男人愛邋遢的女人嗎

• 一個女人,樣子甜美,身材好,有d錢,喜歡買野,平時鍾意打扮得漂漂亮亮去街,但做家事就免提,東西亂放,窗唔抺,地唔掃,碗唔洗,唔煮食,男士們你會愛敢既女人嗎?

• 呢挺女人玩口爆實無詐型

• 金玉其外,敗絮其中

換做昰男人,女人都不會愛吧.

• 有d錢又懶做,不如請工人啦.

• 男人睇女人通常係咪先睇外表?如果男人被個女人吸引住,更愛上呢種女人,但後來去到佢屋企先知,敢男人又會點?

• 好奇一問,

你俾我愛?

• First, I'm a female. I don't mind the case you mentioned.

I have a female co-work who is exactly like you said "樣子甜美,身材好,有d錢,喜歡買野,平時鍾意打扮得漂漂亮亮去街", but loves to speak bad language when she is not in a good mood. She absolutely doesn't mind if there're any street people hearing her #@!#%&*. Will you love her?

• for fun yes. not as wife. what can she contribute?

• 邋遢既男人愛邋遢既女人 ~ 我估 ...

• 東西亂放,窗唔抺,地唔掃,碗唔洗,唔煮食<==== no problem, 種種問題可請鐘點/工人解決。p.s. 馬死自然落地行

• 咪請個工人執lor, 有幾難. 我都係唔做家務既, 我男友無炸型bor.

• um.... replied at 2010-06-08 9:19 am

-----------------------------------------------------------------

咪請個工人執lor, 有幾難. 我都係唔做家務既, 我男友無炸型bor.

=================================================================

一世對住你 ... 到炸你型個時 ... 會唔會遲左 d d 呢 ?? kekeke

• 當你仲係樣子甜美果陣....都會有男仔鐘意既,記著係鐘意唔係愛,但當你日漸衰老既時候,我諗會危...。

• oTwTo replied at 2010-06-08 9:34 am

一世對住你 ... 到炸你型個時 ... 會唔會遲左 d d 呢 ?? kekeke

-------------------

咪一世都請工人執lor, 如果到結左婚至為呢d小問題而炸型, 呢d男人要黎做咩.

• um.... replied at 2010-06-08 10:24 am

-----------------------------------------------------------------

oTwTo replied at 2010-06-08 9:34 am

-------------------

咪一世都請工人執lor, 如果到結左婚至為呢d小問題而炸型, 呢d男人要黎做咩.

=================================================================

係 ?? 淨係為呢樣野就可以話個男人唔值得要 ??

• 請工人係可以,不過工人最多幫佢清潔下,我見呢個女人間屋成千呎,但因為佢好鍾意買野但唔掉野,積埋好多好多東西,打開d房門d野隨時跌落黎,响佢屋企行步路都要好小心,肥d都唔得,總之就係亂啦﹗

所以我好好奇呢種女人有冇男人喜歡。

• 咁我又好奇一問, 如果個女人唔係你女友, 人地屋企幾亂, 又關你咩事呢 ? 係咪又係吃不到的葡萄是酸的 ?

仲有, 你請過工人未 ? 佢地唔單止會清潔, 執野仲有一手架, 有時都好佩服佢地一間咁亂既屋都可以執到乾乾淨淨.

• oTwTo replied at 2010-06-08 10:30 am

係 ?? 淨係為呢樣野就可以話個男人唔值得要 ??

------------------

點解唔得 ? 佢同得我結婚, 就知我係點, 都結左婚至黎為左執屋而炸型, 呢種男人咁小家, 要黎做咩, 點對埋個下半世? 不過, 以上都係假設, 因為我根本唔會同呢d 因為咁小事都要嘈一餐既男人拍拖.

• 當然唔關我事,我亦冇對呢個女人作任何批評,只不過好奇想問男人會唔會鍾意呢種類型既女人

• 鍾唔鍾意一個人係overall去睇對方, 唔係淨係著眼去某一點, 每個人都有缺點, 唔可以單係攞佢呢個問題, 就問有無男人會鍾意.

• 我想都係 matching 既問題

如果同是一樣 lei fai 既男人咪不會覺得難頂囉 (雖然都有些人會要求人但不會要求自己, 哈哈)

老實說, 對 um...的言論, 一樣會有男人覺得頂唔順, 不會同呢類女人係一齊

• Agreed with 胡峰 said, that woman is lei fai but not really 邋遢..

邋遢.... is more about of self-hygiene...

• 胡峰 replied at 2010-06-08 11:36 am

老實說, 對 um...的言論, 一樣會有男人覺得頂唔順, 不會同呢類女人係一齊

---------------

呢個世界得一個男人嗎 ? 每個人都有唔同要求, 我男友就係鍾意我咁, 佢都有佢既問題, 不過我接受到bor, 兩個人相處要包容同忍樣, 無話邊樣人就一定無人鍾意.

版主所講既女人相信係自己一個人住, 咁間屋係自己既佢想攪到點都唔關人事啦, 不過, 當佢搵到另一半既時候, 屋企多左個人, 佢又可能會改呢....who knows?

Log in to reply