-09-28 1:13 pm

當然, 如果佢係真心咁鬧你白痴既, 我唔覺得佢愛你 lor ~~~

同意~

• mimio, 做野先, 再傾丫 :)

• chiwo replied at 2010-09-28 1:45 pm

MIMIO replied at 2010-09-28 1:09 pm

你諗清楚未架~ 我次次未開始講就已經雞飛狗走 哈哈哈

信我, 我唔會 @@好想體會下 ~~

• 身同感受, 今日先俾我老公話我蠢, 唔識學佢抽博士蛙......

佢之前叫左我幾次去銀行開個股行戶口, 我一味話唔識

• 有三個可能性

佢比較率直,唔識講野,人地做錯少少野佢都話人死蠢

呢個係性格問題,佢唔係存心插你

佢個人自卑,發現人地有少少錯就插左人先,或者自己識多少少就話人,用人地既弱點抬高自己

你唔需要唔開心,因為佢比你更可憐

你真係好白痴,佢忍唔住講左出黎

• 坦白同他讲甘样好hurt你,如果你唔讲,他会慢慢踩上心口

• jessiee replied at 2010-09-29 3:57 pm

身同感受, 今日先俾我老公話我蠢, 唔識學佢抽博士蛙......

佢之前叫左我幾次去銀行開個股行戶口, 我一味話唔識

• 有D人係對數字敏感D, 可能你老公係呢種,

同埋賺都下少少錢,個人就有D氣焰.....

不過你咪順勢扮下小鳥依人, 扮"請教"佢law,俾佢有種成功感,

老實講學多一點, 知多一點,對你亦有好處。

• 對, 我都係bf教識我, 陪我去銀行開股票戶口, 陪我上網睇, 教我點睇,

我覺得多一個溝通話題, 其實唔錯

Log in to reply